Предстои ми инсеминация - тема 36

• 21 773
  • 647
  •   2
Отговори
# 630
Здравейте!

Vasiliki06, с вас сме при един лекар. Ще видя какво ще ми каже след като излязат кръвните изследвания на хормоните. Успех и на вас!

Тинки, на стимулирам цикъл ще правим инсеминацията.
Изкоментирайте го с доктора и ще намерите винаги разбиране и правилно решение от негова страна 🥰

# 631
Здравейте, дами.
За пръв път имам задържан фоликул. На 9ти ден беше над 30 мм. Не ми изписаха нищо, казаха, че ще се спука сам.
Седмица по-късно имах леко зацапване само като се бърша. Няколко дни (около седмица) по-късно пак имах такова зацапване 2 дни по ред. Дали е от фоликула?

# 632
Здравейте момичета покрай малкото ми детенце се разболях и аз запушен нос гърло и да обичайното за зимата😆 мисълта ми е с тези настинки правят ли се инсеминации или не е препоръчително

# 633
Здравейте момичета,
Ето, че и аз се престраших да пиша тук 🫣

Малко за мен: на 29 години съм и със съпругът ми правим опити за бебе от почти 2 години. С една изцяло запушена тръба съм и една, която е без проблеми. Спермограмата на ММ е повече от перфектна, няма никакви лоши показатели.

Утре ще ми бъде първата инсеминация и колкото се вълнувам, толкова ми е и притеснено.
Имам много големи надежди, че ще стане от първия път. Все си мисля, че тайминга ни е убягвал през цялото това време, или поне се надявам да е това.

Болезнена ли е самата процедура по инсеминация?
Винаги ли дават прогестерон да се приема след това? ( на не стимулиран цикъл ще правим инсеминацията)

# 634
Здравейте момичета,

Малко за мен: на 29 години съм и със съпругът ми правим опити за бебе от почти 2 години. С една изцяло запушена тръба съм и една, която е без проблеми. Спермограмата на ММ е повече от перфектна, няма никакви лоши показатели.

Утре ще ми бъде първата инсеминация и колкото се вълнувам, толкова ми е и притеснено.
Имам много големи надежди, че ще стане от първия път. Все си мисля, че тайминга ни е убягвал през цялото това време, или поне се надявам да е това.

Винаги ли дават прогестерон да се приема след това? ( на не стимулиран цикъл ще правим инсеминацията)
Здравей и успех !
При мен от всички до сега процедури самата инсеминация е най- малко болезнена. Единствения дискомфорт е, че трябва да ти е пълен пикочния мехур и може да усещаш че ти се пишка. Прогестерон мисля, че винаги има, при мен и на 4те инсета бях на естествен цикъл и бях с прогестерон.
Относно шансовете, стискаме палци, но опитай се да не се надяваш много, защото шанса при успешна процедура от инсе е само 15%. Дано успееш от първия път и да не се налага да повтаряш 🍀🍀🍀

# 635
Здравейте момичета,

Здравейте ,болезнена ли беше процедурата?Колко прегледа минахте преди самата процедура и при кой лекар сте?Весели празници ви желая и сбъдване на всички мечти🍀

# 636
Здравей,
Не усетих никаква болка по време на самата инсеминация.
Иначе за този месец бях на 3 прегледа, като последния беше в деня преди инсеминацията.
Сега остава само дългото чакане до Нова година, когато трябва да направя кръвен тест.

Здравейте момичета,

Здравейте ,болезнена ли беше процедурата?Колко прегледа минахте преди самата процедура и при кой лекар сте?Весели празници ви желая и сбъдване на всички мечти🍀

# 637
Здравейте,  може би глупав въпрос но вече не знам....
Перфектна спермограма, никакви проблеми хормони и т.н. от моя страна.
Премината и прекъсната една моларна бременост преди 1година.
Сега правим опити от 2месеца и не се получава,  преди това нямахме право докато се регулира чхг.  АМХ 1.03
Та въпроса ми е дали да пробваме инсеминация и да не си губим времето ....  Каква е цената на инсеминацията в Надежда, не съм се интересувала?
Най важно на 41г.съм.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 13:14 от zornitsapencheva

# 638
Сега правим опити от 2месеца и не се получава,  преди това нямахме право докато се регулира чхг.  АМХ 1.03
Та въпроса ми е дали да пробваме инсеминация и да не си губим времето ....  Каква е цената на инсеминацията в Надежда, не съм се интересувала?
Най важно на 41г.съм.
Колко бързо ви се получи предходната бременност? Два месеца опити са малко, въпреки че разбирам притеснението ви от възрастта и изминаващото време..
Според мен пробвайте с фоликуметрия/ следене на овулация първо, тъй като се предполага, че не всеки месец има производство и достатъчно узряване на фоликул.
След това ще трябва да се провери дали и двете маточни тръби са проходими с т.нар. цветна снимка.
Във Вита инсеминацията беше 500 лв преди няколко месеца, ако може да е ориентир.

# 639
  • Sofia
Сега правим опити от 2месеца и не се получава,  преди това нямахме право докато се регулира чхг.  АМХ 1.03
Най важно на 41г.съм.
Не знам какво да те посъветвам. Понякога дори и инсеминациите не са панацея, да не кажа въобще. 2 месеца опити не са много, но на тази възраст не трябва да се губи и много време. В Надежда миналата година до към април тази година правихме 4 инсеминации и бяха 520 лева тогава. Мисля, че сега вдигнаха малко цената с новия ценоразпис септември.

# 640
Най важно на 41г.съм.
Колко бързо ви се получи предходната бременност? Два месеца опити са малко, въпреки че разбирам притеснението ви от възрастта и изминаващото време..
Според мен пробвайте с фоликуметрия/ следене на овулация първо, тъй като се предполага, че не всеки месец има производство и достатъчно узряване на фоликул.
След това ще трябва да се провери дали и двете маточни тръби са проходими с т.нар. цветна снимка.
Във Вита инсеминацията беше 500 лв преди няколко месеца, ако може да е ориентир.

Първият път от първия месец забременях

# 641
  • София
Здравейте! Престрашавам се да споделя и аз. Със съпруга ми правим опити вече 1 година. Изследванията ни са в норма, правих си и цветна снимка. Нищо необичайно не откриваме. Решихме да пристъпим към първи опит за инсеминация и се колебая при кой специалист да отида. Досега съм правила първичен преглед в Адела при д-р Македонова, цветната снимка ми я прави д-р Тихомирова в Надежда и бях на една консултация в Щерев. И от трите места не съм супер очарована и затова мислех да опитам за инсеминацията в Токуда при д-р Шефкетова. Ако някой може да сподели впечатление от там, ще съм много благодарна. Simple Smile

# 642
Мога да споделя моя опит във Вита (София, База 2).
Един от специалистите там е д-р Мая Василева - много спокойна и усмихната, с което ме спечели.
Това, което ме разочарова е чувството, че всички там сме на конвейер + че се чака всеки път ужасно много. Правихме две инсеминации там, писала съм по-рано в темата, но след втората се отазах. Имаме си едно детенце, без установен проблем сме, но съм на 37+ г и с опити за второ над 1 година. Това, което ме озадачи, беше изискването да съм с пълен пикочен мехур преди процедурата. Преди първата инсеминация не бях с дотатъчно изпито количество течности и д-р Василева ми каза - "нищо, ще знаеш за другия път" Neutral Face..  "Другия път" или преди следващата инсеминация се постарах доста и изпих прилично количество, точно както ми бяха казали. Само, че ме накараха да чакам повече от час - психически не ми понесе - стоиш пред кабинета, не ти идва ред, всеки те подминава, ходи ти се ужасно по малка нужда, знаеш, че не трябва.. Разплаках се и ме съжалиха - казаха ми да отида до wc и да "пусна мъничко". Още чакане... Накрая, извършихме инсеминацията и... ме забравиха да стоя в кабинета гола и с вдигнати крака около 30-40 мин. Станах да чакам д-р Василева, помолих да ѝ звъннат. Тя се появи след някакво време, бързаща, преоблечена - очевидно си беше тръгнала и ѝ бяха звъннали да се върне.
Ок, обстоятелства, но всичко това много ми повлия..
Казах си - това беше - стига прогестерони, стимулации, чакане. На следващия месец просто отидох при "рандом" АГ, за ехограф и той ми каза - на тази възраст нали знаете, че овулацията ви е около 2 пъти годишно, този месец дори нямате доминантен фоликул.
На следващия месец раздадох малко пазени бебешки дрехи, отидох на женско пътуване, някак се успокоих, след - както писах по-горе - месеци очакване и планиране... и така до една сутрин, 1 месец по-късно - видях 2-те черти на теста. Flushed

Пожелавам на всяка една от вас, особено на тези без установен проблем, повече спокойствие и грижа за психическото здраве! Two Hearts

# 643
Rose870, не мога да дам обратна връзка за Токуда. Всяка би ти препоръчала там, където тя се е чувствала добре. Хубаво е ти самата да намериш специалист, на когото да можеш да се довериш и да действаш с него.

Borovinka, правила съм две инсеминации на празен мехур в Щерев. Две на пълен във Вита. Да, неприятно е. Особено при трансфер при инвитро задължително те искат с пълен мехур. И аз съм ходила да пускам по малко.
Честито, че са се случили при теб нещата естествено! Но дали наистина има връзка с това, че си спряла да го мислиш?! Т.е. при другите, които сме с неизяснен стерилитет и не се получава, мисленето е проблемът?
Винаги има причина. Просто, като не е открита, се води, че няма такава.
Това с овулация 2пъти в годината при жени след 37г, ако го е казала АГ-то генерално за всички жени, е пълни глупости! Всичко си зависи от ситуацията, от конкретната жена, но в общия случай никъде няма такава информация. Преди 2 седмици, малко преди овулация, ходих при обикновен АГ, който ми каза "ама вие какво инвитро ще правите с този задържан фоликул?" и го питах "не съм ли пред овулация?" и той "А, да..". Т.е. той дори не направи разлика между задържан и доминантен фоликул! 10дни по-рано, в началото на цикъла, бях при репродуктивния и всичко беше чисто, нямах нищо задържано. Та дотолкова за повечето нормални АГ. Не, че няма и некадърни репродуктивни.
Инсеминациите не са панацея, водят се с ниска успеваемост, но все пак някои двойки имат успех с тях.

# 644
Но дали наистина има връзка с това, че си спряла да го мислиш?! Т.е. при другите, които сме с неизяснен стерилитет и не се получава, мисленето е проблемът?
Разбира се смятам така само от собствения си опит, особено когато мислите са ми причинили стрес, напрежение и безсъние.
Никоя от нас не бива да се обвинява в нищо, просто давам и още една перспектива на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт