Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 545
  • 619
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря! Желая успех и на вас!

Тази процедура правя в Щерев. Ако не е успешна, мисля да опитам и в НеоВитро.

Записвам се и аз тук. Този месец правя първи опит с донорска инсеминация. Нямам репродуктивни проблеми, имам пораснали вече деца с леки, естествено станали бременности, но ми трябва донорски материал, защото в момента съм без партньор. Пиша това с надеждата да вдъхновя някой, който е изпитвал моите съмнения, преди да започне ☺

Тъй като на цветната снимка едната тръба е перфектна, а другата е с ограничена пропускливост, лекарката реши да гоним перфектната тръба и не започнахме стимулация на 3тия ден с хапчета, а изчакахме до днес (9ти ден), за да се види кой яйчник ще се активизира.

Те и двата не са се разработили много този месец, но понеже видя един малко по-голям фоликул от правилната страна, ми изписа директно тежката артилерия стимулация с инжекция Мевиоферт и след два дни и преглед евентуално пак.

Малко се притеснявам от инжекциите на първи опит и как ще ми повлияят, защото съм с поликистоза, ама.. отишла съм, ще се доверя и ще се следя когато ми кажат.

Стиснете по един палец и за мен Simple Smile
Успех ви желая в коя клиника сте? И аз сам с поликистоза реших да пробвам инсеминация Плевен Кирм иначе сам от Бургас.

# 91
Записвам се с първа неуспешна инсеминация. Успех момичета

# 92
Много съжалявам, Гиги Cry

Моята първа инсеминация беше на 6ти и сега чакам за тест. Някой друг чака ли с мен? Thinking

# 93
Стискам ви палци процедурите на всички момичета да са успешни!
Аз искам да попитам следното - когато правите за първи път процедурата, как си запазвате час като не знаете кога ще ви дойде? Или ходите по-рано и след това ви я назначават? Също така, колко пъти ходите преди същинската процедура за проследяване? Всички тези въпроси са в случай, че не правите инсеминация във вашия град и се налага да пътувате.

# 94
Някои пъти са ме викали на 9-ти ден, други пъти на 2-3ден. Като ми дойде, се обаждам по телефона, ако се налага казвам, че с доктора имаме уговорка, и ме вместват.
Ако има лека стимулация летрозол/кломифен съм ходила на 2-3ден, после на 7-8ден, тогава са преценявали кога да е процедурата. Веднъж се случи и на 10-11ден да ме викнат. Всичко е индивидуално и зависи колко бързо ти растат фоликулите и кога ще е О.

При нас и четирите инсеминации бяха неуспешни и преминаваме към следващата стъпка.
Вярвам, че с инсеминации може да се постигне успех, и пожелавам на всички, на които им предстоят, да се похвалят с две чертички!

# 95
Обикновено се ходи на втори-трети ден от цикъл, така, че като ти дойде, звънкаш, казваш, че си в процедура и те записват. Не знам дали на всички места се процедира така, но аз бях в Щерев, там дори и без телефонно обаждане съм отивала преди началото на часовете, казвайки, че имам уговорка с докторката, което си е така и са ме приемали.
Нека не те плаши това, че си от друг град. Аз пътувах по 500км. Честотата на прегледите зависи от стимулацията. След първия преглед трябва да имаш още един на около 6-8ден, който на мен ми спестяваха, за да не пътувам много и след това 10-12ден още един, на който се пускат хормони, прави се таймингът и се насрочва дата за инсеминацията. При мен обикновено беше 12-13 ден, така, че аз оставах за по 2-3 дни след последния преглед до процедурата.
Ако нещо друго те интересува насреща съм да споделя. Успех от мен Flowers Four Leaf Clover

# 96
Благодаря за бързите отговори. Питам всичко, защото миналата година бях на консултация с репродуктивен и посъветва, ако няколко месеца не стане естествено да направим инсеминация. За да звъня по телефон и да казвам, че ми е дошло сигурно преди това трябва да имам консултация с лекаря. Другото е, че за да пътувам трябва да намеря шофьор. Мъжът ми ще ми трябва само за същинската процедура, така ми каза моята АГ.

# 97
Не е лошо да направиш една консултация с лекаря преди цикъл, за да обсъдите как ще се действа, но ако нямаш възможност да пътуваш, щом ви е посъветвал ако не се получи да продължите с инсе, предполагам и в първите дни няма да е късно за да обсъдите плана. Имай предвид, че искат цветна снимка, хормони, а за мъжа спермограма и предполагам още нещо. Ако нещо от тези неща липсват, по-добре е да направите среща преди цикъл, за да даде лекаря насоки.
Мъжът ти ще трябва да е с теб в деня на инсето. През останалото време може да ходиш и сама. Ако не си шофьорка и нямаш удобен транспорт, ще трябва да си намериш някой да те вози.

# 98
Не е лошо да направиш една консултация с лекаря преди цикъл, за да обсъдите как ще се действа, но ако нямаш възможност да пътуваш, щом ви е посъветвал ако не се получи да продължите с инсе, предполагам и в първите дни няма да е късно за да обсъдите плана. Имай предвид, че искат цветна снимка, хормони, а за мъжа спермограма и предполагам още нещо. Ако нещо от тези неща липсват, по-добре е да направите среща преди цикъл, за да даде лекаря насоки.
Мъжът ти ще трябва да е с теб в деня на инсето. През останалото време може да ходиш и сама. Ако не си шофьорка и нямаш удобен транспорт, ще трябва да си намериш някой да те вози.
Цветната снимка малко ме плаши. Аз имам бременност, прекъсната по медицински причини. Пак ли ще ми искат? Ужас.
Не знам как да избегна едно разхождане повече и хем да запазя за втори ден от цикъла, хем да съчетая с преглед.... Имам аг клиника и в моя град, но май предпочитам другата.

# 99
При мен имаше много прегледи, преди същинската инсеминация, която беше чак на 18ти ден от цикъла. Аз съм с по-дълъг цикъл и бавничко се случваха нещата.
Посещенията ми бяха на 4ти (заради дългия цикъл, иначе в общия случай се ходи на 2ри-3ти ден), 9ти, 11-ти, 14-ти и 16-ти ден.
Очевидно не е задължително при вас да има толкова много, но казвам, че е индивидуално, зависи и не може да се планира предварително.

Цветната снимка не е страшна, но тя трябва да стане на преден цикъл, а не когато е инсеминацията. Не препоръчват инсеминация в същия цикъл, в който е цветната снимка. Цветната снимка е задължителна и няма да ви направят инсеминация без нея, независимо от предишни бременности и/или раждания.

Така че ще трябва да си направите задължителните посещения - поне едно на предишен цикъл, едно на около третия ден от цикъла и после вече когато ви извикат. Няма друг начин, не може да избягате от тях.

# 100
  • Sofia
Ние правихме 3та поредна инесминация на 2ри март. Сега на 15ти ще правим тест, макар, че много ме съмнява и тази да е успешна. Стимулираха ме със 100 мг кломифен за 5 дена и уж нещата изглеждаха добре (4 ДФ, които се оказаха, че са се спукали малко преди процедурата и добри показатели при материала на партньора).

-Arwen88 - Аз се обаждах от 1вия ден на МЦ и записвахме час без проблеми за следващия ден. На един от циклите се наложи да правим кръвни изследвания (хормони) понеже имаше задържан фоликул от предходен цикъл и ми назначаваха хормонална терапия (фемара или кломифен), може при вас да няма стимулация. Обикновено ме викаха на 9-10 ден от МЦ за проследяване на големината и броя на доминантните фоликули където се коментираше и денят за таймиране на овулацията и кога ще се направи самата инсеминация. При мен обикновено поставяха таймиращата инжекция 2 дена след този преглед и още 2 дена след това се прави самата инсеминация. Както казаха момичетата е желателно да имаш цветна снимка и хормони преди 1вият преглед ако не си посещавала с месеци специалиста.

# 101
Благодаря ви! А дали мога да направя цветната снимка в моя град и направо да я занеса на прегледа като я направя цикъл преди евентуална инсеминация? Каква валидност има тя? Кои хормони трябва да му нося - обичайните ли - LH, Estradiol, FSH и искат ли преди всяка инсеминация пак да се правят? Така или иначе имам още време с естествени опити, но обичам да имам план и не искам да изпускам ценно време. Наясно съм с проследяването и стимулациите, защото и сега съм така - два месеца пия Летрозол и ми слагат Хориомон. Проблемът е пътуването и ангажирането на някой да те вози и най-вече, че няма как да се предвиди с точност деня.

# 102
  • Sofia
Благодаря ви! А дали мога да направя цветната снимка в моя град и направо да я занеса на прегледа като я направя цикъл преди евентуална инсеминация? Каква валидност има тя? Кои хормони трябва да му нося - обичайните ли - LH, Estradiol, FSH?
Не знам за снимката какво да ти кажа. Ако има къде да я направиш и се съгласят да ти я направят защо не. Миналата година преди още да се насочим към репродуктивен исках да си направя цветна снимка за мое спокойствие и звънях на няколко болници в София с желание да си направя, но всички ми казаха, че няма как понеже не съм пациент на болницата и нямам насочен специалист . Не знам сега как стоят нещата. Иначе за хормоните - основно AMH, естрадиол, LH, FSH, Prolactin на 2-3 ден от МЦ най-добре. Също не е лошо и Прогестерон и TSH на 21 ден или ако имаш по-ранна/късна овулация 7 дена след отчетена такава.

# 103
Rouina, стискам палци третата да е успешна и да се похвалиш на 15ти Blush

# 104
  • Sofia
Rouina, стискам палци третата да е успешна и да се похвалиш на 15ти Blush
-Sunshine- пожелавам успех и на теб. Как направихте инсеминацията на естествен цикъл или беше стимулирана?

Общи условия

Активация на акаунт