Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 086
  • 516
  •   1
Отговори
# 75
JJDILAH стискам палци , успех . Почивай , чакаме хубави новини.

# 76
Аз писах началото на декември след инсеминация с партньора ми, явно му омръзна от доктори и прегледи и вече два месеца пропускаме опити, защото се скарахме. Какво мислите за инсемиация с донорска сперма, плюс аз съм с намаляващ резерв и той с лоша спермограма, имам една бременност с него и мисед заради тромбофилия. Просто нямам никакво време за губене Simple Smile

# 77
  • Sofia
Нашата втора стимулирана инсеминация беше неуспешна. Чудя се какви са процентите на успех при тези инсеминации. На тоя етап и при двамата уж няма проблем, според това което изследваха, а резултати няма. Има ли въобще някакъв смисъл от тях освен, че като направиш 4 можеш да кандидатстваш за инвитро?
Iovanka22222, като гледам мъжете са много нетърпеливи и моят нещо се изнерви и мрънка, че нямало смисъл от цялата работа.

# 78
JJDILAH стискам палци , успех . Почивай , чакаме хубави новини.

Благодаря, Калина и честито! Аз за съжаление регистрирах пореден неуспешен опит...

Всъщност аз имам нужда от мнение...надявам се някоя от вас да ми помогне. Последен цикълба 2ри Февруари. 3 ден започнах с гонал ф, 75мл и така до днес...когато се оказа, че имам 4 големи фоликула и било рисковано да се пробва. Бих си овитрела и ме съветва да се пазя до цикъла, да не нямам полов контакт без предпазване. Вчера обаче започна розово-кафеникаво течение/зацапване. Според лекаря може да е от овулацията...аз си правих тест от седмица до днес все беше негативен. Вчера се чувствах сякаш всеки момент ще ми идва...но всъщност трябва да ми дойде на 27ми...някой да има подобен опит?

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 00:01 от JJDILAH

# 79
Здравейте дами,
От доста време следя, но нека и аз се включа най-накрая.
Преди години имах сериозен приятел 4 години, с който така и не можахме да си направим дете. Направихме единствено спермограма, която излезе лоша, а на мен НК клетките ми отчетоха леко завишение. Малко след като се разделихме той си направи детенце, което ме депресира, че проблема е в мен. Всички реваха колко съм млада и че просто явно Господ ме пази за истинската ми любов.

Със сегашният ми приятел от самото начало му споделих и директно посетихме специализирана клиника.
Живеем в Испания и ми се иска да обменя малко опит с вас, да ви споделя какво сме минали до момента и да ми кажете пропускаме ли нещо.
Той:
-Разширена спермограма- Благодарение на едни прахчета по 100€ кутийката, излезе повече от перфектна.
-Серологични изследвания (тук така се казват изследванията за болести като Хив хепатит и т.н)

Аз:
-Имам лекуван хипертиреоидизъм, в нормите
-Направени една камара кръвни изследвания, всичко е в нормите.
-Хидротубация-проходими тръби
-яйчников резерв- отговарящ на годините ми (на 31 съм)

Започнахме да посещаваме клиника IVI в Аликанте. Септември беше първият преглед, октомври спермограмата, ноември хидротубацията и решението беше инсеминация. Тук имат пакет “3 опита” и мислим януари да действаме, че сега ни чака почивка в България…
До сега никога не съм забременявала въпреки хилядите опити..
Дава ми надежда, когато чета, че момичета от форума са успели да заченат след инсе

Момичета, ъпдейт… януари го пропуснахме заради антибиотици, но сега сме в действие, стискайте палци.
Дойде ми на 13.02, от 15ти започнах гонал 50 единици за 6 дена и на 21ви съм на преглед, на който ще уточним как ще продължим стимулацията спрямо моментния резултат. Не съм много наясно дали ще трябва да продължа гонала и в какви количества, но знам, че ще добавим и 2 вида хапчета. За сега е това, очертава се 25,26 да направим инсеминацията 🙏🙏🙏

# 80
  • Sofia
Утре започваме 3тият пореден цикъл за инсеминация, ще видим с какво ще решат да ме стимулират този път. Дано има резултат от стимулацията този път.
Желая ви успех, момичета!

# 81
  • Sofia
Момичета отново съм аз. Минахме днес на прегледа и леко ни стреснаха поради което забравих да попитам някои неща, а като цяло и мислехме, че няма да стигнем до стимулацията поради задържан фоликул, който не се бил спукал. Пуснаха ми в болницата Естрадиол да проверят нивата му и ми дадоха Кломифен Цитрат, в случай, че са ОК да започна да го приемам. Обадиха ми се от болницата да кажат, че са ОК и можем да започнем със стимулацията, само че гледам, че в блистера който са ми дали има хапове за 6 дена (12 хапчета), като ми се обадиха по телефона да кажат, че можем да започнем стимулацията ми казаха да започна първата доза от днес вечерта - т.е само 1 хапче за деня (2ри ден от МЦ) и да пия по 2 на ден, обаче не казаха да изпивам ли цялата опаковка и колко дена да го приемам. Докато приемах Фемара ми бяха казали 5 дена от 3ти ден на МЦ и имаше точно 10 хапчета за тези 5 дена. Някой има ли идея дали и Кломифена се приема 5 дена?

# 82
Аз съм пила клостилбегит(пак кломифен), вътре са 10хапчета. За 5дни ми ги изписаха. Първият път даже ми удължиха с 2дни и то след 1ден пауза. Нямало проблем. И действително тогава най-много и хубави Ф направих. Така че веднъж 7дни сумарно съм пила, втория път: 5дни.
Кога те викат на преглед?
Не мисля, че нещо лошо би се случило и 5 дни да ги пиеш, и 6дни да ги пиеш.

П.П. И при мен така направиха. Имах задържан Ф, но естрадиолът беше нисък и ми изписаха кломифен Simple Smile

# 83
  • Sofia
Понеже всички бяхме почти сигурни, че този цикъл го отписваме не го коментирахме много. Даде хапчетата за всеки случай ако са ОК нещата, та за колко дена да ги приемам и аз не знам. Като цяло казаха 1 хапче днес и после по 2 на ден, но реално се случва така, че те са 12 ( т.е 5 дена по 2 и днес да речем 1 и остава още 1 хапче, което не знам дали да приемам) Иначе каза, ако почнем стимулация да се видим другата седмица в четвъртък или петък, което реално е след спирането на лекарствата.

# 84
Здравейте момичета,

Имам нужда от мнение...този месец се подготвях за инсеминация с гонал. Оказа се, че развих 4 големи фоликула и е рисковано...всеки ден след ден 10ти от МЦ си правех тест за овулация, но все беше отрицателен. В Понеделник на 17ти когато беше 16ти ден от МЦ си бих овитрела и Док ме съветва да не правим опити с ММ без предпазване. Обаче странното е, че още в Неделя се чувствах сякаш всеки момент ще ми дойде...започна едно кафяво бледовито зацапване....Док ми каза сигурно е овулацията...аз мислех, че по-скоро хормоните ми откачиха и ще ми идва 10 дни по рано...но и до днес само зацапване и няма цикъл. Незнам дали успях да обясня, но ще обобщя...последен цикъл на 2ри Февруари, от 3ти до 16ти ден на мц си биех гонал 75 единици. Сега не приемам нищо, просто ще чакам да ми дойде явно...но не разбирам защо е това зацапване и тези болки в кръста...благодаря ви предварително за отделеното време.

# 85
Jjdilah, не мога да дам съвет за твоята ситуация. Имам спомен, че на едно момиче от тук й правиха инсе на 4Ф, но си е рисковано. Според мен зависи и коя поред инсеминация ти е.
Доста тъпо изпускате месеца. Ако те притеснява зацапването, отиди да те видят на УЗ.

# 86
Jjdilah, не мога да дам съвет за твоята ситуация. Имам спомен, че на едно момиче от тук й правиха инсе на 4Ф, но си е рисковано. Според мен зависи и коя поред инсеминация ти е.
Доста тъпо изпускате месеца. Ако те притеснява зацапването, отиди да те видят на УЗ.

Lubanik, благодаря за съвета. Щеше да е втори опит инсе.

# 87
Записвам се и аз тук. Този месец правя първи опит с донорска инсеминация. Нямам репродуктивни проблеми, имам пораснали вече деца с леки, естествено станали бременности, но ми трябва донорски материал, защото в момента съм без партньор. Пиша това с надеждата да вдъхновя някой, който е изпитвал моите съмнения, преди да започне ☺

Тъй като на цветната снимка едната тръба е перфектна, а другата е с ограничена пропускливост, лекарката реши да гоним перфектната тръба и не започнахме стимулация на 3тия ден с хапчета, а изчакахме до днес (9ти ден), за да се види кой яйчник ще се активизира.

Те и двата не са се разработили много този месец, но понеже видя един малко по-голям фоликул от правилната страна, ми изписа директно тежката артилерия стимулация с инжекция Мевиоферт и след два дни и преглед евентуално пак.

Малко се притеснявам от инжекциите на първи опит и как ще ми повлияят, защото съм с поликистоза, ама.. отишла съм, ще се доверя и ще се следя когато ми кажат.

Стиснете по един палец и за мен Simple Smile

# 88
Момичета, вчера ми беше първата инсеминация.
Накратко от ден 4 до ден 11 на МЦ поставях   Гонал-Ф 50 единици, на 13тия ден в 01:30 поставих Овитрел 250 за таймиране и 36 часа по-късно направихме инсеминацията (в 13:30ч.) . Около 21:00 получих придърпване, каквото получавам при овулация. С неизяснен стерилитет сме, уж всичко е наред. Честно казано не съм много обнадеждена на фона на всички неуспешни инсеминации, за които знам, но пък сме платили за 3 опита, така че и да не се получи, още на следващият МЦ ще действаме за втори опит. 🙏🙏🙏
За момента поставям само вагинално Seidigestan (прогестерон) и пия фолиева киселина. Това ми изписаха.

# 89
Записвам се и аз тук. Този месец правя първи опит с донорска инсеминация. Нямам репродуктивни проблеми, имам пораснали вече деца с леки, естествено станали бременности, но ми трябва донорски материал, защото в момента съм без партньор. Пиша това с надеждата да вдъхновя някой, който е изпитвал моите съмнения, преди да започне ☺

Тъй като на цветната снимка едната тръба е перфектна, а другата е с ограничена пропускливост, лекарката реши да гоним перфектната тръба и не започнахме стимулация на 3тия ден с хапчета, а изчакахме до днес (9ти ден), за да се види кой яйчник ще се активизира.

Те и двата не са се разработили много този месец, но понеже видя един малко по-голям фоликул от правилната страна, ми изписа директно тежката артилерия стимулация с инжекция Мевиоферт и след два дни и преглед евентуално пак.

Малко се притеснявам от инжекциите на първи опит и как ще ми повлияят, защото съм с поликистоза, ама.. отишла съм, ще се доверя и ще се следя когато ми кажат.

Стиснете по един палец и за мен Simple Smile
Успех ви желая в коя клиника сте? И аз сам с поликистоза реших да пробвам инсеминация Плевен Кирм иначе сам от Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт