Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 732
  • 621
  •   4
Отговори
# 270
  • Sofia
Това с таймирането ми е болна тема на мен. Все си мисля, че при нас не го правиха като хората, но каквото казваха правихме. На мен обикновено ми поставяха хориомона 2 дена след като вече имах един 20 мм фоликул и един към 18 мм (останалите бяха разнообразно, но във всеки един от циклите имах поне един 20 и един 18мм) 2 дена след това поставяхме инжекцията към около 18:30 и ни викаха за инсеминация 2 дена след това (ако речем, че хориомона е бит към 18:30 петък ни викаха неделя към 12 за инсеминация) като в повечето случаи се случваше да става по-късно 12:30 - 13:00. Винаги са правени на вече спукали се фоликули. Та си мисля, че много късно след спукването ни правеха процедурите и не знам защо все си мисля , че нарочно го правят така че да не стане и да ходиш на инвитро.
Вижте ако на инсето направят ехограф дали са се спукали и ще разберете дали е правилно таймирането.

Аз и малко да помрънкам и да разпитам - някоя от вас от всичките тези хормони и основно дуфастон са сте забелязали някакви промени в кожата си - повече акне, някакви възпаления, дерматити и така нататък получавали ли сте?
На мен след първата инсеминация ми се отключи след 3 дена прием на дуфастон себореен дерматит по скалпа, около носа и зад ушите, което реално дори не беше пърхот,  по-скоро рани и то болезнени. Диагностицираха ме януари. След 3 Тата инсеминация ми се появи едно образование, което бях сигурна че е кистозно акне и ще изчезне, но вече почти 2 месеца по-късно още си седи. Така или иначе се бяхме разбрали с дерматоложката да се видим за контрола и бях запазила час за днес. Показах й и въпросното образование, което се оказа, че е епидермална киста, която изисква операция за да се отстрани. Попитах я за връзката на хормоните с тези кожни проблеми и тя каза, че е много вероятно и от тях да е. Много неприятно ме удрят тези гадости вече чак ме е страх какво още ще се появи след стимулациите за инвитро.

# 271
Здравейте относно оплакванията ви
като реших да се подлагам на инсеминации докторката ми даде да пшя Orthomol vital f и от както го пия лицето ми стана кристално, но след първата инсеминация ми дадоха Дуфастон  и изведнъж ми се появи някакъв ориз на дясната буза ...някакви ситни пъпки ...като на бебетата и за 2-3дни изчезна....сега съм 10 дни след втората инсеминация  ,но не пия дуфастон и ми се появи една единствена пъпка на лицето...интересно ми това е признак ,че ще ми дойде МЦ или си е до организъм...да си кажа вече се обърках 🤔🤨

# 272
Здравейте момичета, исках просто да вметна, че имам успешна трета инсеминация. Без стимулация и я направиха без да се е спукал фоликула. На следващия ден сутринта след процедурата се беше спукал. Пожелавам на всички ви успех!

# 273
Радвам се за теб!😊
Аз съм трето инсе и дано има успех...😊

# 274
Колкото и субективно да е, момичета, по-голям ли е шансът с тази процедура в сравнение с естествен път? Просто се чудя да се хващам ли на хорото или да действам с тежката артилерия. За инфо-нямаме доказан проблем засега след всиииички изследвания,но времето си тече. Та така 🙂

# 275
Записвам се с 4-та неуспешна инсеминация.  Надявам се поне с инвитрото да имаме успешен край. Пожелавам другите, които правят инсеминации да са им успешни и мъките им да приключат до там. Мислех, че ще ни се размине инвитрото, но за съжаление - не стана така.

# 276
Здравейте момичета,
Днес ми е 9ти ден от първа инсеминация , всичко мина добре на процедурата, като на 13 ден от МЦ в 16:00 ч поставих овитрел, на 15 ден в 13:00 направихме инсеминацията, фоликулът се беше вече пукнал, аз си усетих овулацията околко 7:00 ч на деня на инсеминацията.  Първите 5,6 дни изпитвах болка и тежест ниско долу в корема и чувствителност на гърдите , особено на зърната, а сега всичко изчезна . Имам още 5 дни до теста, надявам се да минат без мъки… дори не смея да си помисля че може да има нещо, защото ако няма (както и предусещам) , а съм имала надежди , ще се срина за пореден път… днес на 9ти ден си правих уринарен тест и е отрицателен , но четох от предходните коментари на момичетата, че най- рано 12,13 ден уринарен , а на 14ти ще направя кръвен.
Успех на всички ! 🙏

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 12:17 от Vasiliki06

# 277
  • Sofia
Здравейте момичета,
Днес ми е 9ти ден от първа инсеминация , всичко мина добре на процедурата, като на 13 ден от МЦ в 16:00 ч поставих овитрел, на 15 ден в 13:00 направихме инсеминацията, фоликулът се беше вече пукнал, аз си усетих овулацията околко 7:00 ч на деня на инсеминацията.  Първите 5,6 дни изпитвах болка и тежест ниско долу в корема и чувствителност на гърдите , особено на зърната, а сега всичко изчезна . Имам още 5 дни до теста, надявам се да минат без мъки… дори не смея да си помисля че може да има нещо, защото ако няма (както и предусещам) , а съм имала надежди , ще се срина за пореден път… днес на 9ти ден си правих уринарен тест и е отрицателен , но четох от предходните коментари на момичетата, че най- рано 12,13 ден уринарен , а на 14ти ще направя кръвен.
Успех на всички ! 🙏
Здравей, желая ти успех и дано се е случило. Макар, че дискомфорта от ранните дни след инсеминацията са базирани основно на покачващия се прогестерон (независимо дали пиете прогестерон или не, ако сте имали повече от един фоликул, нивата самостоятелно си се качват и си се усеща дискомфорт по-отчетено от нормалните цикли). Ако се появят нови симптоми на евентуална бременност това трябва да се случи около 8-10 ден (имплантацията е най-често около 6-10 ден), ако симптомите са ви се появили по-рано със сигурност не е признак на бременност.
Къде правите инсеминациите? Аз като цяло с подобно таймиране не видях особено голям ефект. Винаги на спукани фоликули са правени и според мен късно след овулацията (поне 5-6 часа след нея).
Теста препоръчвам да е най-рано 12, но още по-добре поне 13 ден.

# 278
Здравейте момичета,
Днес ми е 9ти ден от първа инсеминация , всичко мина добре на процедурата, като на 13 ден от МЦ в 16:00 ч поставих овитрел, на 15 ден в 13:00 направихме инсеминацията, фоликулът се беше вече пукнал, аз си усетих овулацията околко 7:00 ч на деня на инсеминацията.  Първите 5,6 дни изпитвах болка и тежест ниско долу в корема и чувствителност на гърдите , особено на зърната, а сега всичко изчезна . Имам още 5 дни до теста, надявам се да минат без мъки… дори не смея да си помисля че може да има нещо, защото ако няма (както и предусещам) , а съм имала надежди , ще се срина за пореден път… днес на 9ти ден си правих уринарен тест и е отрицателен , но четох от предходните коментари на момичетата, че най- рано 12,13 ден уринарен , а на 14ти ще направя кръвен.
Успех на всички ! 🙏
Здравей, желая ти успех и дано се е случило. Макар, че дискомфорта от ранните дни след инсеминацията са базирани основно на покачващия се прогестерон (независимо дали пиете прогестерон или не, ако сте имали повече от един фоликул, нивата самостоятелно си се качват и си се усеща дискомфорт по-отчетено от нормалните цикли). Ако се появят нови симптоми на евентуална бременност това трябва да се случи около 8-10 ден (имплантацията е най-често около 6-10 ден), ако симптомите са ви се появили по-рано със сигурност не е признак на бременност.
Къде правите инсеминациите? Аз като цяло с подобно таймиране не видях особено голям ефект. Винаги на спукани фоликули са правени и според мен късно след овулацията (поне 5-6 часа след нея).
Теста препоръчвам да е най-рано 12, но още по-добре поне 13 ден.
Аз съм с конизацията на маточната шийка през 2021 година и др Станулов при когото правим инсеминацията препоръча, че за мен двуплодна бременност не е никак подходяща, затова съм на естествен цикъл с една яйцеклетка. Иначе си поставям вагинално прогестерон 2х200 мг по назначение на лекаря и за това мисля че от самото начало имам тези симптоми, по- скоро от прогестерона , а не толкова заради бременност. Благодаря за съвета, ще ви послушам, най- рано уринен тест 12 или 13 ден , а така или иначе ще си чакам и 14 ден преди да спра прогестерона. Прочетох вашите коментари , пожелавам успех с ин витрото и не се отчайвайте , до колкото прочетох отговаряте добре на стимулации, така че ви пожелавам скоро да гушкате своето бебе ❤

# 279
  • Бургас
Rouina91, аз за първи път започнах да пия дуфастон след първа инсеминация (преди 7 дни) и никога преди не съм имала пъпки или акне. Появи ми се една сериозна пъпка на врата, супер болезнена още като пих Летрозол - вече не ме боли, но още изветрява и е там. Отделно ми се появиха пъпки около устата и съм сигурна, че е от Дуфастона и/или Естрофема, които пия по 3 пъти на ден.

Мисля, че определено тези гадини са от хормоните, защото това, което пием са си синтетични хормони и тялото реагира по един или друг начин. Иска ми се да си заслужава, макар че и аз съм се отчаяла, че освен пъпките и запека друго различно не намирам. Имах някакви супер интензивни усещания в дните след инсеминацията, но честно казано си мисля, че голяма част от тях бяха плод на въображението ми. А пък умората си е нормална, защото то и психическия момент изморява супер много.

На мен ми се падна създателката на клиниката, в която ми направиха инсето и противно на коментарите, които бях чела се оказа невероятно мила и внимателна. Колко беше направена както трябва процедурата не мога да кажа, защото никой не ми каза фоликула спукан ли е или не е, просто ми сложиха материала и така. Така че това, което казваш за умишлените разминавания е напълно логично и много вероятно. Не искам да обвинявам, защото може пък да се случат нещата, но определено ми направи впечатление, че всички тук коментират, че са наясно дали им е правено инсето на спукан фоликул или не, а мен никой не ме провери, нито ми каза. Уместно е да уточня, че си поставих Овитрел сутринта в неделя, а инсето беше в 12:30 на другия ден, така че може затова да не са гледали. Мисля че си усетих овулацията по-късно вечерта, но пък ние потвърдихме и вкъщи, както ни беше казано, така че трябва да сме покрили прозореца.

Последно исках да кажа, че лекарката ми каза да си изследвам хормоните на надбъбречната жлеза и кортизола. Ние сме уж с мъжки фактор (2% морфология) и лека поликистоза, но другите показатели на ММ са супер високи и досега където и да сме ходили се очудват, че нещата не са се случили вкъщи, защото високия брой и добра подвижност компенсирали ниската морфология. Та сега ако са неуспешни нещата ще ходя да изследвам хормони пак и го пиша тук ако и някой друг е в сходна ситуация, за да обменяме опит и препоръки.

Поздрави от мен! Simple Smile

Това с таймирането ми е болна тема на мен. Все си мисля, че при нас не го правиха като хората, но каквото казваха правихме. На мен обикновено ми поставяха хориомона 2 дена след като вече имах един 20 мм фоликул и един към 18 мм (останалите бяха разнообразно, но във всеки един от циклите имах поне един 20 и един 18мм) 2 дена след това поставяхме инжекцията към около 18:30 и ни викаха за инсеминация 2 дена след това (ако речем, че хориомона е бит към 18:30 петък ни викаха неделя към 12 за инсеминация) като в повечето случаи се случваше да става по-късно 12:30 - 13:00. Винаги са правени на вече спукали се фоликули. Та си мисля, че много късно след спукването ни правеха процедурите и не знам защо все си мисля , че нарочно го правят така че да не стане и да ходиш на инвитро.
Вижте ако на инсето направят ехограф дали са се спукали и ще разберете дали е правилно таймирането.

Аз и малко да помрънкам и да разпитам - някоя от вас от всичките тези хормони и основно дуфастон са сте забелязали някакви промени в кожата си - повече акне, някакви възпаления, дерматити и така нататък получавали ли сте?
На мен след първата инсеминация ми се отключи след 3 дена прием на дуфастон себореен дерматит по скалпа, около носа и зад ушите, което реално дори не беше пърхот,  по-скоро рани и то болезнени. Диагностицираха ме януари. След 3 Тата инсеминация ми се появи едно образование, което бях сигурна че е кистозно акне и ще изчезне, но вече почти 2 месеца по-късно още си седи. Така или иначе се бяхме разбрали с дерматоложката да се видим за контрола и бях запазила час за днес. Показах й и въпросното образование, което се оказа, че е епидермална киста, която изисква операция за да се отстрани. Попитах я за връзката на хормоните с тези кожни проблеми и тя каза, че е много вероятно и от тях да е. Много неприятно ме удрят тези гадости вече чак ме е страх какво още ще се появи след стимулациите за инвитро.

# 280
Колкото и субективно да е, момичета, по-голям ли е шансът с тази процедура в сравнение с естествен път? Просто се чудя да се хващам ли на хорото или да действам с тежката артилерия. За инфо-нямаме доказан проблем засега след всиииички изследвания,но времето си тече. Та така 🙂

Опитайте, при мен се получи от първа инсеминация без стимулиране, след 3 години неуспешни опити и без доказан проблем. Успех,  имайте надежда!

# 281
  • Sofia
Като цяло процента на естествена бременност е по-висок 15-25%, ако двойката е здрава и няма хормонални проблеми/мъжки фактор и тнт един вид ако няма проблем и всичко е оптимално. За нас които нямаме доказан фактор, но не се случва дълго време - очевидно има някакъв неуточнен проблем, с който не им се занимава да го разберат какъв е. Процента на успех с инсеминация е между 10-15% , но все пак го има. Също така много зависи как ще ти се направи таймирането, при нас винаги е било на спукали се фоликули и нямаше успех (имахме една биохимична, която предполагам се случи да е такава поради хиперстимолация). Ако взимате хормони с идеята да повишите броя на доминантни фоликули процента на успех се качва до към 20%. Не бързайте с инвитрото, ако сте с неизяснен фактор. Направете си 4те инсеминации за да си вземете финансирането от ЦАР (тогава имате право на 4 инвитро процедури по фонда с отпускане до 6000 лева). На нас 4те процедури (инсеминации) + прегледи, добавки и каквото се сетиш ни излезнаха около 4500-5000 грубо, според мен това е по-добрият вариант за джоба поне. Подгответе се за 4-5 месеца чакане, пиене на хормони, лек дискомфорт и психическо натоварване, но като цяло по този начин ще разберете хем дали сте от малкото хора, при които работят пък ще вземете и финансиране.

# 282
Здравейте, за Пловдив къде правите инсеминациите? И колко излиза горе долу една процедура?
Благодаря

# 283
  • Бургас
Здравей,

Аз съм в New Life и съм доста доволна от отношението - за изпълнението все още не мога да кажа нищо. Знам че Селена е име, но тук никой не ми се е карал, нито се е държал грубо с мен - през цялото време се чувствах като VIP Satisfied. д-р Добринка Петрова, за която изчетох доста озадачаващи коментари ми се падна да изпълни процедурата и беше супер мила и внимателна до степен, че по едно време ми хвана лицето в ръцете си и започна да ме гали и да ми казва колко съм красива и, че ще успеем дори и да не е от първия път Smile Може и да съм ги уцелила в настроение, защото това ми беше първа инсеминация, но целия екип - от лекарите до санитарите беше много любезен. Като изключим рецепционистката, която леко ни забрави и забави, цялото преживяване мина гладко в сравнение с това, което съм чела за други клиники.

Здравейте, за Пловдив къде правите инсеминациите? И колко излиза горе долу една процедура?
Благодаря

# 284
В New Life се прави само самата инсеминация ли? А следенето си е при твоя си лекар? Не знам как става, понеже се следя при др Карагеоргиев, който работи там. Но бях на преглед и при Минев, който ми каза, че за него трябва инвитро. Той също работи с New life, но не съм наясно как ще се случат нещата, ако продължа с Минев-така или иначе пак трябва да ида в New life

Общи условия

Активация на акаунт