Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 052
  • 516
  •   1
Отговори
# 510
Не мисля, че за всеки най-добрата болница е една и съща. За всяка болница и за всеки репродуктивен ще прочетете както положителни, така и отрицателни отзиви. Перфектни хора и лекари няма.

Моят съвет е да си набележете няколко болници/репродуктивни специалисти, да видите интервюта с тях в ютуб или по сайтовете на болниците, да си набележите няколо които най-много ви харесват, да прочетете отзивите във форумите за тях и да вземете информирано решение. А защо не и да посетите двама трима за консултация преди да правите каквото и да било.

Репродуктивният лекар е не по-малко важен от болницата.
Права сте ,най -добра е да прочета и да проуча по подробно първо за тези специалисти.Хубав ден ви желая и благодаря отново🍀

# 511
Пиете ли кафе след инсеминация ?

# 512
Пиете ли кафе след инсеминация ?

Онзи ден правих втора - още преди нея спрях кафето, разчистих си чайовете, които са неподходящи, с храната внимавам, за да не правя пикове в глюкозата и инсулина, спя по минимум 8 часа… луда работа. Но признавам, за едно хубаво еспресо бих гътнала някого. 😆

# 513
  • Sofia
То пък чак и такова втелясване не бива. Аз попринцип не пия кафе защото ми става лошо от него. Имам си драми със сърцето и не е желателно, но пък и никога не съм пила много или била голям любител, че да ми липсва. Чайове си пия и зелен и черен всякакви, не мисля че съм ги спирала когато правихме инсеминации - има определени билки, които не се приемат и бях се бях разчела, та подбирах, но малки дози кофеин са позволени и по време на бременност - пак казвам малки дози, така че ако е по - слабо кафето защо не? За храната разбирам в случая на Tinky, защо толкоз я гледаш, но като цяло ако попринцип си хапва човек здравословно няма какво да го мисли толкоз. Само сушито спирам в тези периоди около инвитро и стимулации. Ние като цяло си хапваме месо, плодове, зеленчуци, риба и яйца,та ядем сравнително здравословно. За жалост работата със съня при мен не се получава, ако спя 6-7 часа е добре. Нещо от години дори и да легна рано уж да се наспя се почва будене по нощите и тнт, та пак не мога да се наспя. То не беше магнезий, мелатонин - ми не и не Grinning.
Та идеята ми е недейте много да се стресирате и да го мислите, че по-скоро си стресирате организма така. Карайте както сте свикнали, ако ви се пие кафе - пийте но по-слабо и по-малко количество.

# 514
Знам, знам, ама аз съм си откачалка - нормален човек наистина би се придържал само към добрата храна и туй то. Те и самите лекари не се втелясват толкова, ама 🤷🏻♀

# 515
Да, момичета, прави сте, и аз мисля, че донякъде прекаляваме! Но то е защото в това пожение, в което се намираме и опитите, които правим, си мислим, че вече, ако не сме забременели, то е защото сме изпили едно кафе или сме хапнали един бургер, а всъщност тези сложни физиологични процеси покрай инсеминацията нямат нищо общо със слабото кафенце една сутрин или една чиния пържени картофи. Сега, не говорим за алкохол и напивания, и за тютюн, разбира се, това е противопоказно по принцип.
Но и аз съм спряла кофеина от инсеминацията насам, да видим. 🌷
Стискам Ви палци🍀

# 516
  • Sofia
Това, че сте спрели пустото кафе няма да ви помогне, вярвайте ми. Аз като въобще не пия кафе, не пуша (тези двете въобще никога не съм ги правила) и алкохол не пия от около две години или мноооого рядко (2-3 пъти в годината по празници), не ми помогна нито с инсеминациите, нито с първото инвитро, от което изкарахме само една читава яйцеклетка. Колкото повече се рестриктирате от неща, които попринцип са позволени, толкова повече стресирате тялото си. Ако ви се пие кафе - ми пийте си ама по-слабо и по-малко и само по едничко на ден.

Общи условия

Активация на акаунт