Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 566
  • 619
  •   1
Отговори
# 540
Не е проблем ден повече. На мен даже ми бяха удължили с два дни приема на кломифен.

# 541
Това е резултата момичета 🥰🥰

# 542
  • Sofia

УУУУ, Прекрасно...Красотичка. Честито и много се радвам за теб. Дано всичко се развива добре. Ти беше при Персенска, нали?

# 543

УУУУ, Прекрасно...Красотичка. Честито и много се радвам за теб. Дано всичко се развива добре. Ти беше при Персенска, нали?

Да при нея съм

# 544
  • Sofia
Браво, много добре ми се виждат резултатите. До 10-14 дни предстои преглед.Да се похвалиш после как е минал и дано бебчо се развива добре.

# 545
Браво, много добре ми се виждат резултатите. До 10-14 дни предстои преглед.Да се похвалиш после как е минал и дано бебчо се развива добре.
Минах сега през аг само за да види резултата и да каже кога да мина за преглед каза ми на 24.10 да мина

# 546
Здравейте.На съпругата ми,другия месец и предстой инсеминация.Понеже ни е за първи път.Може ли да ми кажете.Какво да очакваме?Как протича и прочие? Извинявам се ако въпроса ми в глупав,но и двамата сме невежи Simple Smile Благодаря,предварително за помоща

# 547
  • Sofia
Доста е коментиран процесът по темите. Като цяло не е нещо особено и кой знае какво, макар че и на мен ми беше много притеснено в началото, като не знаех какво представлява. Не знам къде ще ги правите инсеминациите, но при мен процесът беше следният:
2ри ден от МЦ отиваш на преглед, прави се ехография да се види как е лигавицата, какви фоликули има и да няма някой задържан (ако има, месецът може да се изпусне, макар че не е задължително). Има две опции - стимулиран и нестимулиран цикъл, ако е стимулиран ви дават медикаменти, които да приемате около 5 дена (от 3 до 7 ден обикновено). Ще ви насрочат още един преглед за когато курсът с медикаменти приключи да видят какъв е прогресът. След още няколко дена може да има и 3ти преглед (при мен понякога бяха по 2, друг път по три).На този преглед много вероятно да насрочат дата за инжекцията, която ще таймита овулацията. Ще поставите инжекцията и ще ви кажат кога да отидете за процедурата. Изисква се валидна вирусология и от двамата партньори, могат да поискат допълнителни изследвания като микробиология на жена ви и при вас на еякулат (на нас не ни, макар, че аз си бях направила при личната ми гинеколожка, за мое спикойствие. Съветвам и жена ви да направи, ако скоро не е). Те ще ви кажат кога да отидете - вие ще дадете материал, който ще бъде прочистен и диагностициран като показатели, който след това ще вкарат на половинката ви през малък катетър. Това е не болезнена процедура, като обикновен преглед при гинеколог. Евентуално след това ще ви изпишат някакви медикаменти и ще ви пратят да си вървите. Тест се прави около 12-14 дена след процедурата.

Ако не сте правили цветна снимка, препоръчвам да направите преди процедурата.

# 548
Доста е коментиран процесът по темите. Като цяло не е нещо особено и кой знае какво, макар че и на мен ми беше много притеснено в началото, като не знаех какво представлява. Не знам къде ще ги правите инсеминациите, но при мен процесът беше следният:
2ри ден от МЦ отиваш на преглед, прави се ехография да се види как е лигавицата, какви фоликули има и да няма някой задържан (ако има, месецът може да се изпусне, макар че не е задължително). Има две опции - стимулиран и нестимулиран цикъл, ако е стимулиран ви дават медикаменти, които да приемате около 5 дена (от 3 до 7 ден обикновено). Ще ви насрочат още един преглед за когато курсът с медикаменти приключи да видят какъв е прогресът. След още няколко дена може да има и 3ти преглед (при мен понякога бяха по 2, друг път по три).На този преглед много вероятно да насрочат дата за инжекцията, която ще таймита овулацията. Ще поставите инжекцията и ще ви кажат кога да отидете за процедурата. Изисква се валидна вирусология и от двамата партньори, могат да поискат допълнителни изследвания като микробиология на жена ви и при вас на еякулат (на нас не ни, макар, че аз си бях направила при личната ми гинеколожка, за мое спикойствие. Съветвам и жена ви да направи, ако скоро не е). Те ще ви кажат кога да отидете - вие ще дадете материал, който ще бъде прочистен и диагностициран като показатели, който след това ще вкарат на половинката ви през малък катетър. Това е не болезнена процедура, като обикновен преглед при гинеколог. Евентуално след това ще ви изпишат някакви медикаменти и ще ви пратят да си вървите. Тест се прави около 12-14 дена след процедурата.

Ако не сте правили цветна снимка, препоръчвам да направите преди процедурата.
Благодаря ви.Вчера направихме и всичко е ок.И двете и тръби за проходими.Другия месец имаме час при докторката.В Щерев ще я правим

# 549
Току-що направих трета инсеминация след стимулация с летрозол. Имах два фоликула в левия яйчник и попитах дали са се спукали и двата - не знам по-малкият догони ли другия.

Докторът, който направи процедурата (не беше моят си лекар), само премина с външния ехограф през зоната, за 3-4 секунди и каза: “Пукнали са се, няма ги” и изчезна.
Възможно ли е наистина да е видял, че са спукани или просто не му се е занимавало с такива незначителни неща? 🙄

# 550
  • Sofia
Току-що направих трета инсеминация след стимулация с летрозол. Имах два фоликула в левия яйчник и попитах дали са се спукали и двата - не знам по-малкият догони ли другия.

Докторът, който направи процедурата (не беше моят си лекар), само премина с външния ехограф през зоната, за 3-4 секунди и каза: “Пукнали са се, няма ги” и изчезна.
Възможно ли е наистина да е видял, че са спукани или просто не му се е занимавало с такива незначителни неща? 🙄

Tinky, не мога да ти кажа със сигурност. При мен прегледа с вътрешен/вагинален ултразвук преди инсеминациите също продължаваше по 3-4 секунди едно бързо врътване вътре и туй то. Винаги ми казваха че е минала овулацията и че са се спукали тези, с които сме работили. Правила съм ги при 3ма различни лекари (все през почивни дни и който е дежурен той), та толкоз са свикнали, че явно толкоз им трябва. Grinning
Да не говорим, че и следенето за инвитрото също ултразвуковия преглед не продължаваше повече от 20-30 секунди. Grinning

# 551
Бе не знам, стори ми се мн неуважително и смотано - ми ако е препоръчително утре да направим реинсеминация? Може и да се вижда отгоре, ама чак пък без никакъв натиск, без стопиране на ехографа - тралала.

После се продължи, де - знех, че трябва да пия естрофем тоя месец, пък се връщах да ми го добавят в рецептата, щото никой не се беше сетил да го изпише. Мацката вика: тука има дуфасон, аспирин и фолиева киселина. Аз виждам какво има, затова казвам, че трябва да има И естрофем. Rolling Eyes Обдиха се на моя лекар, добавиха ми го.

После гледам - фолиевата киселина обикновена. Извадиха ми душата да направя генетичните изследвания, но явно само аз съм си ги гледала. Три инсеминации, след всяка ми изписват обикновена фолиева.

Преди няколко дена ми звъняха от лабораторията, че Бодимед са ни пуснали грешната хламидия - май са направили IgG вместо IgM, та по спешност преди инсето правихме пак кръвни. Две инсеминации направихме с 'грешната' хламидия', никой не видя.

НК клетките - вливки дали трябвало. Ми не трябва, щом досега не сме ги правили.... Ма последните били завишени - е, аз съм правила само едни, не са завишени толкова, че да трябва вливка. Пръснаха й телефона на лекарката ми.

Разревах се, докато си чаках допълнената рецепта - хората си оставят там здравето и последните стотинки, а се случват недоразумения на такова ниво, най-елементарно.

Затова нямам доверие и като чуя, че трябва да ида при друг лекар, ми настръхва косата. После някои се дразнят като четеш по темите или задаваш въпроси. Rolling Eyes

Явно е такова, де. Дано поне да стане тоя път - хеле пък ако са се пукнали наистина и двата. Flowers Cherries

Tinky, не мога да ти кажа със сигурност. При мен прегледа с вътрешен/вагинален ултразвук преди инсеминациите също продължаваше по 3-4 секунди едно бързо врътване вътре и туй то. Винаги ми казваха че е минала овулацията и че са се спукали тези, с които сме работили. Правила съм ги при 3ма различни лекари (все през почивни дни и който е дежурен той), та толкоз са свикнали, че явно толкоз им трябва. Grinning
Да не говорим, че и следенето за инвитрото също ултразвуковия преглед не продължаваше повече от 20-30 секунди. Grinning

# 552
  • Sofia
Ами не знам. Много зависи от лекарите, на които попаднеш това съм се уверила.

Като цяло и аз съм имала недоразумения по нашият път. Правихме инвитро по фонд, тръгвам си аз към нас и изведнъж в приложението, след като съм се качила в автобуса вече ми излиза, че дължа 600 лева на болницата. Бях малко WTF. Жените, които ми даваха инжекциите забравили да ни вкарат в протокола по фонда и ми бяха начислили инжекиите за 2 дена + тригъра. Оправихме я тая беля, ама те разбирам, че е неприятно да ходиш да се разправяш, когато ти е и без друго напрегнато.

Относно фолиевата киселина, може да си я вземаш и без рецепта. Взимай си Неофолик Мета и недей се занимава с глупости. Без да направиш тромбофилия и да знаеш дали нямаш мутация в MTHFR гена, тази форма си е най-сигурната.

НК клетки сте пускали и са завишени - така ли?

Имайки в предвид, че е инсеминация ми се струва, че много репродуктивни не обръщат внимание там. Започват чак при инвитро, че дори и неуспешно. Ние 1вото си го направихме като тарикати и нищо не изкарахме, точно щот не ни се обърна внимание. Чак сега се разбра какви проблеми имаме и че си трябва доста дълга подготовка преди да престъпим към следващо.

# 553
Моят лекар не работи така, супер внимателна и грижовна е.

НК клетките имат един фактор само на горна граница, като тогава бях и след инфекции някакви - незначително и посред нея, и според имунолога, с когото се консултирах.

Аз си пия метилирани б-витамини по принцип, още от преди да разбера, че имам мутацията, но идеята ми беше, че ти вадят душата за нещо, а после му обръщат нула внимание, дори когато може да е ключово за жизненоважни процеси (за евентуалния плод, примерно).

Обичам да има протокол, правила, целият админ по дадена процедура, независимо дали е медицинска или не, да е описан и спазен - такива неразбории ежедневно ме изкарват извън релси на работа, пък в тия случаи да не говорим.

Стискай палци да стане и да не идвам да се тръшкам другия месец пак. Grinning

Ами не знам. Много зависи от лекарите, на които попаднеш това съм се уверила.

Като цяло и аз съм имала недоразумения по нашият път. Правихме инвитро по фонд, тръгвам си аз към нас и изведнъж в приложението, след като съм се качила в автобуса вече ми излиза, че дължа 600 лева на болницата. Бях малко WTF. Жените, които ми даваха инжекциите забравили да ни вкарат в протокола по фонда и ми бяха начислили инжекиите за 2 дена + тригъра. Оправихме я тая беля, ама те разбирам, че е неприятно да ходиш да се разправяш, когато ти е и без друго напрегнато.

Относно фолиевата киселина, може да си я вземаш и без рецепта. Взимай си Неофолик Мета и недей се занимава с глупости. Без да направиш тромбофилия и да знаеш дали нямаш мутация в MTHFR гена, тази форма си е най-сигурната.

НК клетки сте пускали и са завишени - така ли?

Имайки в предвид, че е инсеминация ми се струва, че много репродуктивни не обръщат внимание там. Започват чак при инвитро, че дори и неуспешно. Ние 1вото си го направихме като тарикати и нищо не изкарахме, точно щот не ни се обърна внимание. Чак сега се разбра какви проблеми имаме и че си трябва доста дълга подготовка преди да престъпим към следващо.

# 554
Здравейте.Писах преди време,че на съпругата ми и предстой първа инсеминация.Изписаха и летрозол да пие преди това.Обаче, като прочетох за какво се изписва главно и страничните ефекти малко настръхнах.Нужно ли е да го пие според вас? В болница Щерев при доц.Мария Юнакова е.

Общи условия

Активация на акаунт