Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 558
  • 619
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Здравейте.Писах преди време,че на съпругата ми и предстой първа инсеминация.Изписаха и летрозол да пие преди това.Обаче, като прочетох за какво се изписва главно и страничните ефекти малко настръхнах.Нужно ли е да го пие според вас? В болница Щерев при доц.Мария Юнакова е.
Да, това е стандартна практика. Помага за нарастването на повече фоликули. Не при всички сработва да се стимулират повече от 1, но често се случва. Другата опция е Кломифен, не го препоръчвам, макар че си зависи от доктора и човека. Има повече странични ефекти.

# 556
Индивидуално е. Три пъти пих летрозол и всеки път след това задържах фоликули. Даже затова смених първият репродуктивен лекар: умолявах я третия път да съм с кломифен, а тя не искаше. И си казах, че ако отново задържа фоликул и за поред път се наложи да пия противозачатъчни, я сменям. Както се и случи.
При мен кломифен беше по-добрият вариант. От летрозола имах и доста горещи вълни.

Стискам палци да имате успех с летрозол и да не ви се налага да ползвате и други медикаменти! И аз се бях наплашила от страничните ефекти, но какво ли не правим за една бременност.

# 557
Индивидуално е. Три пъти пих летрозол и всеки път след това задържах фоликули. Даже затова смених първият репродуктивен лекар: умолявах я третия път да съм с кломифен, а тя не искаше. И си казах, че ако отново задържа фоликул и за поред път се наложи да пия противозачатъчни, я сменям. Както се и случи.
При мен кломифен беше по-добрият вариант. От летрозола имах и доста горещи вълни.

Стискам палци да имате успех с летрозол и да не ви се налага да ползвате и други медикаменти! И аз се бях наплашила от страничните ефекти, но какво ли не правим за една бременност.
Благодаря ви

# 558
Малко страничен въпрос, но два цикъла изкарах с летрозол и сега адски много ми пада косата. Ама много, нещо страшно е. Цял живот съм с Хашимото и съм свикнала на топки косми, но такова нещо не е било. Дали може да е от него или от стреса покрай тези неволи да го отдам? 😒 Извинявам се за отклонението

# 559
Здравейте и от мен! От известно време следя темата и най-накрая се престраших и аз да пиша. С 4-ти стадии ендометриоза съм и съвсем скоро ми предстои първата инсеминация. Живея в Белгия, така че тук ще бъде направена. АМХ е 0,78. След ден, два трябва да започна Летрозол. Като прочетох за какво се използва и се притесних. Имахте ли странични ефекти от него? След него ще правим ехограф и кръвен тест и след това ще ми поставят Овитрел. Мен също ме предупредиха,че трябва да съм с пълен пикочен мехур. Според гинеколожката ми,ще пробваме 2-3 пъти с инсеминация,  а ако не се получи вече ще е Инвитро. Леко ми е притеснено, но предполагам е нормално.
Пожелавам на всички да видят двете чертички! People Baby

# 560
  • Sofia
Здравейте и от мен! От известно време следя темата и най-накрая се престраших и аз да пиша. С 4-ти стадии ендометриоза съм и съвсем скоро ми предстои първата инсеминация. Живея в Белгия, така че тук ще бъде направена. АМХ е 0,78. След ден, два трябва да започна Летрозол. Като прочетох за какво се използва и се притесних. Имахте ли странични ефекти от него? След него ще правим ехограф и кръвен тест и след това ще ми поставят Овитрел. Мен също ме предупредиха,че трябва да съм с пълен пикочен мехур. Според гинеколожката ми,ще пробваме 2-3 пъти с инсеминация,  а ако не се получи вече ще е Инвитро. Леко ми е притеснено, но предполагам е нормално.
Летрозола не е страшен. В днешно време е един от най-използваните в тази сфера орален медикамент. Аз лично нямах странични ефекти от него, за сметка на това имах много странични от кломифен. Както коментирахме малко по-назад в темата това е индивидуално при всеки.
Специално с диагностицирана 4 стадии ендометриоза, не мисля че инсеминацията ще сработи, така че го имай едно наум, че може и да не стане с нея.
Като цяло скапва качеството на яйцеклетките осезаемо, което може да не е оптимално за инсеминации.

# 561
Здравейте.И на съпругата ми и предстой първа инсеминация.Изписаха и летрозол и ние сме притеснени като прочетохме за какво се изписва и страничните ефекти.Но тук ми казаха,че било стандартна процедура

# 562
Здравейте и от мен! От известно време следя темата и най-накрая се престраших и аз да пиша. С 4-ти стадии ендометриоза съм и съвсем скоро ми предстои първата инсеминация. Живея в Белгия, така че тук ще бъде направена. АМХ е 0,78. След ден, два трябва да започна Летрозол. Като прочетох за какво се използва и се притесних. Имахте ли странични ефекти от него? След него ще правим ехограф и кръвен тест и след това ще ми поставят Овитрел. Мен също ме предупредиха,че трябва да съм с пълен пикочен мехур. Според гинеколожката ми,ще пробваме 2-3 пъти с инсеминация,  а ако не се получи вече ще е Инвитро. Леко ми е притеснено, но предполагам е нормално.
Здравейте.И на съпругата ми и предстой първа инсеминация.Изписаха и летрозол и ние сме притеснени като прочетохме за какво се изписва и страничните ефекти.Но тук ми казаха,че било стандартна процедура

И аз така прочетох тук,че е стандартна процедура, но като видях страничните ефекти и се притесних. Но щом го изписват, значи е по- добър вариант. Smile
Успех на Вас и дано скро споделите добри новини. Innocent

Rouina91 Благодаря!  Казаха ми първия ден от ММ да се обадя, за да ми кажат по колко пъти на ден да го взема. Така,че сега чакам. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз също мислех, че направо с инвитро ще започнем, но според докторката по-лекият вариант бил инсеминация, тъй като инвитро натоварва повече организма. Та...ще видим. Иначе скоро правих цветна снимка, тръбите са проходими, хормонални изследвания- също добре. Ще пробваме всичко и дано се получи. Innocent

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 10:10 от Daynight

# 563
Здравейте,

Предстои ми инсеминация при в болница Доверие. Четох, че е хубаво да се лежи след процедурата и оставя ли ви д-р Станулов да полежите или при него я няма тази практика?
Имам още няколко въпроса и ще съм благодарна ако може да ми отговорите 😊
След инсеминацията хубаво ли е да имаме опит или по-добре не? Не питам какво съветва доктора, а какво е вашето лично мнение
До датата за тест можем ли да бъдем интимни или е по-добре да се въздържаме?
След инсеминация спирате ли да тренирате? Бягам 2 пъти в седмица по 7км и тренирам 3 пъти силово-кондиционни тренировки
Как променяте храната си? Виждам, че спирате кафето, след стимулации и домашни опити не съм променяла нищо в храненето си, като се храним сравнително здравословно, не пушим и пия по 1 кафе на ден
Как стои въпросът с пътуване след инсеминация? Ще мога ли да пътувам същия ден от София до Бургас?
Има ли нещо, което сте правили/не сте правили и според вас ви е донесло успех, нещо, което лекар не би сметнал за нужно да сподели?

# 564
И мен живо ме интересува какво ще кажат защото и аз имам същите въпроси. И аз тренирам много и ще ми е много гадно ако трябва да спра. Аз тичам по 5/6 км всеки ден и правя абс упражнения или пилатес. Но го правя всеки божи ден и при последната инсеминация спрях всичко преди процедурата, процедура нямаше де, но плана е и след нея. За половите контакти също ми е чуденка но това мога да попитам лекаря. Въпросът е че за спорта според мен никой не може да каже баш баш, до организъм си е според мен. Иначе аз поне пия хиляди добавки, не пуша, пия рядко алкохол и се храня много здравословно. Чак ми писна от този толкова здравословен живот. Ама това не само около процедура, защото то няма смисъл, тези неща имат ефект с натрупване

# 565
  • Sofia
Аз не тренирам, така че тук не мога да коментирам. Други здравословни драми и артрит не ми позволяват силови/кардио. Задоволявам се с дълги разходки. Относно секса - в деня след инсето - действате усилено, ако се чувствате добре. Двете седмици чакане - не толкова. След трансфер изрично забраняват секс докато не видиш теста. Прави контракции, а целта е матката да е спокойна за да стане имплантация и да не се изхвърли.

# 566
На вас и след положителния резултат ни беше забранено да правим секс, но не знам защо.
Аз не тренирам, така че тук не мога да коментирам. Други здравословни драми и артрит не ми позволяват силови/кардио. Задоволявам се с дълги разходки. Относно секса - в деня след инсето - действате усилено, ако се чувствате добре. Двете седмици чакане - не толкова. След трансфер изрично забраняват секс докато не видиш теста. Прави контракции, а целта е матката да е спокойна за да стане имплантация и да не се изхвърли.

# 567
Хориомон 5000 - на 21 октомври.
Инсе - 23 октомври.

Пиклив тест на 1 ноември - без черта.
Пикливи тестове на 2-3 ноември - с бледи черти.
Кръвен тест на 3 ноември - с резултат 16.5.

И сега, големият въпрос е - може ли да е опашка от хориомона при всичките тези условия и ако е опашка, толкоз ли много може да остане в кръвта (16.5)?

# 568
  • Sofia
Инсе - 23 октомври.

И сега, големият въпрос е - може ли да е опашка от хориомона при всичките тези условия и ако е опашка, толкоз ли много може да остане в кръвта (16.5)?

Изследвай след два дена пак. Според мен би трябвало да се е изчистил, още повече, че първият уринарен не е имал черта. Следи за удвояване на кръвният.

# 569
Не звучи като опашка, а като тихичко честито Blush но направи още един след два дни и тогава ни се похвали. Успех Hug

Инсе - 23 октомври.

Общи условия

Активация на акаунт