Предстои ми инсеминация - тема 36

• 26 463
  • 726
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз съм при д-р Сенкова в Неовитро, София. Екипът им е доста добър, понякога прегледите ми са при д-р Бранков или д-р Пиперкова. Всичко си обсъждат и решават заедно как да се процедира.

# 721
Здравейте дами,

Виждам, че тук определено знаете за какво става въпрос. Аз съм много невежа в инсеминациите, и се извинявам, но ви моля за помощ!

Пробваме от няколко години, 4-5 г, ходила съм на доста генеколози, които ми казват, че уж няма проблем и все пак не става Същото се отнася и за съпруга ми..Поради това вече се реших да стартираме скоро проби с инсеминация Може ли инфо какво е нужно, за да се направи инсеминация, да препоръчате доктор, от който сте доволни от процедурата в София (дали е задължително да минеш през него като репродуктивен специалист, който наново да преглежда всичко - да пуска хормони, да следи мц и т.н., или просто записваш час за процедура), обща цена и т.н.

# 722
Pyari.petya, задължително първо се записва час при репродуктивен АГ, който ще прегледа документите, ще огледа матката и яйчниците. Ако всичко е наред, би пристъпил към инсеминация. Аз бях в същото положение с обикновени АГ-та, всичко ми беше ОК. После се оказа, че нито полипи ми бяха видяли, нито че съм с намален яйчников резерв.
Препоръки най-различни може да получите. Аз ви съветвам да потърсите в София какви репродуктивни има, да прослушате интервюта с тях, да прочетете мнения и да си изберете по този начин специалист.
Също препоръчвам, ако не сте правили, да пуснете и спермограма и така да отидете при репродуктивния.

# 723
Pyari.petya, задължително първо се записва час при репродуктивен АГ, който ще прегледа документите, ще огледа матката и яйчниците. Ако всичко е наред, би пристъпил към инсеминация. Аз бях в същото положение с обикновени АГ-та, всичко ми беше ОК. После се оказа, че нито полипи ми бяха видяли, нито че съм с намален яйчников резерв.
Препоръки най-различни може да получите. Аз ви съветвам да потърсите в София какви репродуктивни има, да прослушате интервюта с тях, да прочетете мнения и да си изберете по този начин специалист.
Също препоръчвам, ако не сте правили, да пуснете и спермограма и така да отидете при репродуктивния.

Допълвам този коментар, че спермограмата трябва да е разширена, а също мъжът може да пусне ДНК Фрагментация, а вие да си направите и цветна снимка, ако нямате.

# 724
Избирате си репродуктивен доктор, той Ви преглежда, назначава изследвания и ако сте подходящи за инсеминация, преминавате към инсеминация. Като цяло не е особено тежък процесът до стигане до инсеминация, ако всичко е наред, тоест ако нямате нещо за лекуване, опериране и т.н. Правят се няколко изследвания и цветна снимка и отивате на инсеминация. Основната стъпка е да си намерите доктор. Оттам нататък той ще Ви поведе през процеса.
Цена - при мен на 1 инсеминация горе-долу ми излиза 1000 лв, като в тези пари, освен самата инсеминация, са включени изследванията, които се пускат преди всяка инсеминация, и прегледите при доктора.

Здравейте дами,

Виждам, че тук определено знаете за какво става въпрос. Аз съм много невежа в инсеминациите, и се извинявам, но ви моля за помощ!

Пробваме от няколко години, 4-5 г, ходила съм на доста генеколози, които ми казват, че уж няма проблем и все пак не става Същото се отнася и за съпруга ми..Поради това вече се реших да стартираме скоро проби с инсеминация Може ли инфо какво е нужно, за да се направи инсеминация, да препоръчате доктор, от който сте доволни от процедурата в София (дали е задължително да минеш през него като репродуктивен специалист, който наново да преглежда всичко - да пуска хормони, да следи мц и т.н., или просто записваш час за процедура), обща цена и т.н.

Последна редакция: чт, 11 юни 2026, 12:00 от s212365173

# 725

Благодаря ви, мили дами! Наистина сте прекрасни всички!

Относно полипите, аз имам т.нар. раничка на шийката на матката, но ми казаха да го мисля евентуално след раждане. Мислите ли, че може да има ефект върху зачеването?

# 726
Аз честно казано изчетох доста и от всичко стигнах до извода, че при инсеминацията шансовете са горе-долу колкото при нормални опити, да речем +10%. Но пък и не е кой знае колко вредна, стимулацията с лекарства, ако изобщо има такава, не е като при инвитро...И затова мисля че всички двойки минават през това, стига да нямат някакви сериозни проблеми, грубо казано, ако двойката има някакъв шанс естествено, пробват инсеминация...И вече след това се минава на тежката артилерия, ако ти стига волята, нервите...и донякъде и парите, защото няма какво да се лъжем, разход си е...Ясно, че е важен разход и парите не бива да се гледат, стига да ги имаш... Аз лично приех философски въпроса, чакам да минат тези процедури, без да възлагам големи надежди, за да не се сдухвам...И ако стане, супер, ако не ще го мислим... На мен детето никога не ми е било самоцел, аз и затова не съм го направила досега. То и донякъде товая е проблемът де...че вече съм минала цифрата 4 в годините си...но пък продължавам да вярвам, че поне в това отношение каквото му е писано на човек, това...Познавам двойки, които са уж без проблеми, опитват с години и не става. Познавам и такива, които уж имат сериозни медицински предпоставки да не стане или поне да е трудно...и се случва след месеци...Така че правим каквото можем, пък каквото такова...Е, разбира се въпреки "преклонната си възраст" вярвах, че ще се случи лесно и естествено и сега ми е малко трудно да вляза в новата реалност, но....Мен само ме притеснява наистина това доколко това се е превърнало в бизнес и колко добросъвестни са лекарите, но тук вече можем само да се надяваме да сме направили правилния избор. За всеки от специалистите могат да бъдат прочетени мнения и в двете посоки, а в крайна сметка медицината не е точна наука и няма как при всички да има успехи и всички да са доволни. Пък и както каза Acrobaleno93 по-горе, поне при инсеминацията не пречи да се пробва и естествено в деня след процедурата и следващите, така че да не разчитаме само на лекарите и да увеличим шансовете на съдбата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт