❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 098
  • 193
  •   1
Отговори
# 120
Бяхме в Камелия в Пампорово, също имат бебешки пюрета, май бяха на Гербер. Не знам какво друго се има предвид детско меню.
Всички основни сме заместили отдавна, но преди лягане има едно 210 мл АМ и през нощта още един път. Обаче онзи ден ми припомниха, че мога да сложа бисквита и да тествам дали ще се събуди за ядене, е снощи не се събуди.
Иначе като грамажи на основни много трудно да кажа колко изяжда. Не се храни с голямо желание, трябва с нещо да се занимава, за да бутам пюрето, което е ужасно. Давам му вилица, лъжица и на масата в една чиния да боцка някакви неща. Така се получава храненето, но изобщо нямаме 250 гр. Особено след престой в болницата и боледуването тогава, апетитът хич го няма. Също исках да изследваме желязо, но се въздържам засега, защото реално пюре изяжда около 180-200, но допълнително яде салата към него, хлебче и от нашата храна. Наддава добре - 10 600гр 78 см. Как вървят вашите бебета с мерките?

# 121
Моята девойка май спада към категорията джобни гаджета - 7400-500 гр, 68-69 см JoyJoy
Иначе твърдата храна изяжда по 180-190 гр. на хранене (колкото е бурканчето от детската кухня). В повечето случаи й стига, ако не дохранвам с 20-30 мл АМ или някакво сухарче, бисквитка.

# 122
Имаме закуска - попара, кус кус с масло и сирене, овесени ядки с кисело мляко и плодове (редувам ги). Обяд, СЗ и вечеря - всичко от детската кухня. Като грамаж са 220 като в супата вечер слагам малко хляб, но рядко я изяжда.
Има едно вечерно кърмене и едно към 5-6 ама ми се иска и него да го маха вече.. не знам дали не я отбивам вече, че почна да ми омръзва с това кърмене, а и шанса да се засища с АМ или кисело мляко вечер е по-голям и таман ще отпадне това сутрешно кърмене.

# 123
Ако детенцето обича каши, може за вечерно хранене да пробвате от кашите, които се водят “лека нощ”, съдържат няколко вида зърнени култури и засищат много.
Имаме закуска - попара, кус кус с масло и сирене, овесени ядки с кисело мляко и плодове (редувам ги). Обяд, СЗ и вечеря - всичко от детската кухня. Като грамаж са 220 като в супата вечер слагам малко хляб, но рядко я изяжда.
Има едно вечерно кърмене и едно към 5-6 ама ми се иска и него да го маха вече.. не знам дали не я отбивам вече, че почна да ми омръзва с това кърмене, а и шанса да се засища с АМ или кисело мляко вечер е по-голям и таман ще отпадне това сутрешно кърмене.

# 124
Ние също имаме заместени всички хранения, които са около 300 гр.,плюс на всяко ядене изяжда минимум една филия хляб. Доста добре се храни, а килограмите му не са много. Има едно кърмене което другата седмица мисля вече да спираме. Тъй като е с алергии, не яде млечни и белтък на яйце, няма да му давам и АМ, въпреки че има такива които стават за него но са мн гадни и няма да ги давам.

# 125
Божидара е 9 500 и е 82 см, сутрин в 6 30 и давам 230 мляко,  към 9 30 плод или мюсли с бисквитки, някоя филийка, намазана с нещо, за обяд е на кухня, а след обяд яде от десерта на кухнята- аз и давам кухня ма Фуристо, защото си е като храна за възрастен. Течните вече не ги яде и вечерта пак мляко 230. Аз се чудех до кога се дава млякото, защото ние сме на безлактозно, заради проблема и с лактозата.. ии не знам, все пак си е химия..

# 126
Здравейте, какъв е режима на 2годинки на вашите деца? Голям проблем ни е спането, вечер се буди по минимум 4 пъти, спряхме рюлеенето на кошарата но не можеше да заспива дълго време и сега го приспивам в количката и го места в кошарата. Моля за вашите мнения?

# 127
Здравей Ванина, нашите са едногодишни Grinning, но иначе си заспива с биберон сама в леглото. Blush

# 128
Здравейте, можете ли да ми кажете какви са левкоцитите при изследванията за една година на бебетата ви. Благодаря предварително❤

# 129
Ponyy, референтните стойности ли са нужни?

# 130
Ами не, по-скоро вашите резултати на левкоцити, по средата ли са, ниски ли са , високи ли. Не точна цифра ами ориентировъчно. Защото нашите и на 6 месеца и сега са малко под долна граница.

# 131
Сега погледнах нашите - 8.9 при реф.стойности 4-10

# 132
При нас са 7,27 при норма 4-10. Дано да сме ти полезни..

# 133
Много ви благодаря, мили момичета. Нашите са 6 и нещо, но референтните стойности са други (започват от 6,5) и така се води резултата под реф.ст-сти.

# 134
А колко е хемоглобина при вашите бебета при моето е 100 при норми от 107 до 156? Притеснявам се че е наследила таласемия от мен Sad

Общи условия

Активация на акаунт