❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 096
  • 193
  •   1
Отговори
# 135
На моя син при последните изследвания беше 107 хемоглобина. Поради нарушенията в съня и нежеланието му да се храни с твърда храна пускахме и феритин, който също излезе на долна граница. Изписаха ни железен препарат. След още месец ще пуснем пак контролни изследвания да видим какво е положението.

# 136
Ще кажеш след време дали е почнал да спи 😆

# 137
Добро утро!
Със закъснение да се включа за изследванията- левкоцитите са  9.72, при референтни стойности 6-17, а хемоглобинът 116 (107-131 реф. стойности). Аз на своя глава поисках и желязо,  което странно, но излезе 2 единици над нормата.
Предстои ваксината за морбили. Сложиха ли я на дечицата ви? Някакви странични ефекти?

# 138
Честно да си призная, не вярвам да има подобрение в каквото и да било, той просто си е проклетичък в тея отношения 🥲 като прибавим и асоциацията за заспиване на гърда в уравнението... докато не го отбия, няма да има подобрение. А аз вече съм толкова изморена, че нямам воля да го отбия и става един омагьосан кръг.

# 139
На нас вчера ни беше първи ден без кърмене. И началото на края е поставено. Последните месец два той така или инапе имаше само едно кърмене - вечерното, а посреднощ спря да се буди за хранене и от няколко месеца спим непробудно. Честно казано, не очаквах така лесно да се слупат нещата предвид това, че между 4-тия и 10-тия месец почти не съм спала, за да го кърмя. Но когато избиха зъбите (на 11 месеца имаше 8 зъба) положението се подобри изведнъж.
Сега си мисля кога ли ще отпадне и втората дрямка. Струва ми се, че и този момент съвсем скоро ще дойде.

# 140
При нас хемоглобина е 134 при стойности от 117 до 155, а иначе сложихме вчера ваксината за Морбили и засега всичко е наред, но на нас личната ни каза, че ако случайно се прояви реакция, то ще е след седмица. Реакцията може да е лека температура или обрив.

# 141
Честит празник!

За тези мами на момиченца закарахте ли ги на пробиване на ушичките? При нас всичко мина благополучно.

# 142
Аз много искам, но нашия татко се запъва, че щяла да си дърпа ушетата... ще видим как ще го убеждавам Confused

# 143
Аз имам момченце и нямам този проблем, но не бих пробивала уши и да имах момиченце. Аз съм жена, която не носи обеци, но имам дупки от пробиване на уши като малка и не ми е приятно, че са ми останали. Затворени са отдавна, но се виждат, за съжаление. Получавала съм и обеци подарък от хора, които са забелязвали дупките и са си мислели че по поводи сигурно нося. Смятам, че след дадена възраст човек може сам да реши какво да си пробива по тялото.

# 144
Ние я заведохме да я пробият и всичко стана много бързо.И нашия  татко се притесняваше да не си дърпа ушите, но се съгласи 😆

# 145
Мами, включвам се на въпроса за ваксината морбили и нежелани реакции. Бях чела, че реакция може да се получи около 7, 12 и 21 ден, при нас така и стана. На 7 ден вдигна 38,3 и я държа 2 дена, а днес е 19 ден и получи обрив по коремчето. Просто пиша, за да знаят други мами, ако и при тях се случи, да не се шашкат Simple Smile

# 146
Тамън мислех и аз да пиша с въпрос за същата ваксина Grinning
Педиатърката каза, че може да има реакция (температура и обрив) от 4-ти - 5-и ден до 1 седмица след ваксината. При нас мина 1 седмица, и няма никаква реакция, и се чудех дали е нормално.

# 147
Ами на мен по-дълъг период ми казаха, ама дано при вас всичко да е наред Blush

# 148
А давахте ли нещо за температурата ?
От ваксините до момента е вдигала 37-37.5, вечерно време, умишлено не съм давала нищо, и на сутринта е била пушка.

# 149
И при нас досега не е имало толкова висока температура от ваксините и не съм давала нищо, но за 38,3 и дадох нурофен. Тя реално вдигна първия ден 38,3 - дадохме нурофен, свали я. На другия ден същото. Та дадохме двата дена по един път нурофен. Аз, като цяло, избягвам да двам температуропонижаващи, ако температурата не мине 38. Иначе днес обривът почти го няма.

Общи условия

Активация на акаунт