❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 065
  • 193
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте ! Имам въпрос към тези които вече са правили кръщане- какво подарихте на кръстниците, пари дават ли се ? Нямам представа а не искам да се излагам ..

# 181
Здравейте, мами, как сте със миенето на зъбките? Ние имаме общо 6 зъба 3 горе и 3 долу и дали е удачно да почнем как процедирахте вие?

# 182
Ние започнахме с първото зъбче още, но не сме супер постоянни. Понякога ако заспи не тръгвам да го будя, за да ги мие.

Кръщене ние не сме правили. Чакам да стане по-осъзнат и да осъзнава решението. Така го чувствам.

Тези от вас, които са отбили вече как го направихте. Дайте някакви предложения. Аз не искам много да отбивам, но забелязвам, че като се разстрои/тръшне търси гърда и някакси не ми е окей да зависи от това за успокояване.

# 183
Кърменето и с двете ми деца стана много лесно. И двамата ги отбих на година и 1-2 месеца. Сега второто беше от много сучещите и даже бях притеснена да нямаме проблеми, но всичко мина много гладко. Първо за около 2 месеца намалих кърменията докато накрая остана само едно - нощното. Предимство беше, че той никога не се е приспивал с гърдата. И както и с първото, просто баща му ходеше да го приспива и така се случиха нещата. Но според мен има значение възрастта. Като са по-малки не разбират толкова и успяваш някак си да ги разсеещ от това. Според мен, колкото по-големи стават, толкова по-трудно става. Те се привързват повече, намират утеха в къменето, изграждат си навил с него. На мен това не ми допада, затова избрах този момент, когато беше на година и един месец. Сега пък търси много биберона си, хаха, и него искам да откажем и поне през деня се старая да не му го давам и на разходки не го взимам. С нагласата съм август, септември и памперса да махнем.

# 184
Благодаря за съвета! И мен ме притеснява, точно, че ще стане голям навик и привързване и после ще стане много трудно, то се чудя как да разбера, че момента е дошъл окончателно.

# 185
Добро утро, момичета! 🙂
Ние направихме кръщене и избрахме за кръстница моя много близка приятелка. Тя подари кръстчетата, всичко друго си поехме ние. А като подарък и бях взела дребни неща за детенцето им и почерпка за нея и съпругът и. Задължително май се подарява кърпа и ние го направихме. Подаръкът е въпрос на уговорка, ако сте много близки. Ако не сте, аз бих заложила на нещо традиционно за спомен. Пари не сме си давали, нито те на нас, нито ние.

Зъбките мисля, че е време да се мият. Стоматолог препоръча още от първото зъбче, за да се изгради навик.

За кърменето - не мога да дам съвет. Дъщеря ми кърмих до 2год. 3 месеца. Беше навик, беше странно за околните, но и двете имахме нужда от това. Отби се спонтанно, просто един ден спря, защото приех медикаменти, които не бяха подходящи за кърмачки. Но и двете бяхме готови и нямаше драми. Сега ще процедирам пак така, с идеята, че вече процесът на отбиване е започнал и вероятно скоро ще приключим.

# 186
Здравейте! Обмислям да пусна дъщеря ни директно на градина другата година, когато ще е на 2г и 7м (септември). Чудя се дали ще я вземат като не е навършила 3 години?

# 187
Зависи къде живеете. Законово е възможно, проверих тъй като и аз обмислям същия вариант за моя син. Ние живеем в малък град, тук просто записваш детето и го пускаш когато решиш, няма кандидатствания и класирания. В София не знам дали би била възможна тази хипотеза.

# 188
Здравейте, има ли някое детенце, което все още не се е пуснало да ходи самостоятелно?
Моята дъщеричка проходи още преди 2-3 месеца, ходи стабилно, даже и на моменти тича, но или се държи или за мебелите и стените, или за мен за 1 ръчичка. Ще направим консултация с ортопед, но все ми се струва, че е на психическа основа, все едно не се чувства готова. Имате ли някакви съвети ? Blush
И още един въпрос - захранихте ли вече с ядки, и какви ? Четох, че е най-добре да се започне с лешников тахан. След него с кое е най-добре да се продължи ?

# 189
  • София
Аз дадох малко смлени орехи в таратор, след това в печиво, после с бадемово брашно правих палачинки, като й дадох половин първия път, втория цяла, но те бяха мънички.

# 190
  • София
Здравейте, има ли някое детенце, което все още не се е пуснало да ходи самостоятелно?
Моята дъщеричка проходи още преди 2-3 месеца, ходи стабилно, даже и на моменти тича, но или се държи или за мебелите и стените, или за мен за 1 ръчичка. Ще направим консултация с ортопед, но все ми се струва, че е на психическа основа, все едно не се чувства готова. Имате ли някакви съвети ? Blush
И още един въпрос - захранихте ли вече с ядки, и какви ? Четох, че е най-добре да се започне с лешников тахан. След него с кое е най-добре да се продължи ?

Звучи като психологически проблем, но аз бих се консултирала за всеки случай. Иначе аз от 11м почнах да въвеждам ядки с тахани, 1 ден на върха на лъжичката, 2 ден лъжичка (от тези на ДМ за захранване), 3-4 ден печива с тахан и сега вече си ги яде и намазани на филия, няма проблем. Ядките предизвикват силна реакция, ако има такава дори и с малки количества така, че ще се види веднага, ако има реакция, просто гледах да е сутрин за да имам време да намеря лекар, ако се наложи.

# 191
А, да попитам все още давате ли им витамин Д? Педиатърката не е казвала да го спираме и си й давам от самото начало.

# 192
Здравейте! Има ли деца , които още се будят през нощта? Ние сме със следния режим :
9ч събуждане
10ч закуска
13ч обяд
14-16ч сън
17ч следобеда закуска
20ч вечеря
22ч лягане
Буди се поне 2 пъти и иска мляко.
Вие как се справихте с тази ситуация или да чакам детето да спре да се събужда от самосебе си?

Млякото е асоциация за заспиване. Възможно е детето да не е готово за 1 спане. От кога е този режим?

# 193
От 11месечна е на една дрямка, сама махна другата. Режима й се отразява добре ,спокойна е.

Здравейте! Има ли деца , които още се будят през нощта? Ние сме със следния режим :
9ч събуждане
10ч закуска
13ч обяд
14-16ч сън
17ч следобеда закуска
20ч вечеря
22ч лягане
Буди се поне 2 пъти и иска мляко.
Вие как се справихте с тази ситуация или да чакам детето да спре да се събужда от самосебе си?

Млякото е асоциация за заспиване. Възможно е детето да не е готово за 1 спане. От кога е този режим?

Общи условия

Активация на акаунт