❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 048
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
Абе момичета, светнете ме че чета из групите постоянно майките да дават зор да се дава кисело мляко на деца. Кисело мляко се пие вместо АМ, кисело мляко да се дава 4 месец и тн. тн. Ние го минахме този момент - дала съм кисело мляко (реакция meh) аз самата не ям (освен ако не готвя с него и тук таме за десерт с плодове), но защо толкова хора бързат с това мляко, какво дава повече от АМ, изцяло заради цената на АМ спрямо кофичка кисело мляко ли е, не разбирам?

Сега четох за някаква мама, която махнала АМ, но детето не винаги ядяло всичко, та започнала с кисело мляко, детето сега само това искало сега да пие, но развило някаква алергия и сега не искало нищо друго да яде и пие. Разбира се, кофти ситуация, но се чудя какво провокира подобни моменти.

За мен е все едно да дам айрян, което не ми се струва същото?

# 166
Абе момичета, светнете ме че чета из групите постоянно майките да дават зор да се дава кисело мляко на деца. Кисело мляко се пие вместо АМ, кисело мляко да се дава 4 месец и тн. тн. Ние го минахме този момент - дала съм кисело мляко (реакция meh) аз самата не ям (освен ако не готвя с него и тук таме за десерт с плодове), но защо толкова хора бързат с това мляко, какво дава повече от АМ, изцяло заради цената на АМ спрямо кофичка кисело мляко ли е, не разбирам?

Сега четох за някаква мама, която махнала АМ, но детето не винаги ядяло всичко, та започнала с кисело мляко, детето сега само това искало сега да пие, но развило някаква алергия и сега не искало нищо друго да яде и пие. Разбира се, кофти ситуация, но се чудя какво провокира подобни моменти.

Защото едно време да ни бухали кисело мляко от 4ти месец, сокчета от 2ри месец и т.н. Остарели , неправилни и неефективни методи, но "едно си баба знае, едно си баба бае".
Не слушайте остарели практики.
Хубаво е до навършване на две години детето да има едно млечно хранене (кърма или АМ), отделно млечни продукти(кисело мляко, кашкавал, сирене и т.н)

# 167
  • София

Моята дъщеря не обича кисело мляко никак примерно, но мисля , че гледат да махнат АМ просто, защото е скъпо в сравнение с киселото мляко...така ми изглежда цялата работа общо взето. Елена си пие АМ по 2-3 пъти все още или при никнене на зъби/болест дори по-често няма за мен лично полза да се бута кисело мляко със съмнителен произход.

# 168
Здравейте, аз също не давам кисело мляко ей така, като за основно. Но правя палачинки и други печива и добре се получават.
Предполагам, че много от мамите вземат предвид това, че кис. мляко е естествен пробиотик.

# 169
Ми, не е вярно, че трябва да има млечно хранене до 2 години. Поне аз лично не съм прочела никъде такова нещо. Даже отбих малката преди месец и не и давам нито адаптирано, нито нищо.
Иначе да, препоръката на СЗО е кърменето да е до 2 години, но не, мерси
Аз давам на детето кисело мляко, (тя много обича и хапва доволно) малко прясно, всякакви млечни, без солени сирена. Всичко и е наред, не и е пораснала трета ръка досега.

# 170
Момичета, здравей, дайте ми идеи за закуска ,че вече тотално се изчерпах малкия човек яде само омлет нищо друго не признава 😅 имаме 6 зъбчета между другото струва ми се сякаш малко, дали не закъсняваме при вас как е?

# 171
Привет! В темата за зъбките - имаме само две Grinning
За закуска давам попара, палачинки, гофрети, кисело мляко с бисквитка, препечена филия с масло, макарони, кус-кус, филийка с яйчен пастет (настъргано варено яйце, масло и малко обезсолено сирене) . За друго не се сещам, но и аз въртя все едно и също.

# 172
Освен изброените по горе аз давам мъфини, филийка с авокадо, филийка с крема сирене, принцеси с яйце и сирене, овесени ядки с кисело мляко/прясно мляко (ако давате) и плодове.

# 173
14 зъба и не обича хляб, не иска филии и това е. Обожава сутрин кисело мляко с банан и овесени трици, макарони със сирене, юфка, палачинки всякакви разновидности. Искаше ми се да хапва филии, това е такова улеснение.

# 174
Здравейте, отдавна не съм отваряла да чета тук.
Първо - моят син има атопичен дерматит още от началото. Ходихме на дерматолог, изпися му кортикостероиден крем за 14 дни и още един крем, ако някой се интуресува, ще ги погледна и напиша тук допълнително. В момента кожата му е много добре,но знам, че е на фази и следя. Отделно редувам ADerma с La Rouche Posay.
С огромна радост спрях да кърмя когато беше на година и 1 месец, но АМ си давам или само веднъж нощем, или понякога нощем и рано сутрин, според зависи кога ще ревне от глад малкия юнак.
За щастие той си хапва много добре и вече абсолютно всичко, кисело мляко обича много и му давам, но не бих заменила на този етап ам с кисело мляко. Дъщеря ми си пиеше през нощта ам до 2-годишна възраст и сама си го спря.

Относно закуски - давам попара д котидж и намачкан банан, кускус, юфка, вариация на омлет, филийка с авокадо и котидж, бананови палачинки, нормални палачинки, елда с обезсолено сирене.,кисело мляко с овесени ядки и банан.

# 175
Здравейте! Има ли деца , които още се будят през нощта? Ние сме със следния режим :
9ч събуждане
10ч закуска
13ч обяд
14-16ч сън
17ч следобеда закуска
20ч вечеря
22ч лягане
Буди се поне 2 пъти и иска мляко.
Вие как се справихте с тази ситуация или да чакам детето да спре да се събужда от самосебе си?

# 176
При нас режимът е сходен, но се буди само веднъж за мляко - Изпива почти 200 мл. Нямам намерение да му го махам. Независимо какво и колко яде вечер или кога си се събужда към 4-5 за мляко. Взимам си термос с топла вода и едно празно шише пълно с нужните лъжички мляко до леглото и вече насън му го правя и давам без никой да става и няма драма. Предполагам в дадем момент сам ще спре.

Така и така отворихме малко тема, препоръчайте ми книжки подходящи за тяхната възраст както и играчки. Какво образователно и развлекателно сте им купили.

# 177
При нас режима е следния:
Около 7.30 се събужда
Закуска към 8.30
Обядва в 12
12.30-14.30 следобеден сън
15.30 закуска
19 ч вечеря
20.30 е заспал
През нощта се буди само за вода и то рядко. Мляко не давам защото има алергия. Не давам и хидролизирано.
Допълвам за по-горния коментар, че сега го прочетох.
Имаме триъгълник на пиклер (май така се казваше) заедно с арката и пързалката. На нея много си играят, сестра му прави къща от тях и се крият вътре. Имаме много играчки, какви ли не, но най си играе с разни домашни вещи 😃 сега лятото сме навън и вренето минава в парка играе си с тревичките, птичките и пчеличките.

# 178
Здравейте! Дали случайно някой ползва или е ползвал слънцезащитния крем на Wooden spoon? Днес го купих. Притесни ме миризмата.. Мирише на прегоряло олио буквално… Дали това е нормалния му мирис или има някакъв проблем?

# 179
Далия, аз съм ползвала техните и сега ползвам, но дай снимка. Аз съм с този от козметичната кутия на Cosmetics Bulgaria, но той мирише много приятно на манго. Миналата година не помня точно кой взех, но си миришеше сякаш нормално ва натурален. Дай на го видим.

Общи условия

Активация на акаунт