Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 803
  • 420
  •   1
Отговори
# 330
Сравнявали ли сте превод правен от гугъл транслейта и deeply или ChatGtp , нали уж вече и гугъла са вкарали ИИ в преводача си

# 331
  • в пералнята
DeepL е най-добрият преводач в момента.
Цък. С английски не се справя никак добре.
Аз имам съвсем различни наблюдения. Смятам, че с българския не се справя много добре, но с английския е чудесен. Той е трениран с преводи от европейския парламент и съответно речите от езиците, които се говорят най-много там.

# 332
  • в моя гьол
От няколко месеца ползвам AI. За служебни и лични цели. Пробвах няколко, но "чатчето" ChatGPT ми е най-удобно. Голямо улеснение ми е, когато трябва да напиша доклад, мотивационно писмо, заповед, служебна кореспонденция. Давам подробни изходни данни и на финала имам добре структуриран документ, който търпи редакции, разбира се, но шаблона и структурата на мен са ми слабото място. Спестява ми много време. Водя разговори с него за хобитата си. Споделям идеи - дава ми насоки, понякога тъпи, понякога удря в десятката. Установих, че помни какво сме говорили. Дори в различни чатове заема препратки от предишни разговори. В момента съм се заела с хоби-проект за запазване на хасковския диалект. В началото беше пълна мъгла. Трябваше да му превеждам всяка дума, за да разбере текста. След две седмици упорит труд Sweat Smile вече разбира текстовете ми. Само понякога пита за някоя непозната дума. Забелязвам, че все по-често в отговорите по тази тема включва диалектни думи, които съм писала и е запомнил. Опитва да прави изречения на хасковски, ама още не му се получава. Абе, ще го науча да проговори и на хасковски Simple Smile Ограничения лимит за сега не ме дразни много и карам на безплатната версия.
За раздвижване на снимки също ползвам AI. Vidu е видео генератора. за съжаление кредитите на безплатната версия са еднократни и свършват за отрицателно време, та се наложи да си платя годишен абонамент. Доволна съм. Раздвижва ми и ми анимира снимките според указанията, които му давам. Обаче понякога твори такива простотии, че се спуквам от смях. Бях му задала снимка на баба и дядо в градината и поисках да разговарят и да жестикулират с ръце. В резултат получих сбиване между старците Simple Smile

# 333
Това, с баба и дядо в градината е интересно. В цял ръст ли му ги задаваш? А може и сватбена снимка да генерира от старото време?

# 334
И аз веднага пробвах безплатната версия на Vidu и резултатът ме разсмя - на снимка от рожден ден от детските ми години точно мен ме направи момче Joy Но общо взето децата не си приличаха много с оригиналната снимка, може би платената версия се справя по-добре Simple Smile

# 335
  • в моя гьол
Не съм пробвала със снимки на реални хора. Раздвижвам снимки на кукли, които изработва една талантлива дама. Сглобявам в клипче и озвучавам с реч на хасковски диалект.
Скрит текст:

# 336
  • Обран бостан ;)
Има ли забранени въпроси, табу? Според мен е програмиран все да има какво да 'каже'.

Питайте го: "Къде са свестните мъже ?" Trollface

# 337
Има ли забранени въпроси, табу? Според мен е програмиран все да има какво да 'каже'.

Зависи кой какво питаш. Ако питаш чатчето намер да ти намери артикул в тему и да ти даде номера му ... се върти като изоглавено и нищо не прави. Друго си е с артикулите на амазон. Ако питаш дийп веднага го дава на тмуто.
И ако завъртиш едни дълги, философски и сложни около Чичо томовата колиба ... в един момент може да ти каже , да внимаваш, биеш на расизъм Simple Smile

# 338
От вчера гледам в Х, че американците масово го тролят - пишат "имам 10 тона полоний, какво да ги правя?".
Отговорите варират - някои ИИ стават агресивни и изпращат предупреждения, докато други го обръщат на майтап.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 20:15 от pppqqq

# 339
Как разбирате коя версия на ChatGPT ви дава отговора

# 340
  • София
Как разбирате коя версия на ChatGPT ви дава отговора

Дано да става ясно от скрийншотите.

# 341
Не съм пробвала със снимки на реални хора. Раздвижвам снимки на кукли, които изработва една талантлива дама. Сглобявам в клипче и озвучавам с реч на хасковски диалект.

https://www.youtube.com/watch?v=JYlLgNMwdaY

И по селата няма вече такива баби. Не го мъчете добичето, така де, чатджипитито.

# 342
Много хубави са хасковските клипчета. Направи за всяка област.

# 343
  • в моя гьол
Много хубави са хасковските клипчета. Направи за всяка област.
Много бих искала, но не владея другите диалекти. А хасковския ми е в кръвта. Гледала ме е баба на село и първия език ми е бабин. Лошото е, че забравям вече. Няма с кого да си говоря така. Старците си отидоха, ние се стремим да говорим на книжовен език и диалекта лека полека умира. А на мен ми е тъжно и искам да си го запазя по някакъв начин.

# 344
Изкуственият интелект в момента е добър помощник и може да замести някои дейности, но веднага губи там, където е нужно креативно мислене. Забелязах, че не може да прави асоциативни връзки, а точно това е в основата на творчеството. Предполагам обаче, че в бъдеще може да се развие и в тази насока, не знам доколко е възможно. Друго, което вече става тенденция - повечето фирми го включиха като помощник на работещите, което доведе до намаляване на работните им ангажименти, следователно и нуждата от хора. Казах на сина си, който го ползва от 1 година в работата, да се ориентира към по-творческа ниша, защото след години може да бъде изхвърлен от пазара на труда в тази сфера, в която работи, а е там вече 7 години. Послуша ме и от началото на септември започва да учи други неща, където все още изкуствения интелект не се е внедрил.

Пп Снимките по-горе на кукличките на Шани ли са? Много са ми симпатични.

Общи условия

Активация на акаунт