Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 745
  • 420
  •   1
Отговори
# 345
  • в моя гьол

Пп Снимките по-горе на кукличките на Шани ли са? Много са ми симпатични.
Не, не са нейните. "Познавам" ги и тях - нейните кукли са сякаш излезли от вълшебна приказка. Разкошни са. Има и няколко старци, но основно твори горски приказни герои. Тези, на които аз използвам снимките, са Куклите на Лена. Тя извайва невероятни старчета. Бабите и дядовците сякаш говорят с лицата си , а облеклото им е типично селското, такова каквото го помня.

А да се върна отново на ИИ. Това, което мен ме дразни вече в обявите и ревютата за различни продукти е шаблонността, която от километри личи. Има едни паразитни думички, които вмъква навсякъде. Само като прочета "с внимание към детайла" и знам, че е копи-пейст от чатчето.

# 346
Влизайки в някой офис, всеки път си мисля, че най-хубавото е, че не работя там😁
ИИ, лаптоп, интернет това са моите колеги. Незаменим асистент, с акъл на 3 годишно😄
Грабя с пълни шепи от съвременния свят, живея в най- хубавото време. Какво да обърка? Да ме замени? Не, не може. Човек върви към човека😉

# 347
В края на миналата седмица пробвах трите ИИ ChatGtp, Gemini I Copilot за две по специфични неща.. Ами тотален провал и на трите, бъркаха много, вадеха вече неактуални от години данни и прочее. Особено чатгпт в един и същи разговор 5 минути след началото не помнеше какво ми е давал и омазваше всичко

# 348
Особено чат гпт в един и същи разговор 5 минути след началото не помнеше какво ми е давал и омазваше всичко
Аз пък имам наблюдения, че много хубаво поднесе данните, за които го питах. Че даже предвиди накрая какво още мога да го питам, и ми го предложи сам. Определено помнеше сесията. Даже на  отговорите си, даваше  заглавия. Пазя си отговорите му, така оформено, въпрос, отговор, резюме, бутон за да си копирам отговора му.

# 349
Освен масовите чатове има и агенти и ИИ системи, които вършат само конкретни неща с голяма прецизност, например обработват видеа или правят някакви сериозни анализи на големи бази от данни.
Чата, може и да дава смесени резултати, но не се заблуждавайте във възможностите на платените инструменти.
Определено има хора, които ще останат без работа. Поне младши специалисти и начинаещи.

# 350
Аз всъщност нямам нищо против - ще се радвам да се усъвършенства и да е по-полезен. Така или иначе сигурно ще има нови подходящи професии за хората (за хората в бъдеще като цяло, а иначе - индивидуално и докато нещата улегнат сигурно ще има щети).

# 351
Добре, че е чат джи пити да ме светне за неща, които би трябвало докторите да знаят но не. Те си карат по протоколи от миналия век и са всичките като клонирани по отношение на терапиите. Едно си баба знае....Аз подпитвам оттук оттам за неща, които съм прочела - отсреща пълен пас. Ако не беше ИИ аз нямаше да знам колко наистина е зле положението защото нямаше да мога да синтезирам информацията в цялото море от такава и да разбера колко са изостанали лекарите и колко не следят литературата и новите неща.

# 352
Мен ме насочи какви въпроси да задам на адвокат. Ако не знаех, нямаше да питам и тези аспекти нямаше да ги видя.
Хората много обичат да правят абсолютния минимум, за който им се плаща
Понякога и по-малко...
Все едно да идеш да ти почистят зъбния камък и да не ти кажат, че имаш кариес, защото си отишла за зъбен камък. Това последното е напълно реален случай.

# 353
Добре, че е чат джи пити да ме светне за неща, които би трябвало докторите да знаят но не
А ти сигурно си специалист по медицина щом може да даваш такива категорични заключения!

# 354
Не съм много далече от медицината, а то не е нужно да си специалист за да разбереш, че човекът срещу теб  не е информиран за доста неща, за които има не малко данни в научната литература.

# 355
Не съм много далече от медицината, а то не е нужно да си специалист за да разбереш
Опитай пак. За да даваш оценка за способностите на специалист тряба най-малкото да си също специалист в тази област. Нито ти, нито ChatGPT сте.
С тази разлика, че бота може да обобщава много бързо информация, но не може да дава оценка на двете. Ти не можеш нито едното, нито другото.

# 356
Общи приказки. Когато си лично засегнат и страдаш от заболяване за което от години получаваш все едно и също като терапия си принуден да търсиш информация и да четеш. И тогава не е много трудно да разбереш дали този насреща се е информирал по въпроса. Сигурно си медицинско лице щом така реагираш.

# 357
Според мен много ни обърква с това, че хората се заблуждават за изображения, вземат ги за чиста монета. Също изкуственият интелект помага да закърнее мисленето ни. 😁😆 плаша се от факта колко хора си задават въпросите и ги приемат за верни; използват го да им напише молба, текст, заявление, оправдания, защото искат да звучат хем делово, хем остроумно... (това съм го виждала при позната). 😆 та ако след време няма никакви технологии, ще трябва да започнем отначало явно... свидетел съм на случка, в която деца цъкат на телефоните си седят едно до друго, но дума не обелват. Играят някаква игра и просто си пишат в чата, но са на едно място физически.

# 358
Просто трябва да се използва като полезен насочващ инструмент, а не като последна инстанция.

# 359
И аз реших да го използвам за насока по медицински въпроси, но след въвеждане на множеството ми диагнози и премеждия, накрая даде съобщение за грешка.
Коментар на ММ :
- Ти уби ChatGPT! Пробвай някой друг да убиеш, но остави CoPilot , че аз го ползвам. Joy

Общи условия

Активация на акаунт