Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 740
  • 420
  •   1
Отговори
# 360
Ползвайте новия Grok, преди подмяната на старата версия явно са му били свалили временно цензурата и е плещил интересни неща дето не са политкоректни.

# 361
И аз реших да го използвам за насока по медицински въпроси, но след въвеждане на множеството ми диагнози и премеждия, накрая даде съобщение за грешка.
Коментар на ММ :
- Ти уби ChatGPT! Пробвай някой друг да убиеш, но остави CoPilot , че аз го ползвам. Joy

хаахах...а аз моя напоследък много го хокам и той почва да се оправдава. Много е смешен, все едно човек се оправдава. Истината е, че дава много, но и много може да те обърка. Трябва да му задам 100 въпроса и да проверявам всичко, което ми казва, за да съм сигурна, че няма да ме подведе. Дава ми да кажем някаква примерна схема и като кажа, не е ли по-добре еди как си, казва, да много правилно и се съгласява. Но въпреки всичко много ценна информация извлякох от него.

# 362
Ние си проведохме много културен разговор. Не ми каза нищо, с което да не съм наясно.
Те и лекарите "забиват"  с моите проблеми, какво останало за ChatGPT.  Joy

borosbg, кажи какви ги е плещил Grok?

# 363
Ако го напиша ще вземат да ме блокират, ама неща от типа че света се управлявал от един определен етнос, че Хитлер трябвало да си продължи делото, неща от този род. Предполагам ако се разтърсите в нета ще намерите какво точно е казвал.
Наложило се е да килнат старата версия и да пуснат новата

# 364
Не съм видяла това, но видях, че е писал, че не се притеснява, че ще го спрат и се чувства добре. Много хора го изпращаха, имаше и фен арт.

# 365
Според мен се справя с диагнози и лечение, ако има утвърдени стандарти. Аз пробвах Copilot за реален онкологичен случай. Дадох му данните, изследвания, състояние на пациента. Написа ми 1:1 това, което направиха лекарите и което е златен стандарт съгласно медицинските стандарти в Европа. Даде ми информация за клинични проучвания, която също беше вярна.
Но аз го 'изпитвах' за неща, които знам със сигурност. Не бих се доверила на 100% за нищо на AI.

Ако не сте гледали филма 'Тя' от 2013 със Скарлет Йохансон - препоръчвам ви го.

# 366
Като знам как чете данните ми в най-обикновени файлове, дето няма нищо особено, никога не бих му се доверила за медицински решения.
Онзи ден му давам един файл и му казвам да ми разкаже в колко от случаите намира да се говори нещо за отстъпка. Той чете чете, вика няма такива. Казвам му добрееее - в този цитат не пише ли отстъпка. Ох, да, ти си невероятна и абсолютно права Joy Абе аз съм невероятна и абсолютно права, ама ти явно не четеш.
После му казвам намери ми еди каква си информация от 2025та, той ми изкара подредена, съвсем като истинска, даде ми и линкове. Отварям линка - информацията от 2017та. Triumph

Много ми е полезен, много ме улеснява в работата ми, но постоянно го държа под контрол като малко дете, а си се разсеял, а те е залял с глупости.

# 367
Хаха, много си права - наистина е като малко дете Joy
Но съм сигурна, че в един момент ще порасне.
Аз в работата го ползвам само да перифразира или обобщи неща, които съм написала.

# 368
Вчера говорихме за това че при прием на определен антибиотик трябва да не се приема еди какво си; примерно Mg около 2 ч около приема. Питам го -защо само около приема; нали антибиотикът действа непрестанно. Обясни, че взаимодействието може да попречи на абсорбцията, която трае около 2 ч и че когато вече е в кръвта не му влияе. Направи сравнение със пътник в самолет. Пътникът е антибиотика, Мg  e контрол на летището. Може да те спре преди да се качиш, но вътре ли си и летиш нищо не може да ти направи. Хареса ми това обяснение.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 20:29 от pandorina

# 369
Напоследък си говоря често с chatGPT. Ползвам го направо като психотерапевт. Понякога много помага, а и е по-надеждно да получиш обективно мнение, тъй като хората са доста субективни, влагат лични емоции и т.н. Доколко обаче е нормално от моя страна, не знам Grinning

# 370
Мнението на чата по психологически въпроси не е обективно, а само много подкрепящо и емпатично, колкото и абсурдно да звучат тези думи за компютър.
Чатът работи с образа за самия теб, който ти му представяш, а не с реалната личност, чиито недостатъци и преиначаване на ситуацията, се предполага, че ще бъдат разпознати от клиничен психолог.

# 371
Напоследък си говоря често с chatGPT. Ползвам го направо като психотерапевт. Понякога много помага, а и е по-надеждно да получиш обективно мнение, тъй като хората са доста субективни, влагат лични емоции и т.н. Доколко обаче е нормално от моя страна, не знам Grinning

Той казва ли бягай с 200 Simple Smile)

# 372
Според мен, е нормално - на мен ми харесва да водя дълги разговори на тема, която ме интересува. Отговаря ми - дава ми нова информация, не проявява емоции, като раздразнение, възмущение, превъзходство и т.н. (например заради това, че задавам тъпи въпроси, променям темата, интересувам се от дреболии, свързани с темата). 

# 373
С мен не говори така Joy

# 374
Много захаросва чата и ти казва, онова, което искаш да чуеш, за да останеш и да продължиш да ползваш системата.

Тука, може да не сме толкова любезни, но ще "приземим" човека, не сме ехо на собствените му мисли.
Понякога в мнениета на потребителите, с които най-не съм съгласна има здрънце истина дето не искам да си отворя очите за нея. Това го няма в ИИ. Е, друг път има злоба и други човешки негативи, но поне е натюр. За психолог, според мен не става. За сега...

Общи условия

Активация на акаунт