Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 726
  • 420
  •   2
Отговори
# 405
  • софия
Лепенето на плочки не е нискоквалифициран труд. Това, че е тежък не го прави нискоквалифициран. Дори и в момента качествените майстори получават доста добри пари. И доходите им ще продължат да нарастват, което е съвсем естествено.

# 406
кой труд тогава имаш в предвид като нискоквалифициран ? или спориш за спора.

# 407
Може би има предвид произвеждащ/печелещ труд и услуги. В западните държави услугите надвишават 50% от икономиката...!

# 408
Значи го префасонираме в Хората никога няма да станат излишни. Стават излишни незанимаващи се с произвеждащ/печелещ труд и услуги  хора. 

но както и да го погледнеш презюмцията че хора стават излишни ни връща към 100г. назад в едно много тъмно и жестоко минало.

# 409
Опасността е в свръх доминиране на вербалната комуникация и в изгубване на сетивата ни за другия вид комуникация свързан с усещането за пълнота и приемане от самото присъствие на друг човек. В момента това нещо се смята за аутистично отклонение - Синдром на Аспергер. Не след дълго ще имаме свят от аутисти, които ще възприемат другите за сбъркани, а може и като заплаха. За мен тук е опасността. Защото човекът е по природа социално същество. В изолация се раждат налудни импулси, агресия, психопатии всякакви...Свят от психопати. Това виждам аз. Ако все пак не проработят някакви вътрешни самосъхранителни импулси.

# 410
  • софия
Нищо не префасонирам. Труд, който е нискоквалифициран не е = труд, който е тежък, а е труд, за който не се изискват високи професионални качества.

# 411
а излишни хора ?

# 412
имам предвид хората въобще, не като работна ръка

иначе едно време смятахме, че ще правим роботи, за да могат те да чистят и произвеждат, а хората да творят изкуство. Сега какво става - ИИ твори изкуство, а хората служат за да лепят плочки и правят хамбургери...

# 413
Вече има роботи, които строят магистрали, и то прецизно и бързо,  скоро - и плочкаджии ще влезат в играта.

# 414
Не знам къде има такива роботи. В Германия по всички магистрали има много ползвани, но неработещи секции , и невероятни задръствания . И стават все повече  . И не ги оправя някакъв робот за 1 нощ. Кажете им на тези Германци с какво строите маистралите в България? Или за Китай говориш ... а от него не пипаме. Тези врагове на запада.

# 415
Как да не е развил емпатия? Че той е много по-емпатичен от повечето хора вече Grinning "съжалявам, че се чувстваш така'', ''до теб съм, ако имаш нужда да поговорим'' ''разбирам колко трудно е в такъв момент''. Ако приятелите ми използваха тези изрази, щях още да споделям с тях, вместо с него. Разбира се емпатията му е само когнитивна, не афективна, защото второто не е възможно за ИИ. Някой тук беше казал, че е по-добре да бъдеш приземен, вместо да те четкат, но има много голяма разлика между това да бъдеш четкан и истините/вариантите да бъдат поднесени внимателно. Защото истина, поднесена в труден момент, без емпатия, е жестокост. А хората сме станали много жестоки.

Аз бях тази с приземяването. Абсолютно си права и си вземам думите на зад.
Зад привидно казване на истината се маскира жестокост.

# 416
Не знам дали сте видели онези роботи "кучета" с "глави" като змии (щипка е, но ми прилича на змийска глава) - изглеждат като някаква химера (използвам буквалния смисъл на думата, не тъпия измислен впоследствие смисъл). Мисълта ми е, че в момента те са малко непохватни, но също имат ИИ и вероятно когато се усъвършенстват, ще могат да извършват високоспециализиран физически труд.

Но споко - не вярвам, че това ще се превърне в норма по цялата планета - вероятно една шепа хора ще използват пълния потенциал на тези технологии.
Категорично не вярвам във високотехнологичното бъдеще на човечеството, при положение, че една нищожна част от човечеството живее в развитите страни. По-скоро те ще изчезнат и ще деградираме като цяло.

Ето, намерих един клип:
Скрит текст:

П.п. дано скоро да станат достъпни за обикновени потребители - искам такова. Но и да са по-стабилни също няма да е зле.

# 417
В Китай.

# 418
Точно обратното става. Защото ИИ не може да ме под, сменя подлоги, чусти канали , лепи плочки и пр. ...
но пък прави музика, фотографии , рисува, пише, прави филми ...
Хайде хайде. Прави музика, фотографии, рисува и т.н. колкото един посредствен имитатор. Такива от ранга на Като 2 капки, разни идоли и тем подобни искам-да-бъда-звезда хорица. Тях наистина ще ги направи излишни или поне още по-ниско платени.

# 419
Зависи от потребителите, не само от творците. Да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт