Сполучливи имитации на маркови парфюми - 59

• 48 922
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Hariela можеш ли да опишеш Nefs ? Виждам че пишат за много мед и шафран,рози...наистина ли е такъв аромат? Ако можеш и да го сравниш с някой...
Имам Hundred Silent Ways,който много харесвам и Hacivat,който не понасям,и естествено Ani,който обожавам .
Nishane не е за сляпа покупка освен,ако нямаш нужда от ароматизатор за помещения Grinning
Да, Nishane определено не е за сляпа покупка, доста са странни ароматите, както казват хората или е любов от първия път, или отхвърляне изцяло. Аз засега имам Ani, Hundred Silent Ways и Nefs. Ani и аз го обожавам, Hundred Silent Ways го харесвам, но Nefs е с мощността и интензитета на Ani. Първото, което усещам е дървесност и уд, шафран и рози, виолетка. Медът обаче е някъде на заден план. Не знам след време дали няма да изпъква още в началото, би било добре. Но и така ароматът за мен е страхотен. Имай предвид обаче, че е доста мощен и може да задуши останалите, ако се прекали. Няма как да не изпълни помещението обаче. Не е за офис определено. Но засега само на китката съм го тествала, държа цял ден, ръкава на блузата още мирише. Абе як е! И е странен, но ми харесва много! 😊

# 511
Моля за номерата на Nishane.

# 512
  • Sofia
Моля за номерата на Nishane.

782 Ani, 409 Nefs, 821 Hundred Silent Ways

# 513
В последните две седмици се сдобих и разносвам две неща от Парфен и две от Гиза.

От Парфен си взех Quatre. Много е приятен лек, типичен розов парфюм. Доста близък е с оригинала. Носеше ми се нещо такова за непретенциозни излизания. Стои към 2 часа на кожа и е доста приятно, ако си го подновявам. Много ми харесва как стои жасминът. Носът ми бързо свиква с него обаче.
Другото е Mon Paris, който е дамски, сладък и плодово-пачулест. Стои повече на кожа, което е добре, но пък на мен пачулито ми идва в повече. За любителите на сладко пачули е добре направен и на мен на място доста ми хареса, но като го нося ми е малко прекален.

От Гиза взеха Парагон спрей и го тествах няколко дни. Доста е силен, стои на кожата много дълго време, до следващия ден. И а развитие, като започва много сладко заради сливата и завършва тежко удово. Навсякъде чета колко е успокояващ и терапевтичен, но на мен ми е особен. Хем е сладък, хем билков, хем удов. Много е хубав е определено, но е малко тежък и мъжки за моя нос.

Бонбонче на Гиза също леко ме разочарова (взех масло). Много е хубав в началото, но после се усеща от онази тежка сладникава мускусова база, която най-не харесвам (няма мускус в пирамидата, не знам защо така ми стои). За капак и уд хващам. Разочарована съм, честно казано.

В това студено време нося някакви летни неща, като waterlily teadress на Зара и Тонка и вертивер на Гиза. Въобще не ми е до сладости явно.

# 514
  • Бургас
Аз съм голям фен на Мон Герлен, винаги поддържам бутилка от оригинала, но за моя нос между него и Бърбъри Годес няма абсолютно никаква прилика, да и в двата има лавандула но в съчетание с останалите нотки се развива по съвсем различен начин, но това е за оригиналите. Как са направили имитацията не знам 🙂
Абсолютно нищо общо нямат двата парфюма и за мен в оригинал.Обожавам и двата, но са много, много различни.Обувката е много добра във версията на Сан Сиро.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 16:24 от Bright Crystal

# 515
На misterscent е уникален. Ilianapetrova да се изкаже по-описателно.

😊😊😊😊😊
Да си кажа аз☺☺Ами аз съм фен на марката имам и отливки от няколко аромата . Misterscent се е справил чудесно разликата е само леко доловима в началото и то в това, че е по остър от оригинала и по тревист иначе са си 1:1 за моят нос, но за мен имат една идея по мъжки уклон.

# 516
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добра имитация на La vie est belle l'elixir на Ланком. Предпочитам да е арабски, но може и друг.

# 517
  • Deutschland
Помните ли парфюми Lazzel? Преди години бяха актуални в темата. Оказа се, че имат много точно и трайно копие на DKNY Be delicious. Някои го оприличават на Императрицата. Лично за мен е DKNY. Ухае 1:1. Детето ми го е купило от магазин от сорта на за един лев, мисля че струва 10 или 12 лева.

# 518
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добра имитация на La vie est belle l'elixir на Ланком. Предпочитам да е арабски, но може и друг.
La Vita Bella Intensa на Maison Alhambra, също така за поливане става и Femelle от Лидълските. На Заг също е много добър.

# 519
Момичета, искам да си взема две масла от Гиза. Претъпкана съм с всякакви парфюми и съм се самоограничила до два броя. Харесвам силни аромати, тежки бих казала дори. Нещо , което не е масово да ми препоръчате?

# 520
Първото, което усещам е дървесност и уд, шафран и рози
Ей това ме притеснява,да не е много дървесен и розата да не е доминираща...

След обяд си правих ревизия на един шкаф с парфюми.Няколко се превърнаха в ароматизатори.
Реших да направя паралелен тест на Omnia Crystalline EDT, оригинал и изпълнения на Аристеа,Дивайн и Парфен.В интерес на истината,най-много до оригиналът се доближава този на Дивайн.На второ място е Парфен и последни като сходство са се наредили Аристеа .
На Дивайн е почти идентичен,но много слаба проекция,трайност под нормалната за моите изисквания.
Аристея са се справили прилично за цената,разпознаваем е ароматът,но дори и лаик би разбрал,че е имитация.Трайност почти нулева на кожа.
Интересен е Парфен,силно спиртно начало,въпреки че го имам вече 2-3 години.Сходство с оригинала може би на 70%,мускусът ми е в повече и не е толкова цветен,по-зелен е. Обаче трайността му е завидна,4+ часа след нанасяне и душ междувременно, още го усещам доста ясно по кожата.Другите изфирясаха без помен,дори и оригиналът.
Имам от Парфен и Narciso Rodriguez for Her EDP,същата история.Далечен роднина на оригинала,но път трайността е доста добра.

# 521
  • Sofia
Ако става въпрос за Nefs, на мен там розите ми се губят/Дивайн/. Но не ми е прекалено дървесен. Уд, мед и шафран доминират за моя нос. Днес се напръсках с него, че ме подсетихте. За мен е по-скоро топъл, отколкото остър аромат. Идеален е за по-студените дни.

# 522
  • Sofia
Първото, което усещам е дървесност и уд, шафран и рози
Ей това ме притеснява,да не е много дървесен и розата да не е доминираща...

VanessaDE, ама те се уталожват, само в началото по-силно се усещат. Според мен не са доминиращи. Най-добре го пробвай някъде.

# 523
Взех си Initio-то от Ейфел. Както винаги трайността е убийствена. Имам чувството, че мириша на горчив бадем в комбинация със сладко от сливи. Дано се развие и поомекне. Сляпа покупка, че и 100 мл. Алчност 😁

# 524
Минавам да се похваля Bowtie
В Емаг пуснаха Zimaya Tiramisu CoCo
https://www.emag.bg/komplekt-eau-de-parfum-zimaya-tiramisu-coco- … _payment_accepted
Нямам търпение да дойде,много го исках:)
Също чакам Teriaq Intense Lattafa ,който доста време мислих но накрая реших,че го искам.Общо взето тази зима с малки изключения всички нови неща са ми ванилени,гурмета,с кафе,с карамел...все такива вкусни Laughing
https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Teriaq-Intense-99586.html

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 13:32 от Ре

Общи условия

Активация на акаунт