Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 27 026
  • 472
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз точно това питам, дали сте смятали колко е увеличението. Ако не се лъжа, увеличението е само юли месец, като предишното е било миналия юли. За повишената консумация може да има други причини. Аз затова споменах мощен компютър, защото той ако се натовари, смуче като отоплителен уред.

# 451
Тази година увеличиха цената на ел.ен. и от януари.

# 452
от 01,07,2025 пак има увеличение “Електрохолд” нараства с 1,82%, другите малко повече.
затова бях писал, че е два пъти годишно

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 14:18 от pirin2019

# 453
  • София
За сега имам малко увеличение заради климатик и готвене у дома Simple Smile 62.34лв.

# 454
Нашата сметка е 136.90лв( 370 kW дневна и 164 kW нощна), висока ми се вижда- ама с тези жеги няма как постоянно се къпем, перем и работят климатиците Simple Smile.

# 455
от 20.07 до 20.08 - 95.90 лева.
Последната седмица на юли обаче бяхме на море.
Тоест сметката е за три седмици.

# 456
  • София
За август, за апартамента - 19 лв - хладилник, около 15 перални и само два-три дни компютър по няколко часа, никаква друга консумация.
За къщата, период 05.07-04.08, 157 кВ/ч, 59.60 лв. Единичната цена без таксата за достъп е 0.274 лв/кВч. Обаче самата сума Достъп до разпределителната мрежа вече не е постоянна, а спрямо изразходваната енергия. Така за конкретните е 15.60 лв. С увеличение на потреблението и сумата ще нараства, като при една зимна консумация от минимум 500-600 кВч и въпросната такса за небитов потребител ще достигне до 50-60 лв допълнително, а цената и на микса може да е двойна.

# 457
Здравейте! Първо да кажа, че не знам дали питането ми е за тук, но ако има някой подобно нещо ще се радвам за малко инфо. Леля ми си закупи гараж в затворен комплекс като има ток и не го спира от таблото, тъй като се минава през бариера с електронно управление и гаражна врата със същото устройство. Не го ползва всеки месец и не държи включени неща вътре. Напоследък няколко месеца (не последователни, а случайни), които не го е ползвала получава някакви стотинки ток, а до сега като не го ползва не се е начислявала никаква консумация ток. Почнахме да се чудим евентуално дали някой друг притежател на гараж или с достъп за бариерата не е навързан по някакъв начин и да се отваря и нашия гараж, тъй като всеки с гараж има устройство свързано и с бариерата, не знам откъде просто би се начислил ток. Гледахме и фактурите, но си пише каква тарифа е начислена дневна и нощна, тя е сигурна, че никой не е влизал през тези периоди. Знаем, че става въпрос за стотинки, не е проблем плащанията, платено е, просто каква би могла да бъде причината. Някой ако има подобен казус моля за теория!

# 458
Най-добре ще ви отговорят от дружеството. Опишете казуса кратко и пуснете запитване да проверят партидата и т.н.

# 459
Не се занимавайте с глупости за стотинки. Ако има малка консумация и малка мощност на партитата почти не отчитат, май под 10квт за месец не ги отразяваха всеки месец, а веднъж годишно ( нещо подобно имах като казус), но на гаражите с над 8квт по партида всеки месец без да се ползват идват 0.8-1.50лв.( това само от такси за достъп мрежа и блябля)

# 460
Не съм сигурна че е така.
На стълбището тока го плащам аз - лев до два всеки месец са сметките. Всеки месец се отчита и начислява.
Такива обобщения потребеното за месеца да се начислява веднъж на наколко месеца - то не е и законно.

При нас бяха разменили партидите, НС....и идваха сметки при празен апартамент. Дойдоха..провериха...видяха грешката.

# 461
Аз лично съм говорила face to face с енергото защо не получавам фактури на тaзи партида  и това беше техния отговор, а и в последствие и с техниците, които които дойдоха на адрес заради друг проблем казаха същото. Гаража има само автоматична врата и 0, 46 квт мощност по партида.

# 462
Не се занимавайте с глупости за стотинки. Ако има малка консумация и малка мощност на партитата почти не отчитат, май под 10квт за месец не ги отразяваха всеки месец, а веднъж годишно ( нещо подобно имах като казус), но на гаражите с над 8квт по партида всеки месец без да се ползват идват 0.8-1.50лв.( това само от такси за достъп мрежа и блябля)

Разбирам ви, но тя до сега от 5 години ориентировъчно го има, за месеците, в които не го е ползвала не е било начислявано потребление. Чак сега за някои месеци получи без да е ползвала и се е усъмнила някой да не го отваря, не заради стотинките. Така че ако трябва да идват някакви по ваше мнение защо чак сега, а преди това в такива месеци 0.00лв.

# 463
# 464
  • Пазарджик
58.01-нямаше ни една седмица.Това ни е най - ниската сметка за годината.Очаквам плавно увеличение.....

Общи условия

Активация на акаунт