Вече не съм привлечена от мъжа ми

• 7 258
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
Авторката вече ходи на работа, в чужбина не са тези дълги отпуски. И явно вижда свежи и бодри мъже и й се иска и на нея такъв.
Докато мъжът с проблеми в работата се е сдухал и за нищо няма енергия.
Дано това да е временно състояние и да успее да се измъкне от дупката. Каквито и да са тези проблеми в работата, едва ли са наистина непреодолими, все някакво решение ще може да се намери и мъжът да си стане като нов.

# 76
  • София
По отношение на "смалил физически". Абсолютно е възможно. Всеки човек има разлики във физиката си в определени периоди.
А това, че тя крие емоциите си зад отношение то към физиката на мъжа си, съвсем не означава че е повърхностна. Просто означава че е объркана и не разпознава собствените си емоции.

# 77
Много от вас вече писаха - хората постоянно се променят и развиват, най-малкото остаряват. Логично с това променят не само своите собствени физически, финансови или каквито и да е там характеристики, а и вкусовете. Когато двама души не се развиват по сходен начин, лесно може да се окаже, че вече не виждат в отсрещния човек това, от което имат нужда.

Някъде бях чула мнението, че за една връзка много по-пагубно от неуспехите на един партньор се оказват успехите му.

# 78
  • София
И тук идва въпросът - не са ли се взели, за да са заедно в добро и лошо?
Моят човек е имал периоди на проблеми, в които е бил доста смачкан, то на лицето му се изписва. И, да, стойката се променя, прегърбва се, свиват му се раменете. "Смалява се". Но дори не мога да си помисля да го изоставя заради подобно нещо.
В добро всеки може - с наперен мъж, на когото всичко му е наред и мачка като Пулев на мач в Арена София. Ама животът е бая по-динамичен.
Именно затова ми се струва, че авторката би могла да зареже мъжа си, само за да си хване някой нов Аполон, а след година-две-три-пет, като дойдат проблемите, като и той се свие под някоя неприятност, да охка отново.

# 79
  • София
Много от вас вече писаха - хората постоянно се променят и развиват, най-малкото остаряват. Логично с това променят не само своите собствени физически, финансови или каквито и да е там характеристики, а и вкусовете. Когато двама души не се развиват по сходен начин, лесно може да се окаже, че вече не виждат в отсрещния човек това, от което имат нужда.

Някъде бях чула мнението, че за една връзка много по-пагубно от неуспехите на един партньор се оказват успехите му.
Абсолютно е така. Аз в един момент към края на брака почувствах как съм изпреварила БМ и вече сме на съвсем различни писти, които тотално се разминават.

# 80
Това е най-голямото клише, най-голямата заблуда, не, не е така.
Моят човек е имал периоди на проблеми, в които е бил доста смачкан, то на лицето му се изписва. И, да, стойката се променя, прегърбва се, свиват му се раменете. "Смалява се". Но дори не мога да си помисля да го изоставя заради подобно нещо.
В добро всеки може - с наперен мъж, на когото всичко му е наред и мачка като Пулев на мач в Арена София. Ама животът е бая по-динамичен.
Именно затова ми се струва, че авторката би могла да зареже мъжа си, само за да си хване някой нов Аполон, а след година-две-три-пет, като дойдат проблемите, като и той се свие под някоя неприятност, да охка отново.
Примерът, който даваш, е точно потвърждение на това, което написах. Партньорът ти е преминавал през труден период и ти си го подкрепяла, това даже ви е сплотило вероятно.

Но ако мъжът до теб беше станал много успешен и влиятелен, докато ти си стоиш там, където си била преди, можеше ти да се окажеш в ролята на вече безинтересната, скучната, смалената, защото той се е развил и вижда много повече и по-добри опции от теб, такива винаги има, не мислиш ли?

# 81

А къде авторката пише, че иска да го изостави?
Това, че "форумния дух" си изфантазира как тя вече е поела с детето сама, как търси зарзавадчии с големи зеленчуци не и вменява на нея тези решения!
Също така Светата Инквизиция угоднически изпуска определени неща - "от няколко години" той е инертен, от 6 години /откакто са заедно/ не се поддържа физически, но се хванаха че сега имал проблеми на работа и край това е - дай ни да съдим!

# 82
  • София
Жените обикновено търпим "диванен мъж" прекалено много години, преди да предприемем нещо.

# 83
Telesilla това не са клишета. Така постъпват хората, които обичат.
Ако ситуацията беше обратна щяхме да изядем мъжа с парцалите, но тук се поощрява една скучаеща жена да си разбие брака просто ей тъй за спорта.

Никой не може да я спре да се разведе, но в една връзка никой не може винаги да е 100 процента. Има депресии, болести, безработица всичко става.
Най-лесно е да избягаш и да се хванеш за следващият клон, който ти се струва "по-богат" докато и той не започне да линее.

# 84
Скрит текст:

Уж така са твърдели, но явно не е така.
Много хора се взимат само в добро и като дойде лошото, вместо да помогнат, да подкрепят, те изведнъж установяват, че нямали чувства. Joy
Всъщност изгодата тук е играла роля.

# 85
ММ, който си ни чете, но само цъка с език и не пише, има стратегия как мъжът отново да си върне позициите в очите на милата ни съфорумка. Няма да споделям, това са много хубави съвети но към него, а не към нея, а и ако тя ги научи, ще има по-скоро обратният ефект.

За едно нещо обаче успях да поубедя ММ, поне аз така си мисля Joy, че смаляването на някои части ама изобщо не е на добре и има защо да е недоволна. ММ добави обаче, че и мъжете си мечтаели за жена с естествени цици F размер, но не напускали заради това жените си. Дали не беше тънък намек към мен Rolling Eyes

# 86
Arielle - къде авторката говори, че ще се развежда?

# 87
Уменият човек чете между редовете.

# 88
Или пък не чете ни редове, ни междуредия и преписва на другия собствените си крайности?
Или пък има нужда да съди надменно другите, за да си придаде стойност и да оправдае собствените си проблеми и недостатъци?
Или пък живота не е истина, а само фантазия в спяща нереалност?

# 89

Уж така са твърдели, но явно не е така.
Много хора се взимат само в добро и като дойде лошото, вместо да помогнат, да подкрепят, те изведнъж установяват, че нямали чувства. Joy
Всъщност изгодата тук е играла роля.

Много добре казано или като има една приказка:
"Приятел се познава в беда, жена в бедност".

Общи условия

Активация на акаунт