Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 39 272
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
За съжаление освен ако не приложите някаква магия няма да ви дадат резултатите за външно тълкуване. Питах и убеждавах навсякъде, на рецепция, информация, с доктора, правих се на ударена, че той е казал че може, заявявах разчитане, не стана.

# 661
# 662
Момичета, на някоя от вас поставяли ли са Депакин в матката? Запознати ли сте с този метод?

# 663
Момичета, на някоя от вас поставяли ли са Депакин в матката? Запознати ли сте с този метод?
На мен са ми поставяли на два пъти и съм пиша през устата за месец, поради данни за аденомиоза, която не се потвърди хистологично, но лекуващия ми лекар каза, че имало подобрение в хистероскопията. Не зная има ли ефект, защото се забавихме с трансфера, тепърва предстои.

# 664
Имате ли странични ефекти ?
Нещо много се стресирах докато четох за този препарат, и че само тук се ползва. 
А Калчев ме достресира Sad
На мен са ми поставяли на два пъти и съм пиша през устата за месец, поради данни за аденомиоза, която не се потвърди хистологично, но лекуващия ми лекар каза, че имало подобрение в хистероскопията. Не зная има ли ефект, защото се забавихме с трансфера, тепърва предстои.

# 665
Polina , аз също съм преминала двумесечно лечение с хапчета Депакин и имам поставени две инжекции вътрематочно . Първите две седмици от приема на медикамента не се чувствах добре , гадеше ми се , виеше ми се свят , после не съм имала проблеми . Два месеца след края на лечението имах трансфер на балансиран ембрион и е неуспешен. Бихте ли споделили какво мисли д-р Калчев относно това лечение ?

# 666
На мен доктор Стаменов ми е поставял и след това го пих още месец. Нямах странични ефекти. Всичко мина добре. Вече имам живи и здрави родени близнаци на 6 м.

# 667
  • София
И аз преминах двумесечен курс на лечение с хапчета, също така и два пъти ми е поставян вътрематочно поради аденомиоза. Не съм имала странични ефекти.

# 668
От депакина не съм имала странични ефекти. Нито главоболие, нито гадене. Приемах го след храна и наблягах на течностите

# 669
Здравейте!

В момента съм бременна в 32г.с. след успешен втори IVF трансфер (с ICSI) при д-р Тихомирова от МБАЛ “Надежда” (първо премината лапароскопска миомектомия и след това установен висок имунитет и NK клетки, съответно назначена терапия в два последователни месеца с PBMC). Това е супер кратката версия на моя IVF. Няма да изпадам в подробности. Не сме по фонд, плащахме си всичко до стотинка!

Да Ви кажа честно, напоследък все повече се замислям, като чета подобни истории, че едва ли не хем искате ефективни резултати от докторите, хем нито ги слушате, нито имате уважение към тях. Масово виждам, че се самопроменят терапии, вкарват се съмнения без нужната компетентност, вглъбявания в тотални дребнавости, което освен стрес друго не Ви носи.

Та, най-доброто ни решение с мъжа ми беше просто да слушаме и следваме всяка препоръка от нашия лекар. Подходихме с търпение на първо място. Повярвайте ми, няма по-добър лекар от този, който не Ви вкарва излишна драма! Никой не е длъжен да Ви бърше сълзите (образно казано) - моралната подкрепа през този не лек път идва на първо място от мъжа до Вас и разбира се близките Ви! Аз съм супер притеснителна и страхлива, до степен паника дори. Аз в пъти оцених д-р Тихомирова, заради това, че зад всеки кратък отговор всъщност стояха адекватни действия - без излишни драматични обяснения и моменти.

Докторите са, за да лекуват! IVF е връх като изпитание за всяка двойка, но не забравяйте, че където и да отидете - Вие търсите медицинско лечение, защото не сте лекари сами по себе си. Иначе казано, трябва много доверие и много търпение, последователност и изпълнителност, независимо при кой репродуктивен специалист сте.

Успех пожелавам от все сърце на всяка бъдеща мама тук!

Разбира се да, съгласна съм, права си. Давам конкретика, тя е важна. Да, при Цветков бях, в интерес на истината той даже доста ми обясняваше въпреки късите прегледи, защото аз отивах с набор въпроси на листче и макар и за 5 минути, отговаряше на всичко.

В случая по-скоро коментара за липсата на обяснения е конкретно по темата имунология. Там съм била 2 пъти в кабинета на имуноложките, мисля че беше при Пенкова. Уж беше консултация с тях да видим изследванията, първо от биопсиите, после от кръвните, но просто ми дадоха лист с предписанията. Минало е вече над година, не помня много, но дори да прозвучи грубо, сякаш всички в този кабинет, вкл. сестрата са тамън пред пенсия, пускат си един еднакъв набор изследвания на всички за 450лв. без да се проведе особен разговор какво защо, да се свери с вече направените биопсии, с които би трябвало да има някаква връзка и да се търся някакъв конкретен проблем. Пускат се едни клетки, назначава се едно PBMC масово и примерно омега 3?!

После докторът (Цветков в моя случай) казва "хм ето тук виждам те са назначили PBMC, айде аз пък ще сложа програф според ИМПО+, защото едните клетки са надолу другите нагоре".
Горе долу това ми се случи, като даже цитата на Цветков е почти дословен, някак много несериозно ми прозвуча. Анализът му по темата беше около минута зяпане на мистичното ИМПО+.

Карах го да ми покаже какви са тия клетки, питах защо имунологичната ми биопсия е ок, а ИМПО+ не, каза че те били различни, не можел да ми каже. Исках си резултатите от ИМПО+ от информация, не ги дадоха, питах пак Цветков, той каза, че няма да ми ги дадат, защото е патент.

Като контраст Михайлова разгледа всичко, което имам, включително не само имунологични изследвания, разпита за цялостна история и не ме бута за нищо, даже каза, че са ми много леки отклоненията и според нея не е в имунологията разковничето. Каза за успокоение да пусна пак ако искам в Александровска основните показатели и те излязоха по-зле от в Надежда и тогава чак изписа терапия. И за едни 180лв. дадени за първоначална консултация ми отговаря на мейли вече 4-5 месеца по-късно да коригира терапия.
Контрастът е огромен просто.

Знам че не е готино с генерализациите, но аз наистина нямам едно добро нещо да кажа за Надежда. Други имат и го казват, но аз от време на време си изплювам моя хейт и той наистина е на ниво цялата болница. Гледам да го давам с някакви сравнително конкретни параметри по конкретни теми, когато някой е задал въпрос.

Ето още малко конкретика по други въпроси в кратце:
Не можаха да ми направят цветна снимка ама не изчакаха да се събудя да ми кажат, че е имало проблем, дадоха ми лист, на който пише, че не се визуализират тръби и матка!? Един ден живях с идеята за запушени тръби и евентуално по-генерален проблем.
Цветков налучкваше с какво да ме стимулира. Всяка следваща стимулация - по-лош % зрели яйцеклетки и оцелели бластоцисти, а съм си със супер АМХ и антрални фоликули.
Кога да ми е пункцията със сигурност се нагласяше, така да не е неделя, защото все трябваше да е някога тогава. За контраст в Турция ме преглеждаха и събота и неделя, всеки ден преди пункция, за да я таймираме идеално.
Отношение - обидно от Стаменов, Ненов, Цветков, Тихомирова. Гонили са ме от кабинет, подигравали са ми се, пращали са ме да ходя да ям локум, Тихомирова ми е казвала "ми аз откъде да си извадя яйцеклетки като то нямаше". Това при извадени 8я. от 19 фоликула.
Усещане за конвейр - на 100%.
Ембриология - не съм си говорила особено с тях, ама като си сравня резултатите в Турция и при тях, еми... Аз с една година по-стара, но с 3 бластоциста повече от една стимулация.

Та така от мен генерален хейт за Надежда на макс и мнение, че от имунология не разбират, а правят бизнес.
То си е лично мое мнение, радвам се, че при други е било различно и имат успех и слава богу!

Но аз много се радвам, че стегнато си прекарах при тях само около година в 3 опита, извадих си изводите и бързо се ориентирах навън. Сега ходя да си пускам хормони там, защото имат лека ръка и бързо излизат и сякаш са коректни стойностите.

Мисля, че са хубави и лошите мнения, но да, както казваш когато има конкретика.

# 670
Всеки има своя опит. Това вече е дъвкано и няма смисъл да се повтаря. Всеки избира подход. Някои се доверяват сляпо, други не. Аз също се доверих при първия и втория опит. Но се видя, че има грешки. И тогава спрях да се доверявам. Еми няма да съжалявам за това. Аз ако не бях задълбала, докторът нямаше да задълбае. И като задълбах и изградих план (никакво нетърпение не е имало - чаках чинно месеци за идеална среда в матката за трансфер), нещата се получиха. Не казвам, че ви е било лесно, но ако не беше станало с втория и с третия трансфер, нямаше ли да се усъмните и да потърсите второ мнение? Да, и аз си плащах и не бях по фонд и не бях склонна да давам нито повече пари нито повече от здравето си в Надежда, където с мен нямаха подход. Грам не изглеждаше целта да е аз да забременея.
Супер е, че сте успели с втория трансфер, има и много други като вас и ви разбирам, как да не сте доволни като е станало.
Но като не става, търсиш варианти и е добре да са информирани.
Никой не съм чакала да ми бърше сълзите, въобще не става дума за това. Става дума за систематичен подход и все пак професионално отношение, а това аз не намерих в Надежда.
Желая ви здраве и успех, важното е, че се е получило, веднъж като стане, през какво сме минали няма значение.

# 671
Всяко тяло е различно, тъй както и всеки лекар има различен поглед и подход. Дано да откриете Вашия, но по пътя си да не обезсърчавате толкова други жени, избрали “Надежда”. Нашето чудо се случи именно там! ❤🙏🏻

Желая Ви успех, търпение и спокойствие! Подкрепящ мъж и само положителни емоции до пухкав финал!

Всеки има своя опит. Това вече е дъвкано и няма смисъл да се повтаря. Всеки избира подход. Някои се доверяват сляпо, други не. Аз също се доверих при първия и втория опит. Но се видя, че има грешки. И тогава спрях да се доверявам. Еми няма да съжалявам за това. Аз ако не бях задълбала, докторът нямаше да задълбае. И като задълбах и изградих план (никакво нетърпение не е имало - чаках чинно месеци за идеална среда в матката за трансфер), нещата се получиха. Не казвам, че ви е било лесно, но ако не беше станало с втория и с третия трансфер, нямаше ли да се усъмните и да потърсите второ мнение? Да, и аз си плащах и не бях по фонд и не бях склонна да давам нито повече пари нито повече от здравето си в Надежда, където с мен нямаха подход. Грам не изглеждаше целта да е аз да забременея.
Супер е, че сте успели с втория трансфер, има и много други като вас и ви разбирам, как да не сте доволни като е станало.
Но като не става, търсиш варианти и е добре да са информирани.
Никой не съм чакала да ми бърше сълзите, въобще не става дума за това. Става дума за систематичен подход и все пак професионално отношение, а това аз не намерих в Надежда.
Желая ви здраве и успех, важното е, че се е получило, веднъж като стане, през какво сме минали няма значение.

# 672
Хаха,явно не сте се доверявали напълно ,щом сте питала надълго и нашироко  в БГ мама.
По-долу това вие сте го писала февруари 2025

"Здравейте! С положителен резултат съм след ЗЕТ на 2 петдневни ембриончета. Моля за Вашето мнение за ЧХГ и също така дали е нормално прогестеронът да спадне малко, като досега беше доста над нормата. От “Надежда” ми казаха, че е добре и да не се притеснявам за това, но съм наясно, че прогестеронът е ключов. За първи път виждам положителен тест след 4 години “домашни” опити, а това ми е втори трансфер в “Надежда”.  Терапията ми е Зарзио (едно деление през два дни), Циклогест 2х1, Магнерот 2х1, Акард 1хвечер, добавки PreMama Duo с фолиева и Омега-3.

Прогестерон в деня на трансфер: 37 ng/ml
Прогестерон 10 ден: 61 ng/ml
Прогестерон 12 ден: 55 ng/ml
Прогестерон 15 ден: 44 ng/ml

ЧХГ 8 ден: 40 mIU/ml
ЧХГ 10 ден: 100.1 mIU/ml
ЧХГ 12 ден: 240 mIU/ml
ЧХГ 15 ден: 770.9 mIU/ml"

# 673
Да, бях приета по спешност в друг град с кръвоизлив и от първоначална бременност с близнаци, остана само едното ембрионче, което днес е 32г.с.

Ако бях в “Надежда” щеше да има кой да ми отговори на въпроса, може би и все още щяха да са близнаци. Тогава обаче можех да общувам с тях само по телефон. Дълбоко съжалявам, че не живея в София и нямаше как да пропътувам разстоянието, предвид състоянието ми.

По-добре ли Ви стана като започнахте с “ХАХА” и Ви давам този безкрайно откровен отговор? Засрамете се от тъпотията, с която искахте да изпъкнете!

Вниманието, което в “Надежда” обръщат при хоспитализация например е изключително, а в града, от който съм, можех само да гледам тавана в болницата и да гадая дали тялото ми ще издържи!

Хаха,явно не сте се доверявали напълно ,щом сте питала надълго и нашироко  в БГ мама.
По-долу това вие сте го писала февруари 2025

"Здравейте! С положителен резултат съм след ЗЕТ на 2 петдневни ембриончета. Моля за Вашето мнение за ЧХГ и също така дали е нормално прогестеронът да спадне малко, като досега беше доста над нормата. От “Надежда” ми казаха, че е добре и да не се притеснявам за това, но съм наясно, че прогестеронът е ключов. За първи път виждам положителен тест след 4 години “домашни” опити, а това ми е втори трансфер в “Надежда”.  Терапията ми е Зарзио (едно деление през два дни), Циклогест 2х1, Магнерот 2х1, Акард 1хвечер, добавки PreMama Duo с фолиева и Омега-3.

Прогестерон в деня на трансфер: 37 ng/ml
Прогестерон 10 ден: 61 ng/ml
Прогестерон 12 ден: 55 ng/ml
Прогестерон 15 ден: 44 ng/ml

ЧХГ 8 ден: 40 mIU/ml
ЧХГ 10 ден: 100.1 mIU/ml
ЧХГ 12 ден: 240 mIU/ml
ЧХГ 15 ден: 770.9 mIU/ml"

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 13:25 от Tinkata1

# 674
Никога не съм била в Надежда, но ми е минавало като идея и затова съм в тази група.
 Коtebg, изключително неуместен е коментарът ти. Втреших се малко като копира коментар на друга жена от тази група преди половин година.. И недей много да съдиш хората за да не окажеш после ти в такава ситуация. Нека бъдем по съпричастни една към друга.

Общи условия

Активация на акаунт