Априлче 2025г./тема 4/

• 27 595
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Гери, пазиш ли кутията на ръчната от Джъмбо? Аз и едни други електрически гледах. Мини с 45d шум.

# 151
Не, всичко е заминало. Въобще шумът е най-малкият проблем. То и при ръчната звукът е едно цвък, цвък. Хахаха. Просто при ръчната ти омаляват ръцете и ако трябва да цедиш и двете гърди си е зор и става бавно.
Много е рано за изписването. Нашата беше октомври, но беше около 25 градуса и си беше страшна жега. Април също може да е жега, пък и як студ.  Сега смятам като вляза в 9 месец  тогава да купувам.
Гледах някакви порт бебета по сума ти пари и въобще не смятам да инвестирам в подобно нещо.

# 152
Момичета, чета Ви и се чувствам много невежа😁 понеже съм бременна в Германия и тук на всеки преглед при гинеколога взимат кръв и урина за изследвания, резултатите си ги следи АГ-то и аз нищо не знам😁😁 (е има един плюс абсолютно всичко е безплатно) , та как върви при вас подготовката за бебчо пазарувате ли?

Ати, същата работа съм из. Само ми се казва "всичко е наред", като почна мн да питам и ме пита гинеколожката дали ще пиша дисертация на тема бременност 🤣 къде на шега, къде не.. нали знаеш немския хумор. Разбирам, че излишно не искат да ни стресират, ама.. понякога малко се чувствам като в небрано лозе, че нищо не знам. На мен ми казаха, че 4Д само при необходимост могат да направят и не може по мое желание, даже да платя. И при теб ли е така? Ако нямаш нищо против да ти пиша на лични, да не спамим темата излишно? Simple Smile

# 153
Тъй като забелязвам, че някои дрешки са размер 50, други са 56. Аз гледам да не купувам 50, защото все си мисля че от сушилнята може да се спере нещо, макар до сега да не се е случвало и взимам 0-3 месеца 56см. Обаче пък да не са му много големи в началото, знам ли 😂 Вие какви взимате

# 154
Аз съм се спряла на ето тази електрическа помпа /надявам се да върши работа/ и пак на филипс стерилизатор с изсушаваща функция. За дрешки аз взимам само 56 и вече следващия размер 62, защото знам че растът много бързичко бебоците. Единствено за изписването, ще помисля дали да е 56, но като гледам какъв шишко върви, ще са му добре. 😅🩵 а и някои памучни дрешки се свиват на по-високи градуси + че една идея трябва да са им свободни дрешките.
Януари, ще ходим на тест драйв с ММ за количка, а за спане сме се спряли на малките кошарки next to me за начало, а след това дървено легълце.
:

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 13:21 от Pipiilotaa

# 155
За помпа за кърма не мисля да си го причинявам с ръчна. Аз и без това имам проблем с ръцете и не знам как ще нося малката, да не говорим и с помпата да се занимавам.

На последното събитие ни говореха за тези помпи на Медела, но цените не са им ниски. Иначе има и такива двойни, слагаш в сутиена и вършиш си работа, но 500-600лв са.

Аз взимам 56 за сега, че не се знае дали няма да се роди по-едричка и да са и малки, но обмислям да взема няколко единични бройки 50 за всеки случай.

# 156
За покупките не знам, НО колкото повече наближавам третия триместър (вече съм 23г.с) започвам да се будя с кокошките 6:30-7:00ч и няма заспиване… после през деня съм, като ударена с мокър парцал. През деня гледам да се изморявам. Излзиам всеки ден да правя крачки. Всъщност аз със заспиването нямам проблем, но това ранно будене.. и като се събудя ритничетата започват. 😅
Има ли някоя друга с такива ранни будения?
П.с. За сега не е всеки ден, но през 2-3 дни имам събуждане в 6, а съм си поспаланка. Явно тялото ми започва да се подготвя за по-малко сън.  😄

# 157
  • Русе
Моя опит с помпа:
* ръчна Авент, върши много добра работа в началото, когато гърдите са "напращели".
* Имам електрическа Медела суинг, много добра работа, изцеждах с нея почти до годинка, тъй като държах да правя следобедните кашички с кърма.
*С две ръце ви препоръчвам помпа тип haaka. Аз имах една от али експрес и една на Лансинох - прекрасна. Тъй като аз имах изтичане от свободната гърда, този колектор събираше към 30-40 мл на всяко хранене, същевременно малко облекчава гърдата, от която не се кърми, а ако има нужда бебето да сложи и на втората гърда, така то суче задното мляко.
/https://www.baby.bg/product/lansinoh-breastmilk-collector/

# 158
Аз се чудя на този комплект

https://e-shop.izamama.com/product/20035/komplekt-za-rodilki-medela.html

Ще пиша в другата тема за покупките да видя дали някой има отзиви за този модел. Като новобранка не знам колко често се ползва тази помпа, ако ще се кърми детето. То да имаме късмет да се сработим 😁 иначе ще се ползва често.

# 159
Една приятелка е много доволна от помпата на Momcozy - https://www.emag.bg/komplekt-pompa-za-kyrma-momcozy-s9-pro-2-rez … 288/pd/DYT75JYBM/ Аз към нея съм се насочила.

# 160
Луничке, точно днес гледах онлайн лекция. Трябва да се цедим след всяко кърмене 😁 Веднъж на ден се мие гърдата с вода и сапун, след това само с вода. Препоръчително било от 6тия лунарен месец зърната да се минават с памучна кърпа и леко да се разтриват с два пръста, защото са много чувствителни. Това било превенция на хлътнали зърна, също и да не са толкова чувствителни след това. Аз смятам да си взема кремчето за зърна на Матернеа и от време на време да започвам да се мажа.
Аз също гледах тези помпи на Momcozy, точно тези са олекотените с дълъг живот на батерията и изключително безшумни. Иначе единичната е към 150лв.

# 161
  • Русе
Кремчето на Лансинох е велико, такова ще ползвам пак, между другото съм го ползвала и за усни, други рани, дори за дупето на малкия, топ е.

Но, имайте предвид,че цапа. Мазно е, не  се пере Simple Smile

# 162
Момичета, чета Ви и се чувствам много невежа😁 понеже съм бременна в Германия и тук на всеки преглед при гинеколога взимат кръв и урина за изследвания, резултатите си ги следи АГ-то и аз нищо не знам😁😁 (е има един плюс абсолютно всичко е безплатно) , та как върви при вас подготовката за бебчо пазарувате ли?

Ати, същата работа съм из. Само ми се казва "всичко е наред", като почна мн да питам и ме пита гинеколожката дали ще пиша дисертация на тема бременност 🤣 къде на шега, къде не.. нали знаеш немския хумор. Разбирам, че излишно не искат да ни стресират, ама.. понякога малко се чувствам като в небрано лозе, че нищо не знам. На мен ми казаха, че 4Д само при необходимост могат да направят и не може по мое желание, даже да платя. И при теб ли е така? Ако нямаш нищо против да ти пиша на лични, да не спамим темата излишно? Simple Smile

Моята лекарка в българка ама пак си е същото😁 да, пиши ми ще е супер да обменяме информация😊

# 163
Здравейте, прекрасни момичета 🌸
Колко часа преди ОГТТ не трябва да се приема храна? Чета всякакви диапазони: 8 часа, 10 часа, 12 часа … Че вечерях към 21:30 часа и мисля утре да го правя към 07:30 ч., но сега се притеснявам да не компрометирам резултата 😏

# 164
Здравейте, прекрасни момичета 🌸
Колко часа преди ОГТТ не трябва да се приема храна? Чета всякакви диапазони: 8 часа, 10 часа, 12 часа … Че вечерях към 21:30 часа и мисля утре да го правя към 07:30 ч., но сега се притеснявам да не компрометирам резултата 😏
Хубаво е да е поне 10. Аз бях изчакала даже 13часа.

Общи условия

Активация на акаунт