Априлче 2025г./тема 4/

• 27 582
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
И на мен всеки месец ми пуска ПКК, желязо и урина. Но за витамините каза че не минават по здравна каса

# 136
Но който има фонд, да знаете, че минават по фонд, само трябва да има в амбулаторния лист описание, че това ви е назначено от съответния лекар.

# 137
Да, аз плащам на каса, и взимам фактура. После изпращам амбулаторен, в който са посочени изследванията, фактурата, и резултатите. Досега не съм имала засечки.

# 138
Ехааа, аз уж съм от малък град а да им имам цените на лабораториите. Това е в държавна болница в нашия град.

А относно инсулина от клиниката в Плевен където се следя, са ми изпратили указания за изследването ОГТТ и там пише +инсулин.

Като цяло достаа се разминават нещата и исканията на лекарите.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 18:28 от аНонИмнАа.

# 139
Мисля, че ниските цени са за убождане от пръста, 35-50 лв е нормалната цена за венозна кръв. А това, което са дали от болницата, има инсулин, защото не е да гестационен, а за обикновен диабет/инсулинова. Дават си там каквото имат, а пък ние трябва сами да си четем. Не че нещо ще стане, ако се изследва инсулин, просто са пари на вятъра.

# 140
Няма значение дали кръвта ще е взета от пръста или от вената, пак е между 5 и 10лв. трикратен ОГТТ. В случая става въпрос и за изследване на инсулин, което е безсмислено по време на бременност, за това и цената е по-висока. Това за инсулина ми го каза ендокринолог, както и следящият АГ. Жалко, че има гинеколози, които набутват бременни с безсмислени изследвания.

# 141
Браво! Много е хубаво такива изследвания да са така достъпни. За инсулина е точно така.

# 142
Има ли момичета, които са на терапия с фракси и аспирин и да наблюдават спадане на тромбоцитите?

# 143
Рози, за 1 месец приложение на Клексан бяха паднали с 10 единици: от 283 на 273 в една и съща лаборатория. Не знам дали има връзка 😏

# 144
Момичета, чета Ви и се чувствам много невежа😁 понеже съм бременна в Германия и тук на всеки преглед при гинеколога взимат кръв и урина за изследвания, резултатите си ги следи АГ-то и аз нищо не знам😁😁 (е има един плюс абсолютно всичко е безплатно) , та как върви при вас подготовката за бебчо пазарувате ли?

# 145
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, чета Ви и се чувствам много невежа😁 понеже съм бременна в Германия и тук на всеки преглед при гинеколога взимат кръв и урина за изследвания, резултатите си ги следи АГ-то и аз нищо не знам😁😁 (е има един плюс абсолютно всичко е безплатно) , та как върви при вас подготовката за бебчо пазарувате ли?

Аз имам доста неща от първото дете. Ще купя няколко нови дрешки за бебчо скоро. Вече си взех повивалник на черния петък и се оглеждам  за нова количка.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 14:20 от MirelaS

# 146
Аз гледам комплекти за изписване, но се чудя какъв да взема. Термина ми е на 17.04, но ако съм секцио или малката реши да избърза (като майка си с 22 дни) не знам дали пролетно есенните няма да са тънки. Взехме 2-3 неща от намалението в HM, но тепърва ще има намаления. За сега имаме само кошче за кола, лятна количка, столче за хранене, което се разпъва и може малката да лежи в него, 2 пижами  и комплектче с шапка и отделно буйки. 😀 Има и някакви дреболии от разни събития за бременни, като биберони, шишета, лигавник, гъби за баня и тн.

Тази седмица плануваме да ходим да вземем зимният кош за количката, че имаме отстъпка за Raya Toys, която е валидна до края на месеца, а само там го продават. Другите неща лека по лека ще вземе и тях.

Ако някой има препоръки за кошара, бебефон, помпа за кърма да споделя. Гледах и чувалчетата за спане, но и там съм като в черната дупка.

# 147
Пълнолуние, помпа имам на Медела, единична, електрическа. Предполагам всяка една ще върши работата, но нямам отзиви за друг вид и модел. Бебефон ползвам на Чиполино поларис ( 4 години неуморна работа 😁). Спални чували купувах от Ейнджъл бейби, които са с високо качество и с кауза ❤️ Ориентираш се по това колко тога да е, в зависимост от това каква температура поддържате вкъщи. Голямото ми момиче е октомврийче и тогава беше с 2.5 тог.
Кошара купих онлайн, не помня от кой сайт. Дървена, но много лека и ми служи вярно, докато не започна да иска да спи при нас 😁. Малко по-късно, след втората година, вече си спи в нейното легло-къща.
Заложи на бюджетна кошара, защото няма да се ползва дълго. Моята струваше около 200 лева.

# 148
Луничке, най-добре си вземете wi fi камера. Аз много се чудих за тези бебефони, но колегите ми не са много очаровани и почти всички са с камери. Нашата е много компактна, може да си я носим навсякъде, има двупосочна аудио връзка, добре се вижда в тъмното и постоянно можеш да гледаш бебето на телефон, таблета. Дори мъжът ти може да гледа бебчето, докато е на работа и да му се радва 🤗 Аз пък съм на разъчаване за бебеносене, слингове и ергономична раница. За лятото уж най-доброто е тъкан текстил. За сега съм се спряла на слингова ергономична раница, но трябва като се роди бебчо да отидем в слинготека и да мерим различни модели на място 🤗❤️ Казаха ми, че е напълно безплатно.

Аз също се чудя за изписването дали да е с пелена или с много сладко якенце с дълъг ръкав и качулка с уши. Не знам дали няма да му е топло 😁

# 149
Виждам, че обсъждате помпите. Имах ръчна на Авент, спечелена на едно събите, която после подарих, отделно си бях взела преди това ръчна от Джъмбо. И двете вършеха една и съща работа. Ако не сте с шишета на Авент, просто няма никакъв смисъл да купувате толкова скъпа. Електрическите са друга работа.
Ние не сме били с бебефон, а с камера със звук, която пращаше съобщение на телефона при движение. Супер е. Гледаш видео на живо и т н.
Нашето момиче започна да спи в нейното легло на 1,5. Друг е въпросът, че сега на 7 идва да спи при нас Grinning Преносимата кошара я ползвахме при баба й докъм 4.

Общи условия

Активация на акаунт