Априлче 2025г./тема 4/

• 27 620
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Аз си ходя както по принцип. Но винаги съм пиела много вода и не ми прави впечатление да е по-често сега. Всяка вечер ставам по 1-2 пъти до тоалетна, но това е защото пия вода преди да легна- ако не го направя няма и да ставам най-вероятно. Тоест към момента нищо ново.
За фотосесия и аз исках, но ММ е супер анти снимки човек и няма шанс.😅
По празниците, ще го накарам поне вкъщи пред огледалото да си имаме за спомен.✨

# 211
Аз пия по много вода в последно време, заради проблемите с бъбреците и на всеки 30мин съм до тоалетната. През нощта ставам поне веднъж. Повечето пъти се будя заради запушен нос, а пък последните вечери се будя, защото ми е топло и съм се изпотила.

Ако някоя от вас си е правила фотосесия в София, може ли да препоръчате къде?

# 212
Има ли някой, който се замисля за секцио след едно естествено раждане ? Някакси не ми се ще пак “нормално” да раждам, докторите дали ще ме гледат странно като споделя това, се чудя.

# 213
Аз ви бях разказвала и преди, но ние заложихме на студио, където сами си направихме фотосесията. Неограничен брой снимки са и цената си заслужава. Доста съм доволна. Оставям линк, ако някоя има интерес
https://n1008574.alteg.io/company/900042/personal/select-services?o=

# 214
Благодаря Лили! Точно това студио търсех, но нямах представа какво да напиша в гугъл Satisfied

# 215
Аз писах на една фотографка за фотосесия, защото ми допаднаха снимките и на сайта, но цените не ме устройваха. Тя ми даде контактите на още 2 момичета, с които работи. В крайна сметка обмисляме за фотосесия на новородено с нас. За две фотосесии някак не ми се дават толкова пари. Мога да споделя, кои са фотографките, но нямам личен опит с тях.

Name1 Не мисля, че някой ще те гледа лошо. Около 50% от ражданията са със секцио, ако даже не са и малко над този процент. И аз обмислям секциото. Знам, че по метода на Щарк е много по-щадящо, т.е. разрезът е по-малък, но поради някаква причина не се практикува на повечето места в България. Не знам защо обаче.

Утре съм на ФМ и се надявам да е всичко наред. Като Ви четох преди, че бебчетата Ви много ритат в тази седмица, ами моята не е чак толкова.

# 216
Луничке, при мен даже на моменти става малко и лееекинко болезнено 😅 Ние ще си направим някоя друга снимка за спомен на елхата, иначе февруари обмисляме студийна фотосесия и за новородено също, защото уж добра оферта ни дадоха. Около 200лв. за 10-15 обработени кадри. Отделно от това ние сами си направихме есенна фотосесия преди месец, но още не сме я споделили с никой. Дори не знам дали да споделяме в социалните мрежи, а по принцип искам, защото си е като виртуален дневник за мен. Винаги може да се промени и поверителността по принцип.
Скрит текст:
Моят боксьор 4ри месеца преди термин, не знам колко метра пред мен ще расте още 🤣 Все едно съм глътнала бъчва....в 22г.с.

# 217
Мен чак започва да ме притеснява, че не е толкова активна като вашите. Но от друга страна пък има време да ми разказва играта. ММ ми казва, че ритниците са и като леки спазми. Вечер слага ръката на корема и се закача с нея.

Иначе на моменти йога ли прави, дупето ли дава да се гали, но корема ми става като на бучки на конкретно място и си е малко болезнено на моменти.

Кактусче, водиш ме по корем, но и по седмици. Гоня те 😀 Аз сутрин съм с по-малък корем, вечер се подува и доста по-голям изглежда. Просто твоят младеж е малко по-напред с дните.

При тази жена дето питах цените излизаха 500-600лв по спомен, но пак зависи колко кадъра искаш.

# 218
Луничке, реално сме в една и съща седмица, дори ти си 1 ден напред от мен, ако ти е била рано овулацията 🤣 При инвитрото грешки няма 🤣🤣🤣 просто си е едричък. Нито една жена от родата не е имала като моя корем 😅 Така са изглеждали преди да родят, хаххаха. Просто такава ми е физиологията.
Твоят термин е на 17.04🩷, моят на 18.04 🩵 Моят палавник бие яки къчове на таткото 😅
Даа, много са скъпи сесиите. Но 400лв за две фотосесии с професионално обработени кадри бива. Наистина няма нужда от повече от 10-15 хубави снимки.
ПП повече ме притеснява как ще се прибере след раждането този корем 🤣

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 23:34 от Kactus

# 219
Е моят беше след твоят на 24.04, но заради размера на първата ФМ казаха, че трябва да се смени и стана 17.04. Това не знам дали променя г.с. , в която съм. Аз мисля, че си се водя 21ва.

Да са ни живи и здрави бебоците, пък това, че коремите ни големи, няма проблем. Надявам се дамата да не бърза да излиза, като майка си, че аз съм родена над 20 дни преди термин. Но като знам, че ще е Овен по зодия , та не се очудвам 😀

Иначе фотографката иска 300лв само за кадрите, но не ги дава необработени. Отдел плащаш за на бройка кадър за обработка и тези, които не са обработени не ти ги праща. Та за 10 кадъра и снимките излизаше около 500лв, без грим и прическа разбира се.

При другите фотографи цените бяха около 300 лв без грим и прическа. И с последните две 450лв.

# 220
Ох, аз съм 22ра седмица + 1 ден, но не усещам никакви ритници. Не съм сигурна каква ми е плацентата, май е предна. На 20ти съм на преглед и ще питам със сигурност. Дано всичко да е наред, малко се притеснявам, че не чувствам нищо, освен малко бълбукане от време на време...

# 221
Мила с предна плацента е нормално. Тези бълбуканици най-вероятно са от бебето. Моя приятелка е била с предна плацента и още не знам си какво и през цялата бременност не е усещала бебето, но се роди жива и здрава.

При задната плацента, с каквато сме с Кактусчето, много по-рано се усеща. Аз първо усещах гъделичкане, а после като бълбукане, но реших, че са газовете ми 😀 Осезаемо я усещам около 17-18та седмица.

# 222
Луничке и аз се надявам бебчетата ни да не бързат да излизат 🤗❤️ Иначе, моето бебче си е напред, но казаха, че терминът няма как да ми го променят. Той си е сметнат от деня на трансфера. Обясниха, че размерите на бебчо реално не са обвързани със самото развитие по седмици и че трябва да си стои в коремът ми до термин 😄 Дори и 4-5кг. да е, не трябва да се ражда по-рано. Дано не е над 4кг. 😅 Иначе при теб мисля, че беше ранна овулация и ни се изравниха седмиците 🤗❤️❤️❤️ Просто имаш фина госпожица, но се шири в голямо коремче 😍 Поне имаме късмет да сме със задна плацента 🤗
ПП най-вероятно няма да си правя грим и прическа за сесиите. 😄

# 223
Хич не е фина 😀 Аз и викам, че е пухкава. В 18гс и 6 дни беше почти 300гр, а според приложението трябваше да в около 220гр. Кюфтенце.

Да, при мен е по-ранна О, но лато не я засичах не знам кога е била. ❤ Явно съм забравила, че заради това не са ти сменили термина. 🤗

И да питам има някаква обменна карта за бременност. Това нещо във Вас ли седи или в лекаря. Аз не съм я виждала моята, но вероятно лекаря в попълва, знам ли.

# 224
Чакаме си бухтички 😄❤️❤️❤️
Не знам какво представлява тази обмена карта. Следящият само ми даде една папка и каза в нея да си държа документите от всеки един преглед и всички изследвания, които ми ги пуска с условието резултатите да ги взимам от лабораторията с печат. Пусна ми и за кръвна група още в началото, нищо че си имах друго картонче от кръводаряване. Каза, че така подготвената папка ще ми я искат в родилното в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт