Априлче 2025г./тема 4/

• 27 639
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Зари, за 6 часа разлика не мисля, че е проблем. На мен също доктор Тончев ми каза да направя така, но аз седмица по-рано си преместих поставянето от вечер около 20-21ч за сутринта 7-8ч. Сега я слагам около 10-11ч. Мисля, че по-ниският резултат означава, че трябва да минеш на доза 0,6. Говори с доктор Тончев, той ще ти каже как ще процедирате. Нали на място е изследван анти Ха, имам предвид, че още същият ден си имала резултати. Моите май бяха 0,38 от долна 0,3 и Чучумишев, както и други жени на терапия с повече опит, ми казаха, че е супер.

# 241
Зари, на мен ми вдигнаха Фраксито на 0.6, при антиХа 0.10 и влошен кръвоток. Под 0.2 вече може да се мисли за вдигане на дозата, особено ако и кръвотока е влошен. Взимат се и двете предвид. Каквото каже хематологът за конкретния случай - това ще е.

П.П. Добавям само, че това беше с предишната бременност, а тогава бях И на АП. Сега съм на Клексан само и кръвотока е добре, антиХа също в норма.

Еднаква бременност няма, дори и при една и съща жена.

# 242
Моят Анти ХА за последно беше 0,3 и още съм си на 0,4 Клексан.

Днес минах и през Маринов за преглед. Всичко е наред със сърчицето на бебето според него . Препоръча ни профилактично да направим  преглед  2-3я месец след раждането.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 09:08 от Пълнолуние

# 243
Благодаря Ви за отговорите, момичета 🌸
Вчера бях при АГ, бебока си е наред и мисля, че ще изчакаме до януари за среща с Тончев. Вече съм в Бургас и няма как да отида по-рано 😏
Имам чувството, че съм супер непросветена и не слагам инжекциите както трябва. С риск да ми се посмеете, но всеки път като извадя иглата и излиза част от разтвора … той колкото е “много”, като изтече 1 капка при отварянето и 2 при ваденето на иглата …
Пълнолуние, и аз бях на ЕХГ при д-р Маринов. И на нас така ни каза. Всичко било наред, но Да дойдем на профилактика след като родя. Използвам да споделя прекрасните си впечатления от него. Беше изключително сърдечен и, за първи път, ми се случи доктор при посрещането в кабинета да ми подаде ръка, за да се запознаем. Наистина ми направи чудесно впечатление.
момичета, тази седмица има пижами за бременни в Лидъл ❤

# 244
Наистина Маринов е прекрасен и с добро отношение. Казах му, че сама съм си назначила прегледа и каза, че добре съм направила. Според него е добре да се направи прегледа и без конкретна препоръка от лекар. 120лв ни излезе и е около 10 мин всичко. Таткото присъства на прегледа. Шегуваше се, че е дива госпожицата. Така, че ако някой се колебае за този преглед го препоръчвам с 2 ръце този лекар.

Пижамите в Лидл са от четвъртък. Да не хукне някой днес 😀

Момичета Вие ще купувате ли дрешки 50ти размер ? Чета различни мнения за това. Чудя се дали ни трябва и от онези зимните ескимоски костюми за навън.

# 245
Аз взимам 56-ти размер само, също се чудех за 50-ти Sweat Smile

# 246
Луничке, повечето бебета се раждат около 3+ кила и 50-и размер ще го носят точно 2 седмици.
Изключвам случаи, като при първото ми раждане, тогава се наложи да купувам и 46 😃 и си ги носи около месец.
Заложете на 56, пък ако са големи, винаги може да се отскочи до магазина за 5 бодита.

Ескимосът - да. Не от най-дебелите, че тогава вече се стопля времето, обаче е удобно.
Може и термочувалче, вместо ескимос. Аз раждах октомври и я слагай в ескимос и в чувала 😃
Но, както казах, сезонът е друг.

# 247
Луничке, ние взехме две бодита с надписи 56ти размер и едно 50ти, НО това 50ти размер ни се видя супер малко и нашият дундьо май няма да го носи 🤣 Наистина е супер миниатюрно....Ние ескимос няма да взимаме, защото ще е пролет, но пък ще заложим на пухени якенца с качулка, а и съм си изплела одеалце от Ализе Пуфи(плетох го миналата Коледа в цвят мента и явно съм имала правилна интуиция 🤣🤣🤣🩵), нооо имам да добавя още една гранка, за да стане още по-големичко. Одеалцето може да се използва за изпистване, както и за количката при разходки.

# 248
Здравейте, момичета. И ние бяхме при Маринов днес. Наистина е много внимателен. Когато му казах за високия риск от Даун и предният преглед при Стоилов, огледа изключително добре сърцето. После ми обясни, че бебка е здрава и че съм намерила страхотен лекар в лицето на Стоилов.
Пълнолуние не бих рискувала от толкова рано с бодита. Нека стане ясно поне как ще раждаш. Ние бяхме купили 50 размер и й бяха огромни, защото секциото ми беше планирано около 14-16 дни преди термин. Отделно април не е минус 10 за ескимос, бебето няма да е голо отдолу. Вярно, че в София е по-студено, но обикновено е към 15 градуса до 25 градуса.

# 249
  • София
Леле, колко много сте писали, аз исках да ви попитам дали при вас след първото раждане или сега се е отключило чувството на страх?
Още преди да родя сина ми започнах някак си да се притеснявам за мен, за него после, как ще ходя с него насам- натам, как ще се придвижа с градски транспорт.
Ползвам автобус в квартала ни, но рядко се престрашавам да излезем извън него освен ако не сме със съпруга ми и с колата. Аз не шофирам.
Винаги съм като параноясала, ами ако сега някой нещо ни направи докато си седим ей така, ами как ще качим, как ще идем еди си къде. Все още го имам този страх, а с очакването на второто дете изобщо не намалява, а напротив.
Все едно повече започвам да откачам, дали е заради лошите неща, които се случват из София последните месеци, постоянно ми излизат новини ... къде какъв бой станал, кой бил пострадал, някакви катастрофи, кой бил пометен докато си чака на светофари. Не знам как да се справя с този страх и предпочитам да взема такси (което вече хич не е евтино) от точка А до точка В, отколкото да рискувам с автобуси и ходене ...

# 250
  • Смолян
Наистина Маринов е прекрасен и с добро отношение. Казах му, че сама съм си назначила прегледа и каза, че добре съм направила. Според него е добре да се направи прегледа и без конкретна препоръка от лекар. 120лв ни излезе и е около 10 мин всичко. Таткото присъства на прегледа. Шегуваше се, че е дива госпожицата. Така, че ако някой се колебае за този преглед го препоръчвам с 2 ръце този лекар.

Пижамите в Лидл са от четвъртък. Да не хукне някой днес 😀

Момичета Вие ще купувате ли дрешки 50ти размер ? Чета различни мнения за това. Чудя се дали ни трябва и от онези зимните ескимоски костюми за навън.
Моите момчета се родиха 48 и 49см та идеално им ставаха първите две седмици и 50 размер. Сега пак имаме дрешки някои купени 50 размер, защото аз не обичам да им висят.

# 251
Здравейте момичета.
Някой забелязва ли покачване на кръвното с напредване на седмиците.
Моето до сега ви аги беше под 110  (108, 105, 104), съответно долната беше 102, 103, 105.
Сега от два дни ми е 112, 113/ 68,66

# 252
Розичка, това са много минимални вариации в стойностите- напълно нормално. Не се вторачвай толкова.
При мен последните 2 седмици стана една идея по-ниско /почти 24г.с съм/. Но само с 5-6 единици- даже не го отчитам като промяна. Движа се доста и се чувствам добре- даже най-накрая усетих този прословут прилива на енергия във втори триместър.😅

# 253
Рози, и при мен се получи нещо такова от седмица -две. Не е постоянно повишение, но за първи път видях стойност от 120 Горна граница. Ходих на кардиолог. Каза ми, че вероятността да се покачи кръвното от мисълта и страха, че ми е високо кръвното, е голяма 😂 Освен това, имай предвид, че ниските температури навън също обуславят леко повишено кръвно налягане. По същия начин влияят и жегите. Пише доста из нета за това.
И АГ и кардиолога ми казаха, че до 120 Горна граница няма никакъв проблем и, че кръвното не е константна величина.
Знаеш ли , че моят автоматичен апарат не мери толкова точно колкото тези с помпичката 😏 И в Токуда и кардиологът ми мериха кръвно с апарат с помпичка. В ден , когато аз го изкарах 118 сутринта, кардиоложката го премери 105 😂
Та, се опитвам да не поглеждам със страх към апарата за кръвно, въпреки променливите величини, които и аз наблюдавам напоследък 😏

# 254
Аз изпитвам ужас от апарата 😅 120/80 ми е. Задължително 5 линути преди мерене съм в покой, седнала, с два крака на земята, дишам дълбоко и въпреки всичко страшно се притеснявам, което го вдига допълнително... Но казаха, че 120 горна е добре и щом в покой е толкова, тази стойност се взима предвид.

Общи условия

Активация на акаунт