Априлче 2025г./тема 4/

• 27 695
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Аз слагам една квадратна възглавничка между краката, на нивото на колената. Нагоре някак си подпъхвам одеялото леко по цялата дължина на тялото.
Но и мен много ме боли крака горе на дупето костта, точно където е ябълката.

# 286
Аз като се раздвижа поредни дни и тези болки изчезват моментално- залежа ли се един ден дори и веднага се почва кръста и гръбчето. Та помислете за упражнения- има страхотни видеа на йога за бременни.👌🏼
 Но от скоро таза ме наболява /и е доста специфично усещане/- явно се разширява. Със спането и аз вече не се разбирам. Все не ми е удобно, ноо така ще е още 3-4 месеца. ☺🍀

# 287
Аз и няколко километра да вървя на ден, няма разлика....пак като се облегна и започват болките. Иначе, както написа Пипи, трябва да има движение. Също от самото начало си слагам възглавничка между краката и така спинкам 😁 Май няма да си купувам специална за бременни. Последните две седмици киселините така ми изгарят хранопровода и чак започвам да кашлям....НеоБианацид ми помага, но си е временно. Не знам как е при вас, но на моменти е наистина ужасно вътрешно изгаряне и кашляне 🥺

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 07:33 от Kactus

# 288
Здравейте, искам да попитам по опитните от мен😊 Обикновена сгъваема кошара или next to me е по добър вариант. Благодаря😊

# 289
Според мен сгъваема. Имам приятелки, които са с next to me и на 4-5месец вече им малее и купуват сгъваема.

# 290
С next to me, няма да изкарате повече от 5 месеца, максимум 6м, защото е много малка, а бебчетата растат като гъбки. Има и едри бебчета, които изкарват само 4 месеца в този тип кошарка. Това е причината да си вземем сгъваема с падаща страна.
ПП чак сега ми се появи коментарът на Лили, но тъкмо има потвърждение 🤣❤️

# 291
За мен беше полезна next to me, даже я местехме лесно и през деня беше в хола. Вече има не много скъпи и за мен си заслужва.

# 292
При мен кръстът, гърбът, горе около врата доста ми се натоварват вече. Ще ходя пак на масаж другата седмица. Много ме наболява и срамната кост (pubic bone) или която кост се намира точно между краката. Понякога се опитвам да се разтягам, да я пукам, защото не ми е комфортно.

Ние ще ползваме next to me - което не се сгъва (мисля че), ще го вземем от приятели, които ще го ползват още малко и ще сме третите ползватели. Просто няма смисъл да даваме пари за чисто ново, като ще се ползва за няколко месеца.

# 293
  • Varna
Здравейте, искам да попитам по опитните от мен😊 Обикновена сгъваема кошара или next to me е по добър вариант. Благодаря😊

Привет! Гостувам ви от Майската темичка Yum от известно време ви чета и сега намирам за уместно да се включа..

Много рових и разпитвах приятелки относно кошарите и в крайна сметка ние се спряхме на сгъваема кошара с падаща страна, като тази:

https://www.baby.bg/product/koshara-s-padashta-strana-chipolino- … AYASAAEgLWgfD_BwE

Така може да се ползва и като next to me до леглото и самостоятелно.

А относно болежките, аз съм още в 19та седмица, но и на мен ми е трудно спането и намирането на удобна позиция. Много ми се ходи на масаж, но някъде бях чела, че били противопоказни и по-добре да се избягват.. При следващия преглед ще се консултирам и с док., разбира се, но да се допитам и до вас - вие ходите ли на масажи и ако да, колко често? Аз преди да забременея ходех и на хиропрактик, и така ми липсва... Disappointed Relieved

# 294
Fluffy^^ и ние си взехме на Чиполино Релакс лен с падаща страна, но в бежово ☺️ Аз от време на време карам мъжът ми да ме масажира за няколко минути по гърба 😁

# 295
Днес мина и нашата фетална морфология. Всичко е наред с бебока, успяхме да направим снимки и даже клипчета, които докторката ни изпрати по имейл. За следваща фетална ми каза между 32 и 36 седмица, явно наистина това е някакво ново изискване по-късно да се прави, та мисля да запиша час за 32 г.с.

# 296
На мен ми записаха последна ФМ в 30та седмица, не са ме питали кога - директно ми записаха часа.

# 297
И на мен казаха 30 и съм записала за началото на февруари

# 298
Аз до колкото разбрах 30-32г.с си е абсолютно в срок за последна ФМ преди раждането (мен ме викат в 32г.с).
Тя тази последната дава предимно насоки за раждането за това се прави в по-късен срок. Вече ако нещо специфично трябва да се наблюдава може и по-рано да се направи.
Даже до преди 1-2 години се е правила само ако има някакви притеснения за плода, докато сега ми прави впечатление се насочват всички бременни след 2ра за 3та ФМ, което е супер- за мен това е едно от най-ценните изследвания. 👌🏼

# 299
На мен Чучумишев ми каза, че най-късно 30г.с. трябва да отида на феталната, но и бебчо си е едър. Днес бях на преглед и всичко е наред. Бебчо е почти 700гр., а едва влязох в 23г.с. 😁 Накара ми се, че не си пия Магнерота....каза, че ми е много твърда матката и ако не започна да го пия, ще ми се скъси шийката и ще родя преждевременно. Малко като дете направило беля се почувствах. Каза в 24г.с. да пусна всички назначени изследвания, урината задължително от вкъщи да си я нося, пълни инструкции за ОГТТ, уж не било проблем, че ще го пусна всъщност в 26г.с.

Общи условия

Активация на акаунт