Априлче 2025г./тема 4/

• 25 634
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, как сте? Искате ли днес да обсъдим кой какви наблюдения има или какви съвети е получил относно столчетата за кола?  Купили ли сте вече, на каква марка сте се спрели, модел? В много сайтове започнаха с промоциите и аз лично започнах да поръчвам малко по малко необходимите неща. Сега съм в дилема за стола Grinning

# 31
Здравейте, има теми които, ще са ви по-полезни - “Подготовка за малкият човек” и тн. Именно там четох доста за столчетата- най-същественото е, че новродено не е окей да пътува повече от 30мин и столчето трябва да е в изцяло легнало положение. Не както са повечето столчета за новродени в  полуседнало.
BeSafe са модел, който е такъв (не знам дали ги има в Бг).
На мен лично това ми се вижда най-скучната покупка 😃 и сме я оставили за януари/февруари.
За сега съм наблегнала на това да си направя списък с необходимите неща и да си набелязвам, а големият пазар догодина. Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 10:48 от Pipiilotaa

# 32
Мисля, че с тази организация също може да се направи консултация относно столчетата за кола

https://kidsonboard.bg/

Аз ставам банална, но освен количка и столче ни подариха. Столчето е с приставка, която може да се сложи на шасито на количката. По този начин, ако е заспала може да не я будя за да я преместя на количката. Има си обикновена база за столчето, което се закрепва с isofix. За жалост базата не е от онези на въртящи се на 360 градуса, но ако толкова искаме такава ще я сменим. Нашето е на Joie. В България не знам колко са известни, мисля че от известно време се предлагат от Raya toys. Приятелката ми не живее в България и го е купувала от чужбина. Марката е Английска, но аз нямам лични наблюдения. На събитието на Raya toys ги похвалиха, че са им добри продуктите, ама все пак те ги предлагат, няма какво да кажат 😀 Иначе приятелката ми е доволна от количката, макар да я е ползвала само 6м.

# 33
В предната темичка бях пращала количката, която ние взехме: https://aiko-bg.com/product-92465060083?rlv_rid=b317cec9-b67f-47 … 156014&rlv_rpos=3

Тогава беше намалена на 1055лв, лятното кошче се сгъва много компактно и не заема толкова място - беше ми препоръчана от приятелка, която има същата. Лесно маневрена е и се сглобява и сгъва доста бързо. Ще ползваме столчето, което си върви с нея засега - до 13кг (45-87см)

# 34
Ние тепърва ще тръгваме да пробваме колички, препоръчаха ми Peg Perrego. Иска ми се да е комплект с кош, столче за кола, чанта, чувалче. Освен за ширината на гумите и удобна височина, не знам да какво друго трябва да проверявам. Мъжа ми иска столче за кола отделно да се купи, да е специализирана марка и до е минало всякакви краш тестове, защото е най-важно от гледна точна на безопасност и задължително трябва да е чисто ново, за да няма никакви нарушения на фабричните зашити.

# 35
Ние не шофираме и нямаме кола. Всичките столчета, колички и т.н. ще ми ги даде моята приятелка, аз съм бутала моите кръщелници преди години и ми е познато. За началото ще е това, после ще видим, според зависи. Но тази количка е изкарала 2 деца и е още здрава, тя е проучвала достатъчно, когато е купувала и направо мисля да си го спестя това специално, че като гледам си е почти наука Simple Smile

# 36
Абсолютно си е наука и аз като нямам опит и не знам какво реално ми трябва, нищо чудно да дадем една торба пари за нещо което ще се окаже просто марка. Та затова умишлено си заравям главата в пясъка 😅

# 37
Нашето столче макар и подарено е ползвано много малко и за това не мисля да инвестираме в друго, ако става за колата ни. Но съм съгласна, че ако е ползвано 2-3 години и отгоре то е добре да се вземе ново. Количката само 6 месеца, като към нея няма зимен кош и ние ще си го купим. Иначе действително е голяма наука това и се чувствам като попаднала в Черната дупка 😁

Adac също имат изнесени данни за различни столчета от краш тестове, които са провели и можете да проверите резултатите в техният сайт:

https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubeho … e/kindersitztest/

На разните събития, които сме ходили всеки лектор си хвали марката, която иска да продава, което е нормално.

Вчера гледах влога на Валерие Йорданова, която е бременна в 8я месец и пазаруваха неща от бебемакс. Там тестваха колички на bugaboo и cybex. По случайност или не, събота и неделя бяхме на събитие, на което беше и тя и имаше лекция на Бебемакс и казаха колко много добри да количките на bugaboo. Cybex ги били купували заради добрият маркетинг. Явно са и дали голяма отстъпка и друг тип партньорство, за да им направи и реклама във влог не само на магазина, но и на количките. Видеото е снимано след събитието 😀

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 13:20 от Пълнолуние

# 38
И аз гледах видеото на Валери вчера и ми направи впечатление как нямаше никой в магазина освен тях хаха и накрая с намалението ако използват нейния код.

# 39
На събитието ни даваха листчета с код за 12% отстъпка. Max12 e кода. Важи за не намалени. 
Скрит текст:

# 40
Здравейте, мислили ли сте дали след първата година майчинство ще се върнете на работа? Не говоря за хоум офис, а за работа извън дома. Втората година ще го замразят на 780лв., което е нищо.

# 41
Аз се надявам да мога да продължа да съм home office, но няма да имам баба на разположение. Ще разучим какви са цените на детегледачките докато стане време за ясла или нещо подобно. Че с 780лв ще сме наникъде.

# 42
Вероятно ще се върна, стига всичко да е наред. Не само от финансова гледна точка... Изкукуригах с първото майчинство 😒
Ма да не си правя планове още отсега.

# 43
Да, замразяват го, че да стимулирали майките да се върнат...
След първата бременност, на мястото на което трябваше да се върна, вече бях неудобна, и ми извиха ръцете да се махна...
С дете на 2г,тепърва започнах да търся работа, питат ме деца имаш ли, казвам да, и до там.
Ходих по обучения, губиха ми времето и така 1г.в търсене на работа.
И как стимулират майките, като чуят че си с дете/деца никой не те иска, защото те боледуват...
Няма думи за държавата ни 🤦
Здравейте, мислили ли сте дали след първата година майчинство ще се върнете на работа? Не говоря за хоум офис, а за работа извън дома. Втората година ще го замразят на 780лв., което е нищо.

# 44
И аз съм потресена от това, че няма да вдигат втората година. 780лв кое по-напред.. Аз работя от вкъщи и ще си се върна със сигурност след първата година.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 15:14 от Lilyivanova

Общи условия

Активация на акаунт