Априлче 2025г./тема 4/

• 25 678
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Ние имаме само 1 име набелязано, което и на двамата да ни хареса, най-вероятно ще е то. Иначе моят списък е дълъг, но ММ все нещо не му харесва. Аз бях сънувала също име, още преди да разбера пола и така подсъзнателно знаех, че ще е момченце. Но и името от съня отпада.

# 61
И аз да се включа в темата, момичета, наистина е страшно нечестно! Може ли да фиксират такова смешно майчинство за втората година, поне да беше колкото мин. работна заплата.. Аз уикенда се регистрирах в кампанията "Направи го сега" на Иван и Андрей за бебешки днк пакет с всичко необходимо за първата годинка на детенцето. Смешно е, че те подпомагат повече семействата и раждаемостта от родната ни държава!

# 62
Сега ще ви разкажа за името ☺️
Лежим една вечер със сина ми(той не знаеше още, че съм бременна), но от много време говореше, че иска братче или сестричка.
Гледаме телевизия и от нищото казва, мамо някой ден ако имам сестричка, ще се казва ........
А ние човек с това име нямаме в обкръжението, няма такова дете от градината или такава приятелка.
И реших, че той си го е избрал и мисля така да я кръстим ☺️ Така или иначе не исках да е на никой от родата.
Макар че още не вярвам, че ще е момиче, че колко случаи знам на момичета, накрая дето излизат момчета 🤦😃
Другата седмица съм на ФМ и пак ще питам за да потвърди, може би тогава ще повярвам вече 😃
Вие избрахте ли име на бебето вече и лесно ли стигнахте до консенсус с човека до вас? 😊 Ние с мъжа ми, още преди да знаем пола, избрахме имена и за момиче и за момче, сега остава само да разберем кое име ще използваме😊

# 63
Понеже не гледаме телевизия вкъщи, от вас разбирам за тези 780лв... и съм разочарована. Моите планове бяха да си гледам детето до 2рата година, но май ще се наложи да се върна на работа. Надявам се да ми позволят работа от вкъщи, тъй като позицията на която съм изисква да съм 5/5 в офиса.

За име - имаме няколко избрани, но не сме сигурни кое точно... Смешното при нас е, че ММ не може да казва Р и сме изключили всички имена за момченца с Р Smile

# 64
  • Варна
Момичета, ако оставим финансовата част настрани, няма нищо по - удовлетворяващо за детето да е отгледано в домашна среда поне до 2 годишна възраст.
Препоръчва се дори до 3г, но от моя опит мисля че 3 вече е дълъг период и се губят ценни социални умения ако се протака още една година.
Новородените имат огромен потенциал, който може да бъде разгърнат само под грижите на любяща семейна среда, чрез информация и стимули поднесени систематизирано и обмислено. Не си мислете, че която и да е институция може да предложи това на детето, което можете вие.
А и както казахте времето не се връща назад, децата са бебенца само веднъж, а работата няма край.
Безценен момент е майчинството, насладете му се максимално.......всичко друго са някакви модернизми. Разбира се това е моето мнение, на база много прочетена и приложена литература за ранното детско развитие.
Всяко друго решение си има своите мотиви и не съдя никого за решението му.

# 65
Аз също не мисля да бързам да се връщам на работа.
Ще си изкарам 2те години, минимум- искам да съм постоянна част от развитието и растежа на бебчо. 🥹
Иначе съм съгласна, че условията в Бг са ужасни от към майчинство.. и доста двойки са принудени рано да приключат с майчинството поради финансовата гледна точка.  
В другите държави майчинството е по-кратко, но и съдържанието му е нищо общо с българското…💰💰
Ние сме си харесали две имена, но крайното решение, ще го вземем малко преди термин и сме решили да не казваме на никого за името, чак като се роди.

# 66
Рози, на същото мнение съм. Дечицата имат нужда от майките си, а работата няма да свърши.
Яд ме е просто, че има семейства , които не могат да си позволят да си гледат децата, заради глупави решения на някои хора. В глобален мащаб смятам, че наистина не се осъзнава значимостта на грижите от майката върху детето и отражението върху поколенията. Вече ги виждаме в мола …
Аз съм измислила име, мъжът ми също 😂 Остана само единият да отстъпи 😂 Познайте кой ще е . Със сигурност няма да е този който ще го носи 9 месеца 😂
Момичета, да си поговорим малко за детското обзавеждане.
Предвидили ли сте си детска стая или, за сега, няма да правите?
В случай, че сте, какво ще има в нея?
Ние имаме стая, предвидена за детска и възнамеряваме да я обзаведем, като сме наясно, че бебето ще спи при нас доста време.
Мисля си в нашата стая да имаме некст ту ми легълце, а в детската да сложим кошара, повивалник- отделно, детски гардероб и малко диванче или фотьойл.
Вие харесахте ли кошарки? Много пластмасови ми се струват. Нищо не мога да харесам. Ходих в рая Тойс, в Айко… нищо. А ми се иска да е дървена.

# 67
Ние също имаме предвидена детска стая. Поръчахме детско обзавеждане от Никол бейби. Включва дървена кошара с повивалник, скрин, гардероб. Дървената кошара ще се ползва чак след като навърши 1г, преди това ще си спи при нас в спалнята. Като за там взехме сгъваема кошара Чиполино Бела. Държах да има от едната страна колелца, за да мога да местя, ако има нужда през деня в хола.
Много се чудихме за next to me, но имам познати, които след 4-5 месец им е ставала мъничка и са минавали на сгъваеми кошари, та реших да си го спестим.

# 68
Ние имаме стая, но в момента е гардеробна и склад. Започнали сме лека по лека да разчистваме и реорганизираме багажа, но не става много бързо. ММ трябва да му напомням периодично някакви неща да свърши, за да можем да се задействаме с разчистването. Гледам да съм търпелива и да не развихрям хормони, ама почва да ми лази по нервите на моменти 😀 Все пак идват Коледни празници и ще го оставя да диша, но съм му дала срок на изпълнение на плана. Първите месеци малката ще спи при нас и явно това го успокоява да не си дава зор. Лошото е, че спалнята ни е малка на размер и не можем да сложим кой знае какво легло. За сега върви по-едра на грамчета и ще видим дали ще се придържаме към първоначалният ни план за легло next to me. Сгъваемите кошари не ми харесват повечето как изглеждат, но ще ги мислим. За дървените легла не знам дали няма да си удря главата като започне да се вихри.

# 69
Ние си взехме ленена сгъваема кошара с падаща страна/тип next to me/ и прословутото матраче на Пиер Кардин 😁 Ние от години сме под наем в тристаен и другата спалня е на котките. Реално спим на две събрани ъглувки в детската и много се надявам хазяина да склони да си изнесе спалнята от стаята на котките/тя е от соца и не става за сън, с тези вградените пружинени матраци и починали хора на него/, ние да преместим ъглувките и да си купим нова бюджетна спалня. Реално стаята, в която спим ще я пригодим и за бебчо 🤗❤️

# 70
Кактусче, тези кошари имат ли антитефлукс позиция. Аз не знам дали реално върши някаква работа тази функция и дали реално е нужна. Но й сгъваемите кошари я нямат.

Ако някой има на идея да сподели.

# 71
Пълнолуние, голямата дъщеря имаше мн силен рефлукс. Според мен няма спасение с тази позиция. Ако си има, ще връща, каквото и да правиш. Ние сме я мъчили да не  я оставаме над 1 час и пак в момента, който я оставихме връщаше. Спасението беше много дрехи и спокойствие на майката Grinning Нашата я мъчешв тоя рефлукс някъде докъм 10 месец. Някой друг, ако иска да се изкаже, по темата... С мои притеслки сме говорили и общо взето или има рефлукс, или няма. Ако има, стискаш зъби и се израства. Има антирефлуксни млека и Гастротус, който облекчават работата, но не решават проблема.

# 72
Луничке, нямат антирефлукс, но не ти и трябва. Както Гери е обяснила, не всички бебета имат рефлукс, а тези, които имат, не ги спасява наклонът. Иначе винаги може да се подложи кърпа под матрачето и да го надигнеш или да купиш антирефлуксна възглавница. Аз доста разучавах преди да изберем тази кошарка 😁 При 99% от бебетата рефлуксът изчезва след захранването.
Сега съм в огромна дилема за третата ФМ. Една жена ми писа, че вчера е била на 2ФМ при Мануелян, но бебчето е било с гръб и трябвало да отиде пак след 2 седмици, а всъщност се пада покрай Коледа и презаписали часа чак за след месец.....тооо, както и моето върви напред, ако и мен ме връща, ще стане време да раждам. Също и не дава снимки на диск или имейл, а няколко на хартия. На мен много ми се иска да имаме хубава снимка за спомен от третата ФМ 🥺 Иначе Чучумишев сега направи много хубави снимки и ми ги изпрати по имейл. Знам, че е най-важно лекарят да е компетентен, но и снимчици искам 😁 Уж Мануелян има 3Д и 4Д, не мога да разбера защо не праща снимки....Мъжът ми изобщо не иска пак да ходим до София, а и наистина в толкова напреднала бременност не е много добре да се пътуват 800км 😄 Може да запиша и да го отменя, ако не се чувствам много добре, не знам още.
ПП не всички бебета имат и колики, но там % е по-голям от проблемът с рефлукса. Някои изобщо нямат, при други са много малко, трети просто нямат късмет.....

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 08:34 от Kactus

# 73
Благодаря Ви за отговорите, момичета. Ще помислим и ние за по-голяма сгъваема кошара в такъв случай.

И на мен ми дават само 1-2 хартиени снимки от ФМ и нямам диск. Ще видим на 16ъи какво ще дадат, но на 1та няколко снимки, които са 2 Д мисля.

# 74
Аз от първата имам 2Д снимки, от втората имам на хартия една 3Д/4Д снимка на личицето(черно-бяла), всичко останало е кръвоток в различните части и размери. Отделно прати 3Д/4Д снимки на имейл. Много искам пак да съм при него, ама...

Общи условия

Активация на акаунт