Априлче 2025г./тема 4/

• 25 717
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, момичета. 🌞
Включвам се и аз днес, че тези дни моето момче хич не иска да ляга рано и съм като ... хаха 😆
Та сега все още спинка и намирам време.

За майчинството - напразни надежди, неприятно е. 780 лв сега втората година е просто смешно и крайно недостатъчно. Надявам се на чудо. 🙄

За името, ние го бяхме решили почти преди да забременея с баткото и да разберем, че е момче. Ако беше момиче, щеше да се казва така, както сега ще кръстим сестра му. 🎀😃

За връщането на работа - изобщо не бързам, някои дни са страшно натоварении и тежки като гледаш детенце, но си заслужава всичко. Има моменти, в които работата в офиса ми се е виждала почивка като се замисля, но нямам желание за връщане, затова и се радвах много, че бързо дойде бебе 2 🌞🤭💕

Ще си ги гледам двамата, баткото септември 2025 ако го приемат на ясла, ще го пуснем. Ако ли не, ще си седи при нас докато може. Ще е страшно трудно и това го знам. Майките за втори и трети път сигурно ме разбират, но преди да родя първото си дете бях доста " делулу мама". 🤭👀 Всичко, което казвах тогава...ами не е точно така, хахаха.

# 76
Здравейте, момичета! Престраших се и аз да пиша най-накрая, иначе ви следя още от първата тема. Термин 16 април, момче. Днес сме на втора фетална морфология. Първата беше при д-р Павлова в Марковс, която така ми се накара, че трябва да кача общо 6-8 кг за цялата бременност, да не ям картофи и ориз, и сладко, и като цяло да стоя гладна, че още тогава реших, че няма да ходя при нея отново. Не съм с надномермено тегло, качих малко килограми в годината преди да забременея и от стандартните за мен 55-56 кг, започнах бременността с 62 кг, сега съм 66 кг, утре влизам в 22-ра седмица. Днес ще ходя при д-р Ибрям, който на теория съм харесала за раждане - ученик на д-р Дяволов, занимава се с проблеми бременности (аз съм с Хашимото и миома, но аз не я чувствам като проблемна), изражда в Майчин дом, но преглежда във Фемиклиник и клиника за репродуктивно здраве. Надявам се всичко да мине добре, приготвила съм списък с въпроси, дано да е търпелив. Grin
Иначе и аз, и мъжа ми, се чувстваме постоянно като в небрано лозе, някак все не сме достатъчно подготвени (физически, не толкова емоционално). Не сме започнали с покупките, не сме стъпвали в бебешки магазин. Все си казваме, че има време, докато онази вечер не осъзнахме, че ей сега влизаме в 6-ти месец и ни обзе тиха паника. Корема ми рязко порастна последните 2-3 седмици, вече се чувствам като бременна, а и изглеждам така.
Благодаря, че ме изчетохте, вече ще се включвам по-често в дискусиите. Relaxed

# 77
Ние нямаме отделна стая за бебчо, в началото ще спи до нас - ще си вземем next to me на чиполино. И засега ще има един ъгъл в стаята, като порасне малко ще мислим за друг апартамент като цяло.

Аз имам снимки само от първата фетална и сега от втората 4д на лицето му с една лека усмивчица.

# 78
  • Варна
А някой знае ли какви антитела се изследват.
Днес бях на женска консултация за мерене и теглене и акушерката ми каза, че следващия път щяла да ми вземе кръв за антитела и нямало нужда да съм гладна и жадна.
Какви са тези антитела, не бях чувала, т.е чувала съм за нещо такова когато майката е отрицателен резус фактор, но аз съм 0+.

# 79
Рози,
да не се е объркала кой резус фактор си?
Аз съм с (-) и следя всеки месец - за мое спокойствие, не защото трябва Simple Smile

AlmostMama, хич не го мисли Simple Smile На бебето не му трябва много в началото, даже и стая. Всичко може да го купи таткото с малко помощ от някоя приятелка за половин ден, докато ти си в родилното още. Д-р Павлова е супер и съм много доволна, че отидох при нея на втората ФМ. Аз съм много твърдоглава и с мнения и ми е важно да има авторитетен човек срещу мен, който да поеме юздите за някои неща, защото иначе ще ми гръмне мозъчето Simple Smile

# 80
  • Варна
Направо и аз се учудих какви ги дрънка.......Утре ще ходя пак до клиниката и ще я попитам, да няма нещо ново което не знам или е объркала пациентките.

# 81
Здравейтее, днес бях при д-р Дяволов на преглед (първи при него) и ще ви разкажа как брах срам хаха Отивам аз на регистратура (стъпвам за втори път в МД през живота си) и женичката там беше заета, та си чаках докато ми обърне внимание и часът ми вече доста наближаваше. Упъти ме тя накъде да ходя и влизам аз в МЦ на МД, където леееко ми се скараха, че закъснявам и ми казаха да се кача на горе и кой кабинет е... да ама.

Понеже ММ не можеше да дойде, взех майка ми с мен за кураж Sweat Smile и тя ми казва "това не е кабинетът май" и аз в гръб виждам един доктор, който ми прилича на Дяволов, но уви той отиваше към другия край в пълна тъмница и аз след него "здравейте, имам час при вас" - нито му виждам хубаво лицето, нито нищо. Да ме питате и защо не го попитах кой е Nerd Той ми казва, че повече пациенти няма, аз му казвам, че имам час при него.

Слизаме ние на първия етаж, влизаме в някакъв кабинет и след 5мин разговор и видимо объркване и от двете страни се оказва, че аз съм в кабинета на д-р Диков Sweat SmileSweat SmileSweat Smile Праща ме той към кабинета на д-р Дяволов и седнах да си чакам.

Накратко за него, много е готин, не успя даже и да си зададе хубаво въпросите, защото аз от притеснение почнах да дрънкам и си изпях всичко като песен и накрая ми каза "ще се видя в чудо с теб, ама ще те взема какво да те правя" Smiley Погледна бебчо, каза, че всичко е наред и иска да се видим след един месец и аз му се хиля насреща, при което той ми каза "сега ще кажеш и, че нямам свободен час... ще си намериш" и така. Записах си все пак чак и за февруари, да си имам час тогава Satisfied

# 82
Е, видяла си се И с Диков, какво толкова 😃

А Дяволов... Винаги сърцат и шеговит 🥰
Много се радвам, че сте си допаднали.

# 83
Здравейте, момичета! Не съм се включвала до сега, но ви следя с интерес. Аз съм бременна в 20+5 г.с и съм с термин 25 април. За сега всичко с мен и бебчо беше супер, но бях на фетална морфология при проф Марков и се оказа, че съм с плацента превия тоталис и рискова за ваза превия. Бебето е добре, но от тази новина направо си изкарах акъла.
Аз съм стоматолог, но тъй като сме с малко скъсен състав, се налага да правя доста голяма част от дейностите, които принципно друг трябва да извършва и работата ми е доста физическа и рискова, покрай всички вируси. Сега спирам да работя и оставам вкъщи да лежа. Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем и можете ли да ме посъветвате къде да се следя? Официално вече се водя рискова бременност и ще трябва да сменя проследяващия си лекар (д-р Лекова от Св. София).

# 84
Според мен Токуда или Майчин дом.

# 85
Скрит текст:
Луничке, нямат антирефлукс, но не ти и трябва. Както Гери е обяснила, не всички бебета имат рефлукс, а тези, които имат, не ги спасява наклонът. Иначе винаги може да се подложи кърпа под матрачето и да го надигнеш или да купиш антирефлуксна възглавница. Аз доста разучавах преди да изберем тази кошарка 😁 При 99% от бебетата рефлуксът изчезва след захранването.
Сега съм в огромна дилема за третата ФМ. Една жена ми писа, че вчера е била на 2ФМ при Мануелян, но бебчето е било с гръб и трябвало да отиде пак след 2 седмици, а всъщност се пада покрай Коледа и презаписали часа чак за след месец.....тооо, както и моето върви напред, ако и мен ме връща, ще стане време да раждам. Също и не дава снимки на диск или имейл, а няколко на хартия. На мен много ми се иска да имаме хубава снимка за спомен от третата ФМ 🥺 Иначе Чучумишев сега направи много хубави снимки и ми ги изпрати по имейл. Знам, че е най-важно лекарят да е компетентен, но и снимчици искам 😁 Уж Мануелян има 3Д и 4Д, не мога да разбера защо не праща снимки....Мъжът ми изобщо не иска пак да ходим до София, а и наистина в толкова напреднала бременност не е много добре да се пътуват 800км 😄 Може да запиша и да го отменя, ако не се чувствам много добре, не знам още.
ПП не всички бебета имат и колики, но там % е по-голям от проблемът с рефлукса. Някои изобщо нямат, при други са много малко, трети просто нямат късмет.....

Защо не пробваш във Варна при д-р Желязкова? Relaxed
Дава снимки на имейл и преглежда обстойно, а и ще си спестите доста километри като цяло. Аз бях при нея на втора ФМ, като си записах час и за трета ФМ.

# 86
Здравейте, момичета. Мина и моята фетална морфология. Стоилов каза, че бебка е супер и всичко й е наред. Направо ми падна камък от сърцето. Плацентата ми е висока предна, маточната ми шийка е 36,2 мм, имам нисък риск от преждевременно раждане и прееклампсия. Трета фетална морфология докторът иска да направя в 36 гс. Много късно ми се струва. Смятам да го обсъдя с моят АГ, защото ми се струва направо излишна толкова късно...Записах си час за тогава, но въпреки това ми се вижда безсмислено. Вашите лекари какво са ви казали?

# 87
Д-р Павлова в МЦ Марковс ме иска в 32г.с за последна ФМ. И на мен 36та ми се вижда късно.. то някои мами раждат тогава😁
П.П радвам се, че всичко е наред и имаш нужното спокойствие! 🩷

# 88
Гери, много се радвам, че всичко е наред с Вас.

Аз в понеделник съм на ФМ, а вторник пък на ФЕКГ. Реших да мина  на този преглед и да не се отказвам. Дано всичко е наред.

Аз направих списък на основните неща, които трябва да вземем. Това беше по-лесната част, а сега трябва са избирам конкретни модели и тн 😃

Иначе още болница и легло не съм избрала , ама вече дрехи гледам.

# 89
Pipilota, и аз това си помислих. Предният път секциото ми беше в 38 гс. Confused
Ама нали лекарят е специалист.
Кактус, снимките от ФМ не мога да ги нарека красиви Astonished Според мен са леко плашещи, така че ако търсиш красота, избери друг лекар.
Пълнолуние и аз съм във вторник на ФЕКГ. Joy

Общи условия

Активация на акаунт