Априлче 2025г./тема 4/

• 27 480
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Гери, много се радвам, че всичко е наред 🤗❤️ Амииии, някои снимки са наистина плашещи, все едно не е цяло или е малко извънземно. Все пак имаме и някоя друга снимка, на която се вижда нормално бебешко личице 😅🩵
За последна фетална морфология, макс в 32г.с., на мен Чучумишев дори ми каза макс в 30г.с., защото и бебчето е напред предполагам. Има много жени, които раждат в 36г.с. 😅

# 91
И на мен Чучумишев ми каза, че след 30 седмица няма смисъл. Ще запиша за февруари, засега всичко е наред и съм много щастлива. Бебето спеше и имаме добра снимка, не е съвсем извънземно 😅

# 92
Аз като пратих на роднините снимките, се уплашиха Grinning Според мен докторът бързяше, а и позицията на бебето не е много благоприятна, защото е извъртяна с гръб. Краката и ръцете бяха скрити и доста ме ръчка, за да ги види, но важното е, че всичко е наред. На мен главата и коремчето вървят седмица напред, а останалите части са точно за седмицата, но уж било нормално.
Някой беше питал май за носната костица - моята я измериха 6,1 мм и попитах изрично - била абсолютно нормална.
Малката била 420 гр, забравих да кажа.
Според мен това за 36 гс е заради ниският риск от преждевременно раждане с тази висока плацента и прееклампсия, но ще разпитам моят доктор кога и дали да ходя.

# 93
  • Смолян
Здравейте, момичета. Мина и моята фетална морфология. Стоилов каза, че бебка е супер и всичко й е наред. Направо ми падна камък от сърцето. Плацентата ми е висока предна, маточната ми шийка е 36,2 мм, имам нисък риск от преждевременно раждане и прееклампсия. Трета фетална морфология докторът иска да направя в 36 гс. Много късно ми се струва. Смятам да го обсъдя с моят АГ, защото ми се струва направо излишна толкова късно...Записах си час за тогава, но въпреки това ми се вижда безсмислено. Вашите лекари какво са ви казали?

Гери и на мен първоначално ми каза 36 седмица, но като си спомни,че искам да раждам при него и записа 28.

Имало ли е някоя мама с "trace" на белтък в урина. Уж първа сутрешна и пак. Всичко друго е отрицателно, както в урина, така и в кръв.
Пуснах я на две места днес, както и стерилна, ама пак се притеснявам.

# 94
Рали, следите от белтък е нещо често срещано - моите са така мн често. Седиментът какво пише? По принцип ако се храниш доста протеиново, това става. Ако е нещо сериозно, няма да са следи, а ще е положително (2 +, 3 +). Можеш да си помогнеш с повечко вода и няколко дни без протеини и мазнини. Ти имаш ли оплаквания?

# 95
  • Смолян
Рали, следите от белтък е нещо често срещано - моите са така мн често. Седиментът какво пише? По принцип ако се храниш доста протеиново, това става. Ако е нещо сериозно, няма да са следи, а ще е положително (2 +, 3 +). Можеш да си помогнеш с повечко вода и няколко дни без протеини и мазнини. Ти имаш ли оплаквания?
Абсолютно никакви, но наистина хапвам повече протеини, защото с месото сме скарани.
Пуснах за всеки случай на още едно място и то с обикновена урина, не като първата от вкъщи и стерилна и там е чисто.
Иначе и стерилна пуснах в микробиология, но ще е готова утре.
Ще ти ги пусна на лично да ги видиш

# 96
Гери, при нас всичко върви напред 🤣 имаме си едро бебче 😁 Просто върви по-високо и по-дебеличко ☺️

# 97
На нашият глава и бедрена са +1-2 дни, а коремче + 1 седмица и е по тежичък (вече е почти 600гр в 22+6). Заради това коремче ми правиха ОГТТ, излезе че мога да ям по 5шоколада и КЗ ми е под 5, тоест нямам ГД. Но явно бебо, ще си е шишкав- до колкото разбрах не може да се разчита на съвсем точни измервани- но и док каза, че най-вероятно ще си откарам до раждането с това коремче +1 седмица. Важното е да е здравичък и да не четем в гугъл!  🧿🍼🥹

# 98
За размера на бебето ми каза, че е -2 дни, водите са в норма, което отчитам като успех, заради ранното обременяване с глюкоза и високия тогава риск от ГД. Около 420 грама тежи. Като си помисля, че поне 2 кг трябва да качи той, аз сигурно покрай тези 2 ще кача още 10

# 99
Здравейте, момичета.
В търсене съм на хубав овлажнител за въздух. С климатици сме вкъщи и през нощта носът ми много се запушва, а задължително трябва да вземем заради бебчо.
Тъй като ми е доста непонятно и не разбирам от тези неща, някоя от вас ако има, ще се радвам да препоръча модел.

# 100
Здравейте, с приложението "моят календар" съм, въвела съм първи ден на последна менструация, и то ми го смята че в момента съм 20г.с.+5 дни. Но винаги като ходя на преглед, при АГ ми излиза да кажем със седмица напред.
В понеделник съм на ФМ и по мои сметки трябваше да съм в 21г.с.,но като записвах час ми казаха в 22г.с.ще си.
Не мога да разбера кое да гледам, и да си смятам 😃
Има някакви опции в приложението - да ми смята оставащи дни или г. седмица.... Друго няма... Ааа много ме дразни така 😃🤔

# 101
  • Варна
Здравейте момичета.
Как са ви кръвните изследвания?
При мен хемоглобина отново е леко спаднал, заедно с еритроцитите + хематокрита.
Миналия месец беше 108 хемоглобина, а сега е 105.
Странното е че започнах едно детско сиропче с желязо и то се е покачило спрямо предишния месец. Беше 14, сега е 17.
Но това не се е отразило на хемоглобина. Явно трябва повече да се натрупа ли не знам?
В крайна сметка колкото и да не исках, започнах желязото на таблетки, които ми изписа АГ - феро фолгама Нео. Макар че ........ явно не винаги спада на хемоглобина се дължи на спад в желязото, но ще ги пия сега до следващите изследвания поне.
Другото което има леко покачване ми е глюкозата на гладно 5.16 предния месец, 5.26 сега....... С домашния глюкомер на 1 и на 2 часа след храна всичко си е нормално. Не злоупотребявам никак с храната.
Единственото хубаво е, че урокултурата ми излезе стерилна, което означава че антибиотика е изчистил е - колито и сега продължавам спомагателно с неоренал, пробиотик и сироп феминела утро форте. Ще ги взема поне до следващата проба, за да бъде изчистването трайно.

# 102
Здравейте, прекрасни момичета 🌸
Въпросче: АГ иска да ме подложи на Обременяване с глюкоза. В болница Вита било задължително, независимо дали имаш или нямаш симптоми (там се следя при втори АГ). Простете моята непросветеност, но може ли да има негативни последици за мен и бебето това обременяване?
Далинда, не мога да ги разбера и аз, затова казвам кога е бил последния МЦ и те ми казват , според него, отговаря ли бебока или не 😏 Знам, че разминаване +- седмица не е трагично, защото може да се дължи и на късна овулация.
Рали, нещо много сходно се получи и при мен. Още нямам обяснение защо.
АГ ми назначи урина седимент 11 компонента. Явно е разчитала, че ще пусна изследването в лабораторията на болницата (Токуда), където в тези седимента има включен и Албумин, но аз там не им вярвам , та отидох в Синево. Да, де, ама там в това изследване урина-седимент не е включен албумин, въпреки, че ги питах изрично , когато занесох урината. Звънях им после да се разправям и получих следния отговор: протеинът, който виждам като резултат в седимента , същност, бил белтък. Нямало смисъл да се прави изследване за белтък втори път. Ами да, ама мен не ме устройваше този отговор, защото знам, че албумин се изследва отделно. И, въпреки, че седиментът ми беше абсолютно отрицателен за всичко , на другия ден пак се материализирах в Синево със стерилна урина (която давам да изследват като обикновена) и им казах, че искам да изследват албумин. При което започна “Минута е много”, голямо чудене, голямо размишление. То не звъняха, не питаха, разубеждаваха ме. Най-накрая, решиха, че няма да се разправят с мен и ми пуснаха 3 пакета с някакви неща, които и те не знаят как се изследват. Съотношение албумин/креатинин пакет, микроалбиминурия и някакви други. И там всичко излезе наред, въпреки, че те не успяха да ми отговорят дали се дава 24 часова урина или не за тези изследвания, но единствено в едно от всичките изследвания излезе общ белтък - 0.123 при граница 0,12. Т.е завишено с 0,003.
И сега се запитах, добре де: протеинът бил белтък в седимента, уж едно и също било , албуминът, който уж е по-чувствителен на тези тестове и се изследва отделно и той отрицателен, какъв, аджеба, е този белтък?В Токуда такава графа въобще няма в изследването.
Бях при АГ, показах й, резултата. Каза ми, че всичко е наред.
В нашата групичка тук, мисля, че Гери има опит с този вид изследване. До сега винаги ми е давала полезни съвети.

# 103
Нищо страшно няма в обременяването, не знам откъде е тръгнало това. Гледах, че в друга тема пишат някакви супер драматични неща, щели да припадат, да им става зле, една ли не пред умиране, заради една изпита глюкоза. Ако не обичаш сладко е малко досадно да изпиеш глюкозата, но иначе няма никакъв проблем.
Стоиш си на столчето мирно, за да излязат правилни резултатите, четеш си книжка или си работиш на лаптопа и толкова Simple Smile

# 104
Аз направих в 6-7 седмица, нищо му няма. Нито е гадно, нито е неприятно, супер сладко и толкова. Важно е да се изпие наведнъж,  не на глътки, да не се мърда и вълнува в следващите 2 часа. Иначе няма да е точен резултата.

Общи условия

Активация на акаунт