Априлче 2025г./тема 4/

• 25 688
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, срам ме е да си призная, но аз съм + 13 кг в 28 + 3 г.с. Не кръвно, ами не знам какво ще имам. Цял живот съм била на режими и лишения, защото при мен килограмите се качват доста бързо и този етап от живота си го възприех като позволен за всякакви храни , та, ето го резултата.
Искам да попитам, някоя от вас знае ли как стои въпросът с избор на педиатър? И проблем ли е това, че моят личен лекар е в Бургас, а педиатърът ни трябва да е в София? 😏

# 676
Аз съм 7,5 кг отгоре, като съм стартирала от около 52. Кантарът няма спиране - всяка седмица качвам, направо е страхотия Grinning коремът ми е вече фурболна топка.
Кактус, дъщеря ми мн хълцаше и все вечер, след като аз се нахраних. Затова почнах да се храня по-рано, иначе нямаше спане. Сега не съм усещала още да хълца бебето.
Някакви шутове раздава.

# 677
Днес кантара показа почти 7 кг, но с дрехи. Аз не знам колко реално съм стартирала, защото моя не е много точен. Има разминаване с този, който в момента ползвам. Като мина през “офиса” ще видя колко реално съм.

И едно събитие в София на 25.01 събота

https://parentacademy.bg/events/akademia-bremenni-25-yanuari/?fb … B4vRi-bWz6i12oGmg

# 678
Аз усещам хълцането на бебчо още от 24 седмица, днес съм точно 28 г.с и вчера бях на преглед, като споделих на АГ, че усещам бебето да хълца всеки ден по 3,4 пъти и той каза, че е много хубаво тренирало дишането така. Също така огледа за пъпна връв около вратлето, но всичко беше наред явно ще си е от хлъцливите бебета. 😀

# 679
Аз съм качила 12 кг, не знам колко ще е до края. Надявам се да задържа малко положението. Че после трябва да се свалят. Качвам равномерно навсякъде, иначе. Само корема е малко по-издаден.
Моят корем е мек, за кратко се втвърдява и после се отпуска.
Чакам си прегледа на 13.01.

# 680
Аз съм качила 4-4,5кг и са само на корем. Като при мен е обратното никога не съм била толкова здравословна и внимаваща какво ям.😂
Даже на моменти се притеснявам дали не качвам твърде бавно, но пък ги трупам много плавно и док казва, че са ок и бебчо си върви +2-3 дни напред.
Може би защото се храня без да прекалявм и без вредни храни и защото никога не съм била нито дебела нито твърде слаба..
-А относно здравословното хранене от както ям повечко пълнозърнести храни си ходя много редовно по голяма нужда, даже по редовно от преди да забременея.
Така че ако имате проблем с WC похапвайте повечко пълнозърнести храни -дългосрочно има голям ефект (казвам го като човек, който преди ходеше през 3-4 дни, а сега макс през ден)😅

# 681
Хълцането няма как да се обърка с ритници и въртене 😁 Много е интересно, хаха. Ще го усетите скоро, ако все още не сте. На втората фетална бебчо не спря да хълца, но тогава още не го усещах 😅 Сега и таткото може да усети хълцането като си сложи ръката 🩵 Аз съм качила малко под 6 кг. сметнато от датата на ПРМ. Мен си ме е страх, че имам в родата роднини, които лесно качват. По принцип казват между 11 и 16кг е напълно нормално и се надявам до раждането да се вместя в рамката 😁 Не се притеснявайте толкова много за килограмите, важно е бебчетата и вие да сте добре 🤗
Аз забелязах, че Магнерот ми действа разхлабващо 😅 Иначе трябваше да послушам Чучумишев и да започна Сорбифер още след 2рата ФМ.....а сега се мъча с тази анемия, като от два дни съм бледа без никаква енергия, а гледам да се движа повече.
Гери ❤️

# 682
При мен действат зеленчуците. Правя си голяма салата за обяд с различни зеленчуци - грах, царевица, краставица, морков, магданоз, чушка, цвекло, праз и т.н. и така няколко дни и нещата се нормализират.
Гледам да ги вземам био, но колко какви са е друг въпрос Simple Smile)

# 683
Аз по 5-6 дни мога да не ходя по Номер 2. Отказах се от тези свещи, те са огромни. При мен няма значение какво ям все не ходя. Поне не съм намерила нещо, което да ми помага. Дори и когато пия повече магнезий, който казват, че действа разхлабително пак нищо не става.

# 684
Луничке, лесно влизат 🤣 Аз съм ги ползвала преди и бях доволна. 😁

# 685
На мен откакто ми дадоха магнерич по 3 бр на ден и нямам никакви проблеми с WC, дори напротив.
Аз съм качила почти 10 кг, а днес на прегледа бебчо отговаря точно на 26 седмица. Явно поне храненето ми е ок откъм качване на кръвна захар и се радвам, че в началото ме пратиха обременяване и казаха да внимавам с храната, поне той да е добре. Аз ще се надявам на здрав кръст и много разходки за сваляне на килограмите после. Добре че съм 180 см, иначе не ми се мисли.

# 686
Аз с вомакур едвам се справях, които са 1/3 по-малки. С тази пробвах не успях и се отказах, ще си пия дулколакса 😀 Хич не харесвам свещички.

Ох, аз вече над 2 седмици не спирам да кашлям. Пия Гринтус, но не спира тази кашлица. В някои дни е по-малко е други не.  Ще видя в понеделник дали да не се занеса до лекаря да изписва нещо друго и да излизам в болничен, макар и финансово да не ми е никак изгодно.

# 687
  • Варна
Аз по принцип също съм от нередовните в тоалета и до скоро ходих на 3 дни.
Но тази седмица откакто започнах 2х1 ферофолгамата не знам какво се случва, но всеки ден съм в тоалетната.
А в началото когато го пиех спорадично когато се сетя и по 1 на ден, мислих че от него съм така запечена. Явно не е било от него, защото сега ми действа разхлабващо.

# 688
Момичета, вие ориентирали ли сте се към чувалчета? Гледам в Angel baby, ако имате и други предложения, ще се радвам да разгледам и там.

# 689
  • Русе
Относно чувалчетата - моя син спеше до 3,5г с чувалче. Имали сме на Angel baby, но съм поръчвала и от различни страници във фейсбук. От тези имам няколко :
https://www.facebook.com/share/p/18bnj7T7v3/

Общи условия

Активация на акаунт