Априлче 2025г./тема 4/

• 25 676
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
И аз съм харесала Angel baby, чувалче и комплект за изписване даже.

# 691
Аз мисля да взема на Angel baby с опция за повиване. Мисля да взема 2 броя, че ако нацапаме едното да ползваме другото. И аз харесах комплект за изписване.

# 692
Луничке, аз ги намокрям и влизат лесно ☺️ В краен вариант може Глайтгелен или малко вазелин 😁 Взимай смело болничен, няма да ти се отрази на майчинството, ако се осигуряваш на реалната заплата.

Колкото до чувалчетата, когато бебчето започне да се обръща само, задължително чувалчето трябва да бъде с краченца 🤗

# 693
За намокрянето не се сетих. От къде толкова акъл все пак. Иначе да, осигурявам се на реалната заплата, но заплатата ми е по-висока от максималният осигурителен праг за страната. И реално изляза ли болничен ще взимам определеният процент от максималният осигурителен праг. И за това казвам, че е финансово болезнено, не в големи размери, но пак има разлика  Simple Smile А и те правиха променени по максималните осигуровки  в последните 24 месеца. Но в крайна сметка е важно да съм здрава и бебето да е добре. Ако не съм в кондиция да си върша задълженията не е правилно да стоя все пак. А и останаха 2 месеца до 45 дневният период и ще се примиря с по-малките месечни финанси з а тези 2 месеца, стига да не ми намали дневната ставка в последствие.

Аз разбрах, че започне ли да се обръща се спира да се ползва опцията за повиване на чувалчето. За чувалчетата крачетата си мислех, че са за по-големите дечица.

# 694
  • Русе
Рано започнахме с чувалчета с крачета, ще разровя снимки, за да видя кога, но може би преди 6м, просто детенцето си искаше свободата на крачетата.

# 695
Пълнолуние, нямаш ли ПИК на НОИ? Има изчисляване на прогнозно средно дневно месечно възнаграждение и при мен първия път беше точно. Според мен няма да ти окаже за 2 месеца кой знае каква разлика, защото щом си над максималния осигурителен праг, сега ще получваш около 90 % максималното среднодневно възнаграждение или него.
Съветвам, ако нямате, да си извадите такъв ПИК. После се вижда всичко в системата на НОИ и е супер удобно.

# 696
Имам ПИК и от там изчислих каква би трябвало да ми е разликата в парите, които ще взимам, ако работя и ако съм болничен. Не би трябвало размера на осигуровките да се променя, ако съм болничен или не. Хич ме няма в тези неща. Иначе да, който няма е добре да си извади, защото има информация за преводи, дати и др.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 21:44 от Пълнолуние

# 697
Провери тогава и прогнозното възнаграждение. Не е много сложна работата. Ще се ориентираш Simple Smile
Променя се - осигуровките са едни и същи, но когато си в болничен не дължиш 10 пр. Данък.
Аз съм счетоводителка и съм си направила разбивка на фиша на заплатата, за да проверявам  HR ни.

# 698
Момичета, аз снощи направо си изкарах акъла...
Цял ден ми беше много отпаднало и зле, без значение какво съм яла, пила, дали си почивам... Нищо нямаше ефект, та накрая просто припаднах.
Мерихме кръвно, беше наред 110/60.
Вероятно е от анемията и ниския хемоглобин-104g/L. Бяха ми изписали сорбифер, обаче аз имах един спрей на better you, и бях започнала да използвам него. Най-странното е, че припадъкът се случва няколко секунди след като си пръснах от спрея. Не знам дали има връзка, но със сигурност ще спра употребата му. Ходихме до болницата, за щастие, всичко с бебчето е наред.
Не искам да ви плаша, но си приемайте желязото.
Стреса, който изживях снощи, сигурно ми взе 5 год от живота 😅
Бъдете здрави вие и бебчетата ви🌸

# 699
Аз вчера си пуснах отново и Вит Д, който за 1 месец (почти) без добавката, е паднал с 22 единици. Мисълта ми е, че добавката, която ползвам е просто топ, по-горе я бях постнала - препоръчвам на всички, които имат нужда за запълват дефицити. Желязото също съм го вдигнала с препарата, който ми изписа доц. Нашар, макар че феретинът ми е паднал, не е паднал до невъзпитани нива. За хемоглобина ще си говорим с нея в понеделник Simple Smile

Иначе и аз вчера си изкарах акъла, защото беше дълга седмица с много търчане насам-натам, а пък аз май вече не ставам за такива маратони. Измерих някакво кръвно с горна 135 и бях за една бройка да скачам към спешното... Добре че, мъжът ми запази спокойствие. По-късно беше 125, тази сутрин беше 117. Няма спокойствие за нас Simple Smile))

# 700
Аз вчера си пуснах отново и Вит Д, който за 1 месец (почти) без добавката, е паднал с 22 единици. Мисълта ми е, че добавката, която ползвам е просто топ, по-горе я бях постнала - препоръчвам на всички, които имат нужда за запълват дефицити. Желязото също съм го вдигнала с препарата, който ми изписа доц. Нашар, макар че феретинът ми е паднал, не е паднал до невъзпитани нива. За хемоглобина ще си говорим с нея в понеделник Simple Smile

Иначе и аз вчера си изкарах акъла, защото беше дълга седмица с много търчане насам-натам, а пък аз май вече не ставам за такива маратони. Измерих някакво кръвно с горна 135 и бях за една бройка да скачам към спешното... Добре че, мъжът ми запази спокойствие. По-късно беше 125, тази сутрин беше 117. Няма спокойствие за нас Simple Smile))
Може ли да споделите пак марките на добавките ?

# 701
Наистина няма спокойствие! Аз като меря, поне 3 пъти, за да съм наистина спокойна, иначе се стресирам и го качвам допълнително... изобщо не е лесно! 😀

# 702
Момичета, радвам се, че вече сте добре. 🍀
Влизаме в последния триместър, време е малко да слоу даунем, колкото и енергия да имаме. И аз се бях изсилила така да помагам за един ремонт вкъщи и малкият човек веднага даде знак, че не му е окей. 😏
Джинджър, сигурна съм, че са ти препоръчали доста препарати за желязото, но ти споделям, че аз, освен препаратите, пих и Билкова кръв (по препоръка на АГ), която е изцяло на билкова основа - с концентрация на желязо и витамини от групата Б. Хемоглобинът ми и желязото доста се вдигнаха.
Joss, не знам дали е вярно, но моята АГ онзи ден ми спомена, че при бременните е по -опасна долната граница. И двете са важни, но долната е по-опасна. С какъв апарат за кръвно се мериш (електронен или тези с помпичката)? Прави ми впечатление, че навсякъде ме мерят с помпичка.
Онзи ден си направих експеримент: Меря се вкъщи със Сендо Адванс 3. - 115/70. Отивам на долния етаж при свекървата , която е мед.сестра на кардиолог от 30г. Тя ме мери с Микролайф електронен - 108/70. При което тя извади апарата с помпичката и ме измери 105/65. Вярвам й на 100% на това, което е чула в слушалката. Все пак всеки ден прави това.
Иначе онзи ден размишлявах по въпроса дали желязо съдържащите препарати повлияват леко на кръвното, в посока да го вдигнат. На повечето препарати пише, че се препоръчва за хора с ниско кръвно. Сиреч възможно е да се покачва леко от тях.

# 703
  • Варна
Аз мисля че се оплаках скоро, но при мен има ужасен задух в следобедните часове.
Почти съм сигурна, че не мога да наваксам спада на феритина и желязото, защото не приемах таблетките коректно покрай празниците. Т.е около един месец изгубих мислейки си, че ще се вдигнат от самосебе си, с правилна храна и дрън дрън, но не стана. И сега при този критичен феритин явно не мога да наваксам толкова бързо и като нищо нивата да са продължили да спадат. Така че явно не е за подценяване желязото.

# 704
Рози, колко ти е феритинът? Моят е 70.72 ng/mL.

Общи условия

Активация на акаунт