Априлче 2025г./тема 4/

• 27 619
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
10 часа са достатъчни, не се притеснявай. Чакаме те с хубави резултати 🤗

# 166
Здравейте момичета! Някоя,която е минала ехокардиография може ли да ми каже при Маринов дали е доволна? Видяха някакви 2 бели петънца на сърцето на бебето и ми казаха че не било страшно ама ме пращат  при него ...

# 167
Hariom-че някои от момичетата минаха при него на фетална ехокардиография и споделих, че са доволни. Аз имам час за вторник при него за същият преглед. Стискам палци всичко да е наред.

# 168
Пълнолуние и на теб ли ти видяха бели петънца казаха че до 21 седмица изчезват попринцип

# 169
Привет,

Аз минах при него - много приятен, внимателен човек. Обяснява всичко подробно, пита за въпроси, оглежда в детайли сърчицето и дава насоки за следващ преглед, ако има нужда от такъв.

Стискам палци всичко да е наред. 🍀

Здравейте момичета! Някоя,която е минала ехокардиография може ли да ми каже при Маринов дали е доволна? Видяха някакви 2 бели петънца на сърцето на бебето и ми казаха че не било страшно ама ме пращат  при него ...

# 170
Не, аз още втора ФМ не съм минала. За сега никой не ми е казвал да има проблем с бебока. В понеделник съм на ФМ. Аз сама си назначих прегледа при Маринов за мое успокоение.

# 171
Аз и първата още не съм минала в 17та седмица съм ама Ковачев го видя и вика отиди че не съм правила пренатест

# 172
Здравейте, аз бях на ФМ при Стоилов и сестрата изрично го попита дали ще ме прати на ехокардиография заради лошите резултати на БХС. Той каза, че няма нужда, но за собствено успокоение ще отида при Маринов. И аз като Пълнолуние имам час във вторник и съм чувала, че е много добър и има добра техника. Щом са Ви насочили, не се притеснявайте. Докторът е специалист и ще Ви насочи и обясни най-добре. Имайте в предвид, че сърчицата на бебетата и децата се развиват и доста неща се израстват, но трябва лекар да го потвърди. Успех Ви пожелавам.

# 173
Маринов е топ лекарят, който срещнах до момента, като излъчване, отношение и внимание. Като специалист не мога да коментирам, мога само да се надявам, но като човек е 💯

# 174
Момичета, влизам с полезна информация 🤗❤️
Една мила консултантка по детски сън ми отговори на въпрос, който бях задала отдавна и реших, че няма да ми отговори без да съм платила, но днес получих отговор. ☺️
По препоръките на американската академия по педиатрия и всички специалисти, които се занимават с безопасност на детския сън се правят проучвания. През 2022г. излизат последните препоръки за безопасен детски сън. Там пише, че антирефлуксни възглавници НЕ се препоръчват дори и за бебета с рефлукс. Ако има някакво повдигане на матрака, той НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОД ЪГЪЛ ПОВЕЧЕ ОТ 10 градуса. Антирефлуксните възглавници не са безопасни.
Луничке, ти питаше за сгъваемите кошари дали имат наклон, НЕ, нямат и не ти и трябва. Има прекрасни сгъваеми кошари от лен с падаща страна тип next to me. Препоръчвам ти такава.

# 175
Здравейте, прекрасни момичета! 🌸
Сърдечно моля за съдействие.
При ОГТТ изследваха ли Ви инсулинови нива? Защото изпаднах в ужас… захарта отлична, но инсулина е над нормата, при положение, че съм го изследвала преди да забременея и беше съвсем на долната граница към нисък…
Д-р Чорбова от Вита ми каза да направя обременяване с глюкоза профилактично. Отидох в лабораторията на Вита и им казах какво са ми назначили. При което тази на регистратура ме пита : С инсулин ли?
Казвам: “от къде да знам”. Тя видя на амбулаторния лист на д-р Чорбова, че е написала: ОГТТ и ми казва, да, с инсулин. Така ги пускаме ….
ОГТТ задължително ли означава изследване на инсулинови нива? Нормално ли е да са завишени по време на бременност или вече да се съмнявам, че имам инсулинова резистентност.

# 176
Зари, точно това писахме няколко коментара по-нагоре. Инсулин НЕ се изследва по време на бременност....дори и да не беше бременна, пак са ти супер стойностите, моите преди да забременея бяха доста по-високи 😅
Предполагам са ти взели пари за инсулина, защото той не минава по каса.

# 177
Кактусче, благодаря ти! 🌸
Много подробно чета целия форум и прочетох какво сте написали, но разчитах, че когато отида в болница , която е с толкова голямо АГ отделение, в което при всички бременни задължително се пуска ОГТТ, ще знаят какво точно се пуска. Уви!
Не ме е яд за парите, които съм дала (в случая 60 лв допълнително), а за стресът, който си причиних, виждайки висок инсулин.
От бременността ли се покачва инсулинът? Знаете ли?
Благодаря , Кактусче, още веднъж 🙏

# 178
Тези, които са ти правили изследването не знаят ли, че бременни не се изследват с инсулин, а само с глюкоза?

# 179
Няма за какво, Зари 🤗❤️ По принцип всички бременни се водят с инсулинова резистентност 😁 Това е причината да не се изследва по време на бременност, просто е физиологично завишен и дори няма норми за този период.

Общи условия

Активация на акаунт