Априлче 2025г./тема 4/

• 25 686
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Аз също приемах с желязото и билкова кръв и за 1 месец ми вдигна доста хемоглобина, другата седмица ще видим отново как са нещата.
Иначе да, желязото не е за подценяване изобщо. Особено ако дефицитът е тежък, с храна няма как да се набави. А пък и като имаме по едно човече, което също си набавя от нас, задължително си трябват добавки.

# 706
  • Варна
Моят феритин, излседван на 06.01 е 6,54 ng/mL, при референтни 13-150 ng/mL.
Желязото ми е 18,06, при реф. 5,83-34,5
Хемоглобина 112g/L, при реф 117-155
Интересното е, че желязото и хемоглобина са що годе добре, но при такъв спад на депата и те ще запонат рязко да спадат. Затова сега съм постоянна в приема 2х1 ферофолгама и се надявам да има резултат, една седмица вече ги взимам коректно, като спазвам и отстоянията от други храни и добавки. Ще пусна изследване след още седмица и няколко дни.

# 707
Рози, бъди постоянна с приема на желязо и ще се нормализират нещата. Спокойно ❤
Още нещо, ако приемаш магнезий, знам, че трябва между желязото и магнезия да имаш минимум 2 часа разлика. Освен това съм чела, че за да се усвои по-бързо желязото е хубаво да приемаш и Витамин С. Пък и С витамин е превенция срещу вируси 🌸

# 708
Аз вярвам на апаратите с помпа, но меря с електронен. Чучумишев ме мери с електронен, в спешното в Надежда, като бях 11та седмица на пожар, също ме мериха с електронен.

Долната ми е добре, откакто намалих значително солта, рядко минава 77, в повече случаи е 75. Аз пак казвам - такова кръвно, каквото вие пишете, никога не съм имала и ако съм с такова, предполагам, че направо ще се влача от липса на енергия.

Ще питам Нашар за билковата кръв в понеделник, от доста места съм чувала, че действа много добре.

Само едно знайте от мен, като човек, който цял живот си внимава с храната и това му е важна тема - не можем да наваксаме нищо с нея. Нито витамини, нито минерали, нито омега да си набавяме достатъчно. Това, което правим с нея е да си регулираме (или не) кръвната захар, да набавяме основни макро-елементи, но за фините настройки - добавки. Иначе желязото най-добре бихме усвоявали от черен дроб, но аз не ям такъв в момента, заради вит. А-то.

# 709
Аз вярвам на апаратите с помпа, но меря с електронен. Чучумишев ме мери с електронен, в спешното в Надежда, като бях 11та седмица на пожар, също ме мериха с електронен.

Долната ми е добре, откакто намалих значително солта, рядко минава 77, в повече случаи е 75. Аз пак казвам - такова кръвно, каквото вие пишете, никога не съм имала и ако съм с такова, предполагам, че направо ще се влача от липса на енергия.

Ще питам Нашар за билковата кръв в понеделник, от доста места съм чувала, че действа много добре.

Само едно знайте от мен, като човек, който цял живот си внимава с храната и това му е важна тема - не можем да наваксаме нищо с нея. Нито витамини, нито минерали, нито омега да си набавяме достатъчно. Това, което правим с нея е да си регулираме (или не) кръвната захар, да набавяме основни макро-елементи, но за фините настройки - добавки. Иначе желязото най-добре бихме усвоявали от черен дроб, но аз не ям такъв в момента, заради вит. А-то.
Абсолютно същото ми го каза и личната ми лекарка. Да не си правя експерименти и, че , ако ще да изям декари спанак и червени меса, няма да наваксам недостига на желязо докато съм бременна.
А , когато отчитате по-високо кръвно имате ли болки в главата или някакви други симптоми?

# 710
  • Смолян
Само при мен ли билковата кръв не действа?😁
Ама аз си знам, че съм шантав човек.
Вчера бях на едно при докторката, която едната мама тук ми препоръча. Да мила, разбрана и обясняваща, но нещо само с една стойност извън норма много лесно заключи ГД.
Аз реално си наложих ограничение още на 03.01 след обременяването, но ми стана чудно.
И май ще търся още едно мнение, но първо ще изчакам и Стоилов какво ще каже.

# 711
Днес беше разтоварващият ден и в крайна сметка кантара показа 57,4кг. Финално съм с 5кг отгоре до момента. От днес и аз започвам желязото. Не знам дали от спада му  се уморявам доста бързо, но може и да е от настинката. Продължава главоболието и кашлицата. Чувствам се уморена и имам чувството, че и мозъка ми някъде е на почивка.

Вчера мерих кръвно все още си е наред 100/60. Пулс 70-80. Аз го меря с електронен на Omron.

# 712
От време на време ме стяга главата, но това ми е по-скоро от очите или ако съм била в някакво място без много въздух - тип Икеа, молове и т.н.
Иначе пулсът ми беше 70 преди бременността и 60 и надолу през нощта, при сън.
В момента е 80, при хранене 90-100 и съм вдигнала на 78 през нощта, но все пак постоянно се будя от болки и се въртя, така че не мога да очаквам чудеса Simple Smile

# 713
  • Варна
Когато усетя главоболие винаги си меря веднага кръвното.
Не винаги, но в някои случаи съм забелязвала че се наблюдава не добра разлика между двете граници. Примерно ако надвишава много 40 или пък е под 40 усещам дискомфорт.
Но понякога е било добре кръвното и пак съм имала главоболие.
Аз меря с електронен на ситизън, който имаме от много години.

# 714
Вчера бях на едно при докторката, която едната мама тук ми препоръча. Да мила, разбрана и обясняваща, но нещо само с една стойност извън норма много лесно заключи ГД.
Аз реално си наложих ограничение още на 03.01 след обременяването, но ми стана чудно.

Не ви ли назначи изследвания на хормони,  обременяване с глюкоза ???
На мен първо това ми назначи и после обсъдихме резултата...странно

# 715
  • Смолян

Не ви ли назначи изследвания на хормони,  обременяване с глюкоза ???
На мен първо това ми назначи и после обсъдихме резултата...странно
Аз отидох с готови резултати, но ми стана интересно как само заради една стойност над референтните, но все пак в тези за нарушен глюкозен толеранс заключи ГД

# 716
И на мен Начев за само заради стойността на 1 час заключи ГД, усъмних се, ходих и прия Яначкова, тя каза същото, без да я подготвям. Нея я препоръчват много повече за ГД, Начев по-добре се справя с ЩЖ.

# 717
Момичета, здравейте!
Днес си пуснах изследванията, които ми бяха назначени и малко се притесних за урината. Пратих на лекаря си тя ми каза единствено да пия сорбифер по 1 за хемоглобина и след 4 дни, когато ми е прегледа ще вземе и микробиология за бялото течение. Ноооо тази урина много ме притеснява, а нищо не ми каза. Ще прикача да видите и вие и дали сте имали такава урина и да ме посъветвате.
Благодаря предварително!
Забравих да вметна, че съм 27 г. седмица.

# 718
Там ли дала пробата за урината или от вкъщи?
На мен ми излязоха някакви потресаващи неща, но аз съм убедена, че замърсих чашката и отделно дадох първа порция. Днес си направих пробата вкъщи и я занесох в Геника, нищо от тези неща не ми излязоха. В понеделник ще занеса още една в Токуда, но пак  правена вкъщи.

# 719
Афродита,  правила ли си консултация с хематолог за APPT и фибриноген?

Общи условия

Активация на акаунт