Априлче 2025г./тема 4/

• 25 669
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • Смолян
И на мен Начев за само заради стойността на 1 час заключи ГД, усъмних се, ходих и прия Яначкова, тя каза същото, без да я подготвям. Нея я препоръчват много повече за ГД, Начев по-добре се справя с ЩЖ.
Сега нали?
Какво ви препоръча?
Какви стойности да следите след хранене и колко пъти на ден?
За съжаление София ми е твърде далеч за консултация.

# 721
Там ли дала пробата за урината или от вкъщи?
На мен ми излязоха някакви потресаващи неща, но аз съм убедена, че замърсих чашката и отделно дадох първа порция. Днес си направих пробата вкъщи и я занесох в Геника, нищо от тези неща не ми излязоха. В понеделник ще занеса още една в Токуда, но пак  правена вкъщи.
Вкъщи е правена.

# 722
И на мен Начев за само заради стойността на 1 час заключи ГД, усъмних се, ходих и прия Яначкова, тя каза същото, без да я подготвям. Нея я препоръчват много повече за ГД, Начев по-добре се справя с ЩЖ.
Сега нали?
Какво ви препоръча?

Още в началото, около 7-8 седмица. При над 6 на гладно и над 8 ми е казал да ме приемат за инсулин. Хранене без сладко и движение, както и 1-2 пъти седмично да си правя профил с глюкомера вкъщи. Засега бебето е съвсем наред и не се е налагал инсулин.

# 723
Урината по време на бременност е добре да се дава като стерилна урина. След сутрешния тоалет се събира средната струйка на първата сутрешна урина. Трябва да се занесе в лабораторията максимум до 1 час. Подготвила съм новата темичка 🤗❤️❤️❤️ Ще я пусна на 50та страничка ☀️

# 724
Само при мен ли билковата кръв не действа?😁
Ама аз си знам, че съм шантав човек.
Вчера бях на едно при докторката, която едната мама тук ми препоръча. Да мила, разбрана и обясняваща, но нещо само с една стойност извън норма много лесно заключи ГД.
Аз реално си наложих ограничение още на 03.01 след обременяването, но ми стана чудно.
И май ще търся още едно мнение, но първо ще изчакам и Стоилов какво ще каже.

Не ви ли назначи изследвания на хормони,  обременяване с глюкоза ???
На мен първо това ми назначи и после обсъдихме резултата...странно
Аз отидох с готови резултати, но ми стана интересно как само заради една стойност над референтните, но все пак в тези за нарушен глюкозен толеранс заключи ГД

В такъв случай не е излишно и второ мнение...щом имаш съмнение...

# 725
  • Смолян
Сега нали?
Какво ви препоръча?

Още в началото, около 7-8 седмица. При над 6 на гладно и над 8 ми е казал да ме приемат за инсулин. Хранене без сладко и движение, както и 1-2 пъти седмично да си правя профил с глюкомера вкъщи. Засега бебето е съвсем наред и не се е налагал инсулин.
Извинявай, че сигурно задавам глупави въпроси.
Над 8 след хранене ли? На първия час ли?
Аз след обременяването най-високата сутрин беше 5.2, иначе варира 39-4.8
След хранене най-високата беше вчера, но пътувахме и трябваше нещо да хапна и беше закуска с протеин и на първия час беше 8.8, иначе над 6.7 не съм вдигала на него.
На мен ми дойде като гръм и ме е страх, нищо, че дотук на двете ФМ и още двама лекари я гледат момата и всичко е напълно наред и казват, че се развива перфектно.

# 726
Рали, би трябвало да е при над 8 - 1 час след храна.
Моля да ми напишете пола на бебчетата, за да го добавя към термините. 🩵🩷 Който желае 🤗
ПП за скрит текст, за да не стават дълги цитати: [spoiler*] цитат/текст[/spoiler*]
Само махате звездичките.

# 727
  • Смолян
Моля да ми напишете пола на бебчетата, за да го добавя към термините. 🩵🩷 Който желае 🤗
ПП за скрит текст, за да не стават дълги цитати: [spoiler*] цитат/текст[/spoiler*]
Само махате звездичките.
Ами нашата за сега е мома😁😁
След две момчета Господ ме погали и с момиченце, което още от корема ми разказва играта.

# 728
ПП за скрит текст, за да не стават дълги цитати:
Скрит текст:
цитат/текст
Само махате звездичките.
Госпожица и от мен 💓💝🩷

# 729
Рали, нямам ти и термина 😅

# 730
Момченце

Само махате звездичките.

# 731
Момченце и при мен. Heart

# 732
Термин: 17.04.2025 Момиче ❤

Днес проверих какви дрешки съм взела за малката и дали има смисъл още да взимам. Като гледам 50ти размер имам само една пижама и другите са 56 и 62. За сега май няма да взимам нови освен, ако нещо не се много изкуша. Ако се роди по-малка ще пращам таткото да купува. Вие колко бодита и ританки мислите да вземете? Аз май имам към 8-9 бодита 56 размер с дълъг ръкав, 4 ританки с крачета 2 без. 6 чифта чорапки и 3 чифта буйки. Взела съм и 3-4 пижамки. Имаме 3 бодита 62 с къс ръкав, които ми се виждат по-малки, но май ще взема и няколко 56 за всеки случай.

# 733
  • Смолян
Термин: 17.04.2025 Момиче ❤

Днес проверих какви дрешки съм взела за малката и дали има смисъл още да взимам. Като гледам 50ти размер имам само една пижама и другите са 56 и 62. За сега май няма да взимам нови освен, ако нещо не се много изкуша. Ако се роди по-малка ще пращам таткото да купува. Вие колко бодита и ританки мислите да вземете? Аз май имам към 8-9 бодита 56 размер с дълъг ръкав, 4 ританки с крачета 2 без. 6 чифта чорапки и 3 чифта буйки. Взела съм и 3-4 пижамки. Имаме 3 бодита 62 с къс ръкав, които ми се виждат по-малки, но май ще взема и няколко 56 за всеки случай.
Аз, ако снимам какво накупих и ще ме помислите за луда.😁
Термин 05.04.2025

# 734
Рали искаш да кажеш, че съм била доста скромна с покупките ли Grinning Първо дете ни е и нямам идея колко бройки от какво ни трябва. Нито пък какво точно ни трябва и кой размер колко време ще го носи. Ако имате идея какво още да взема давайте съвет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт