Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 30 934
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Стефани, можеш ли да препоръчаш твоя ревматолог?
Аз не сменям вигантола.

# 121
От трите реших да взема Вигантола в крайна сметка, защото след много разпитване  стигнах до извода, че той бил най - силен. Обаче на вкус хич не бил приятен, а аз имам проблем с това. И тъй като се приемал директно в устата, ако ми се догади от него мисля да го сменя с този на Солгар, който докарвал на портокал. Но какво се случи днес като отидох в аптеката да си го взема. Поисках си и любимия магнезий, сашетата Магне Доро Ликуид. Аптекарката ми каза в никакъв случай да не ги комбинирам с Вигантола, не се пиело витамин Д с магнезий, не си взаимодействали добре. Не я послушах. Вие тук си ги пиете и двете.
Mariat, аз съм от Сливен, ревматолога ми е доктор Кирил Кинчев, най - добрия в града. Но предполагам, че ти си от София.

# 122
Трудна работа директно в устата, освен ако не ти го накапва някой друг... а и кому е нужно Grinning Накапваш върху храна - дали върху залъци от каквото ядеш, в лъжица супа или там каквото щеш. И не е нещо да е горчиво или от сорта, изобщо няма силен вкус самият Вигантол. Но си е олио и не е най-голямата вкусотия така направо. Което пак казвам че не е нужно.
Направо в устата капят на бебенца, но те са с по 1-2 капки пък и при тях все пак няма залъци или лъжици Grinning

# 123
На мен не ми е гаден на вкус вигантола. Не бих казала, че има отчетлив вкус. Ако искате капете си го на парче кашкавал ☺️

# 124
Нищо особено не е на вкус вигантолът. Аз си го накапвам в чаена лъжица. Ако не ме домързи, го накапвам в супена, с малко зехтин в нея, нали е мастноразтворим.

# 125
Той си е вече разтворен в мазнина още в шишето, но наистина е хубаво с някаква храна да е.

# 126
И аз така си мисля, но си внушавам, че зехтина подпомага усвояването. Нали препоръчват с по-мазна храна да се приема. Е, не искам да се тъпча с мазно, заради вигантола. И без това се чудя как да сваля килограмите. Simple Smile

# 127
  • София
С по-мазна храна означа, тя да съдържа поне 10-20 грама мазнина - напр. месо, сирене, кашкавал, яйца ( 2 броя), авокадо, ядки, зехтин, тахан/паста, фъстъчено, кокосово масло и т.н. храните богати на мазнини са много и най-различни.
От полезните мазнини, консумирани в разумни кол-ва, не се качват кг., сравнено с въглехидратите ( бързи, бавни...) - излишните кол-ва от тях, се трансформират в мазнина.
От 1 сл кокосово/фъстъчено масло няма да се омазниш/да качиш кг, кой знае колко Simple Smile - дори може и да отслабнеш, ако е далеч от въглехидрати.

# 128
Хоп, и аз в темата. Есента на миналата година ми се появиха някакви болки в костите на ръцете и ходих на ревматолог. Оказа се, че нямам никакъв ревматизъм, но имам нисък витамин Д. Моята ЛЛ я тресе страх да не предозирам и все някакви малки дози ми дава, ама ефект няма. Октомври бях на 10 ng/ml ,  а днес вместо нагоре са 9,6 ng/ml.  Пиех Вигантол + Кинон, но явно много малко. Сега съм решила да пробвам нещо по-радикално, като ей това:

Какво мислите, някой има ли опит с него? Остана ми от дъщеря ми, която си замина бе да си го вземе. Мисля да пробвам с по една таблетка за месец - два, а после ще видя.

# 129
5 000 на ден не са особено радикално, поне не в моите очи де. То пак зависи кого питаш но на немалко хора поддържащата доза е повече, колкото да не спада нивото... а при теб и дефицитът е сериозен.

# 130
Черна станция, при този недостиг 5000 единици на ден изобщо не са радикални. С тях може да го добуташ до 16-20, евентуално Simple Smile Аз пиех по 10 000, и стигнах до 40, след 8 месеца пиене на тази доза. Но, ме притесни, намалих и сега се върти между 20 и 30ng/ml, може и още да съм го смъкнала.
По колко си пила досега от Вигантола?

# 131
Ти си пила толкова ама от тях колко си усвоявала никой не знае...
Но при 5 000 и нагоре казват и к2 да има, стига пък и с него да няма някакъв пролем. Плюс и много магнезий нали.
А тоя ревматолог няма ли и той мнение по въпроса? Той поне е запознат със състоянието ти а ние тук си говорим общи приказки, освен че и не сме лекари.

# 132
Черна станция, при този недостиг 5000 единици на ден изобщо не са радикални. С тях може да го добуташ до 16-20, евентуално Simple Smile Аз пиех по 10 000, и стигнах до 40, след 8 месеца пиене на тази доза. Но, ме притесни, намалих и сега се върти между 20 и 30ng/ml, може и още да съм го смъкнала.
По колко си пила досега от Вигантола?

По 5 капки на ден. Крайно недостатъчно, както чета. Пила съм и Ойлесен по 2 таблетки.

Магнезий никога не съм пила. Кое се препоръчва? Питам тук, защото от лекари явно няма полза. Търсих в нета платен лекар специално за това и не намерих.

# 133
  • Пловдив
Радикално ще бъде ако приемаш 10000 и повече единици.
Но тогава трябва и витамин К.
В момента моята доза е от 5000 единици - но на всеки 2-3 дни.
Но , аз нямам дефицит.

# 134
Ясно ще пробвам с 5000 на първо време + витамин К (този Кинон).
https://apteka.framar.bg/30048532/%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BD … D1%82%D0%B8%D1%81

Общи условия

Активация на акаунт