Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 30 612
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
По-рано е по-добре, но с нещо мазно, за да се усвои.
Моето най-мазно хранене е вечер и съм приемала след вечеря.

# 16
  • Варна
Светлата част на деня

# 17
Здравейте! Ако ми позволите да се обърна към вас с един въпрос. Трябва да напраим изслвдване на вит Д на детето (10г). Дали има опция пробата да се вземе от пръст вместо венозна? (или може би лабораторията може да ми даде този отговор според методиката/реактивите които се ползват)

Предварително благодаря🍀

ПП: Изследването е назначено от нефролог , иска да имаме показател, алед което да приема добавка и след 3 м имаме контролен преглед

# 18
При моето дете взеха пробата от пръст. Даже не сме обсъждали, по подразбиране така действат явно в тази лаборатория.

# 19
Благодаря, steli4ka! В квартала имам 2 опции.. ще опитаме от пръста.. ако ли не, венозна.. че док си иска “отправната точка”

# 20
Здравейте, толкова ли е важно приемането и на магнезий? Започнах преди около месец високи дози Д , К2 и магнезиев цитрат, но предполагам от него ужасно много ми се подува корема и направо мисля да го спря, реално не виждам някакъв друг ефект от него.

# 21
Важен е магнезият.
Изберете си друго магнезиево съединение, примерно глицинат, малат.

# 22
  • Варна
Цитратът е разхлабващ, вземете глицинат Simple Smile

# 23
Момичета, трябва ми мнението ви. След изследване на вит.Д и резултат под долната граница, ендокринолог ми изписа Вигантол- по 8 капки на ден. Сметнах, че това са 4000 iu. Питах за прием на К2, каза ми, че няма нужда.
Аз обаче съм чела тук във форума за паралелен прием. Реших на своя глава да пия и вит К2. Смятах разни схеми и съвсем се омотах.Та въпросът ми е за 4000iu вит. Д, много ли са 100 мкг вит.К2. Бях чела за съотношение 1000:10, ама да питам все пак..
Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 15:44 от NN_80

# 24
  • Варна
Супер е 100 мкг К2

# 25
Аз от Денис знам, че приема на К2 зависи от дефицита на Витамин Д, възраст, здравословно състояние и т.н.

# 26
Има ли някаква формула, по която да се изчислява това?

И двете ми деца миналата зима бяха с дефицит и приемаха вит. Д до пролетта.
Сега не съм изследвала нивото, но мисля да започна да им давам по 1000 IU. Децата са на 10 и 11 години.
Мислите ли, че е удачно да започнат тази дозировка без първоначално тестване на нивата?
 Колко трябва да е дневният прием по принцип за тази възраст?

Аз и мъжът ми сме заложили на 5000 IU + вит. К.

# 27
Мисля, че е малко за толкова големи деца. Тази доза се изписва на новородено бебе. Аз лично на моето дете, година и 5 месеца му давам по 1500.

# 28
Деца до 12 год не се изследват и не запълват липси. Това което съм чела, че повечето правят е 140 единици на килограм тегло. Аз на моите давам по 1000, но давам през прекъсване. Отделно когато давам зимата витамини или Омега там често също има вит. Д. Миналата година голямото беше с 40 и нещо в ng стойности.

# 29
Привет, записвам се да следя, тъй като за пореден път поемам война с дефицита на Д-то. След 3 месеца прием на 3000 iu d3+ 75 ug k2 на better you, успя да додрапа от 17 на 32 ng/ml
Настана лято и намалих приема на 1000iu дневно за някакво време, после тотално го забравих за около 2 месеца (октомври -ноември ) решавам да го изследвам преди седмица - 22,45 ng/ml.
От тогава почнах 3000 iu d3 + 75 ug K2, днес добавих и още 3000 iu само d3 (зеления спрей). Сега питането ми е да му сипя ли още к2 до към 120 ( примерно още 50ug) или да го карам така? Другата примамлива оферта от калкулатора е да направя 5 дни с по 25000iu loading dose ама се чудя дали няма литна към стратосферата.

Допълвам се - на 38г, 53кг, стремя се да стигне поне 45-50 за 2 месеца примерно, даже за по-малко ще е чудно.

Общи условия

Активация на акаунт