Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 30 854
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
В последните няколко години поръчвам витамин Д от amazon.de , защото съотношението цена - качество за мен е много добро.
Винаги на капки заедно с витамин К.

# 151
Предполагам трябва дълго и постепенно наваксване, а не ударно, с големи дози и за кратко време.

То и с ударни дози да е, пак няма гаранции, че ще го наваксаш за кратък период от време. Даже е много по-вероятно да не успееш.
Както стана въпрос по-нагоре, някои приемат по 5-8000 IU дневно, като поддържаща доза.
С 2500-3000 IU не вярвам да постигнеш вдигане на нивата, но щом си решила, пробвай.

# 152
Диорела, на мен ми се струва напълно адекватно решение за твоят случай.
Всекидневният прием, дори на 2000 единици, дори и да не вдигне нивата, има достатъчно поддържаща функция и ползи.

# 153
Здравейте, през юни имах такива изследвания за витамин D.

В началото изпих една опаковка BetterYou D3+K2, после пих тези на Swanson 60 капсули 

През декември направих нови изследвания

Да продължавам ли да приемам витамин D3 и K2, ако да, то в каква дозировка?

Благодаря ♥

# 154
vaychka, болагодаря. Аз също мисля, че не е като без хич. Simple Smile Надявам се, че добър ендокринолог знае какво прави. За дългото и постепенно наваксване, е мое предположение, на база какво каза ендокринологът.

# 155
В твоят случай, това е по-безопасният и добър вариант.
От всичко, което съм намерила и прочела по медицинска документация и взаимодействия.
И ММ го държах на 1000-2000, докато беше такава ситуацията. Пак имаше полза, нисък му е Д, все още, но от всекидневният прием разреди много боледуванията, подобриха се някои неща.

# 156
Здравейте, качвам резултати на 17 годишния ми син. С дефицит на витамини е , симптомите са треперене на ръцете, тревожност, виене на свят, апатия, сънливост.Може ли да ми препоръчате какъв лекар да търся?

# 157
Възможно е заради дефицита на В12 да са тези симптоми. Добре е да изследвате и фолиева киселина, те са доста свързани. И да приема метилирани форми на тези витамини.  Може да видиш в първия  пост от темата за вит. В12, там има доста информация.
Не съм запозната с фосфора.

Попитай д-р Симоноски в тази тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1646278.msg49111879#new

# 158
Според мен, невролог.

# 159
Това са резултати на дъщеря ми на 20 г е има ниско витамин Д но ЛЛ не ни изписа нищо каза да пие само желязо.Бихте ли дали съвет с колко единици витамин Д да вземем

# 160
На нас ни изписаха при сходни показания 1000 ед за месец, после 400 един месец. Аз давах 1000 малко повече от месец, след това през ден, за да не купувам нова опакпека.
При изследвянето 10 дни след спиране на вит, почти беше ститигнал долната граница на референтните стойности.
От моите проучвания:
Вит д е мастноразтворим, т.е. сутрин с някаква храна -сирене, например.
Желязото не се взима с млечни, а с богати на вит Ц.

# 161
Благодаря ви!

# 162
  • Варна
Поне 5000 единици, даже 10-15К ударно в началото. И тези референтни над 20 също не са адекватни особено, гонете поне 50-60 като стойност. Повечето лаборатории пишат над 30 ng иначе

# 163
От къде купувате витамин Д  10000 IU?
В България вече никъде не намирам.

# 164
От къде купувате витамин Д 10000 IU?

От "iHerb". Не виждам адекватна причина да се купуват добавки от България.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 23:59 от Гърне без похлупак

Общи условия

Активация на акаунт