Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 32 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз не съм казала, че сте от вчера Grinning Достатъчно време съм се мъчила да си вдигна витамин Д и съм наясно, че понякога колкото и да пиеш като не се усвоява няма да се вдигнат нивата кой знае колко.

Lilium Simple Smile Не съм чувала или чела за подобно нещо даже обратното. Препоръчва се когато е отслабена имунната система.

# 226
Чела съм дори, че се отслабва от вит .Д.
Не е хапче за отслабване витамин Д, но недостигът му се отразява и в метаболитни нарушения и може да пречи на отслабването, наред с още куп неща.
А иначе който си е наумил че от него качва тегло, да го спре пък и да види как ще е, това е лесно.
Скрит текст:
Тя и леля ми си беше наумила че напълнява от това че почнала да взема магнезий... че и на майка ми беше почнала да ги приказва тия неща и да я отказва да взема, как не ги набих и двете като чух не знам. Едвам бях навила майка ми да почне магнезий, че е много трудна за навиване за добавки, а милата ми леля след мене минала и й рекла да не го взема че ще напълнее още...

# 227
Преди, като не вземах никакви добавки и бях с Витамин D със стойност 5-6, боледувах изключително рядко (сигурно веднъж годишно). Сега не знам какво става. Confused Не казвам че е от или заради приема на D, разбира се, но определено поне на мен не ми помогна хич. Радвам се, че има и хора, които са доволни.

Вчера гледах проф. Костов по ТВ. Каза, че едно от последствията на ковид, е масово снижения имунитет. Хората боледували по-често и по-тежко и това се наблюдавало, както в кабинетите, така и в болниците.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 16:02 от Diorela

# 228
# 229
Може и Ковид да има пръст, да. Simple Smile

# 230
 Над колко IU e необходимо включването на вит.К?
 При децата необходимо ли е ограничаване на храни с калций, когато приемат вит. Д?
Моите 10-11 годишни приемат 1000 IU, знам че е малко, но не смея да вдигна дозата.

# 231
  • София
Аз имам следното питане: Може ли след прием на витамин Д, калции да се вдигне над нормата? И млечни съм спряла…

# 232
I.R. аз именно заради калция не смея да вдигна единиците на децата...

# 233
  • София
Ами аз бях с дефицит. В момента не съм близко до горна граница обаче калция е над нея 😁 Явно ще си приказваме с лекарката по въпроса. До сега не ми се беше случвало.

# 234
  • оттам, откъдето започва България
При мен също калцият е малко над допустимото ниво, но правих декември месец изследвания.

# 235
Ами аз бях с дефицит. В момента не съм близко до горна граница обаче калция е над нея 😁 Явно ще си приказваме с лекарката по въпроса. До сега не ми се беше случвало.
Аз също съм с дефицит на витамин Д малко под нормата и си взимам по 1000 UI,но никога не съм се сетила да изследвам калция. По скоро ме е страх да не вдигна К , затова си взимам малки дози витамин Д и бавно го покачвам. Моля споделете после какво е казала ЛЛ , защото аз на моя глава си правя изследвания за витамин Д и В12 и си вземам добавки.

# 236
  • София
Аз имам следното питане: Може ли след прием на витамин Д, калции да се вдигне над нормата? И млечни съм спряла…
Ако дозата вит. Д е висока, намали я и увеличи дозата на К2(МК-7), не спирай млечните ( както и всички храни богати на калций) - трябва да върнеш калция обратно в костите.

# 237
  • София
При мен също калцият е малко над допустимото ниво, но правих декември месец изследвания.
А това дали е проблем? Имате ли идея?

@denis Няма как да върна млечните на този етап тъй като си имам проблеми. Да разбирам, че високият калции означава, че калция в костите е минимален ли?

# 238
  • София
@denis Няма как да върна млечните на този етап тъй като си имам проблеми. Да разбирам, че високият калции означава, че калция в костите е минимален ли?
За млечните - помислих, че ви липсват Simple Smile
Да, не е добре калцият са е над горна граница, особено ако приетата храна е бедна на калций.
Една от причините, може да е прием на висока доза вит. Д ( с ниска доза или без прием на К2), но може да има и други причини. Възможно е, да има заболяване,  което да провокира отделяне на калций от костната с-ма - напр. проблем с ЩЖ, ПараЩЖ и т.н.
Но, тъй като темата е за вит. Д, се предполага, че прием на по-висока доза вит.Д  може да е причина за по-високите нива на калций... затова го вметнах Simple Smile
Това, че калцият е висок, може да означава че се отделя калций от костите, повече от нормалното, но колко е и дали това е опасно, не мога да отговоря. Ако е за кратко, предполагам, че не е опасно.

# 239
  • София
Добре, много Ви благодаря за изчерпателният отговор!

Общи условия

Активация на акаунт