Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 641
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Тази тема е за обмяна на опит между лица, които не са медицински работници, а не за това, какво казали ендокринолозите (то пък, понеже всичките те са на едно мнение по всеки въпрос). Който търси "професионални" гледни точки, няма да ги намери тук. Сори.

# 556
Основният въпрос е  каква цел имам "искам да запълня дефицит и да приемам поддъраща доза след това" или "просто си взимам там някаква доза според моите или лекарски представи за подходяща и си живея така без повече да го мисля". Когато си отговориш на този въпрос става по-лесно да вземеш решение.

# 557
Тази тема е за обмяна на опит между лица, които не са медицински работници, а не за това, какво казали ендокринолозите (то пък, понеже всичките те са на едно мнение по всеки въпрос). Който търси "професионални" гледни точки, няма да ги намери тук. Сори.
т.е. ще се намерят предимно експериментални гледни точки тук 😏

# 558

Най-ценните! Kissing Heart

# 559
  • Шумен
Ако лекарите си вършеха работата като хората, нямаше да има експериментални гледни точки. Хич не ми е работа да чета и ровя за неща, от които не разбирам. Обаче в последните години все повече се налага. За в бъдеще ще е още по-трагично.

# 560

Най-ценните! Kissing Heart
Напълно съгласен. Innocent

# 561
Я да попитам от експериментална гледна точка тогава, като пия два пъти седмично Вигантол по 25 капки, кога трябва да пия витамин К2? Пак ли два пъти седмично заедно с Вигантола само или всеки ден и по колко мг?

# 562
Аз бих го пила в дните, в които приемам витамин Д. Ако правилно разбирам, че се приемат по 25 капки всеки от тези два дни, бих вземала по 250 mcg K2. Колко беше една капка вигантол? Сметнах го по 500 IU.

# 563
Аз бих го пила в дните, в които приемам витамин Д. Ако правилно разбирам, че се приемат по 25 капки всеки от тези два дни, бих вземала по 250 mcg K2. Колко беше една капка вигантол? Сметнах го по 500 IU.
Да, към 500 IU е. Пия Вигантола в понеделник и петък по 25 капки, значи само тогава взимам и К2. Благодаря ви ☺️

# 564
100 е достатъчно, 250 е много.

# 565
Привет! Каква е ролята на паратхормона? Оптимално по добре да е висок или нисък в референтни граници? Прилагам изследванията.

# 566
Привет! Каква е ролята на паратхормона? Оптимално по добре да е висок или нисък в референтни граници? Прилагам изследванията.
Паратхормона регулира обмяната на Калция, чрез активната форма на Вит. Д - Калцитриол. Стига да е в референтите граници е добре. Ако е извън вече по симптоматиката се търси някакъв проблем , но при вас е добре, само Вит, Д трябва да се вдигне ,особено ако имате някакъв рисков фактор - възраст над 40 примерно.

# 567
Здравейте,
Моят витамин Д е с резултат 8.5 ,при долна граница 20 !!!! т.е.в латентен дефицит съм
Личният ми лекар твърди,че било нормално ,и че било зима ,и всеки има недостиг.Хубаво ,но аз съм под минимума ...както и да е .. Все пак той  добави ,да си приемат по 5 капки на ден за  месец - Вигантол .Не е ли малко това според вас ? Нещата ,които изпитвам са леки боцкания и потрепвания по крайниците  и ръцете,боцкания в областа на гушата .Лекарят казва ,че не било от недостига на витамина ,а от нещо друго.Мисля ,да се насоча към милгама Н за тези неща ,в случай че не са следствие от дефицита.Но никой не може да ми каже ...Стигнахме до тук ,да пишем по форуми ,като не получаваме компетентност от страна на джипитата .

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 11:40 от Royalty3

# 568
  • София
Милгама не си я самоназначавайте, защото не сте изследвали нищо от групата на Б витамините и не знаете имате ли нужда от тях.

# 569
Всъщност, от самата "Милгамма" не знам колко ще успее да качи нивата на витамините. В този продукт са в кофти форми. По-добре поотделно да си ги вземе, метилирани.

Общи условия

Активация на акаунт