Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 644
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Ето и моите резултати :

Приемам по 5000 единици витамин Д + К2 от около 2 седмици всеки ден.
Преди това същите единици но през ден-два.
Не съм спирала витамина преди изследването.
Имам да наваксвам още.

На 5000 по колко мг К2 вземаш?

# 541
  • Пловдив
На 5000 единици се падат 100 микрограма витамин К2.
Моят витамин Д е на капки и лесно се дозира - на всеки 1000 единици има 20 микрограма К2.

# 542
Знаете ли дали при прием на Солигамма трябва витамин К?

# 543
Знаете ли дали при прием на Солигамма трябва витамин К?
Приемам Солигамма, но ендокринолога не ми изписа вит К.

# 544
Аз още съм в чуденка кой витамин К2 да си взема и по колко да пия, и докато търся и чета се появи нова дилема. Че водел до образуване на тромби и трябвало много да се внимава с него едно на ръка, но и гледам, че е базиран почти изцяло на основата на соята. Само че тъй като съм предразположена към рак на гърдата, на мен тази съставка ми е абсолютно забранена. Та, има ли К2 без соя? Не искам да всявам смут в темата, това си е мое притеснение.
Независимо от къде се добива , К2 си е К2, би трябвало когато се прави някакъв продукт да съдържа само следи , най-лесно можеш да видиш съдържанието в някоя аптека. Тромби могат да се получат при проблем с регулацията на кръвосъсирването или при стабилно предозиране.
"40кап.за 15 дни" множко ми се вижда поне на мен 20000 единици дневно
Много е да , ще навакса бързо и месец по-късно магия ще свърши. По добре 10 капки веднъж седмично , за 3 месеца ще има по-дълготраен ефект
Леле, пак предписваш точни дози, много ниски и ненужни.  С 10 капки седмично някой в дефицит ще си умре докато наваксва...

# 545
10 капки са 700 единици...Нали можело до 4000 на ден беше писал?

# 546
Вигантол 10 капки са близо 5000 единици

# 547
Което си е грубо 700 на ден наистина, ако тия 5000 са веднъж на седмицата.
Относно "предписване"... такова бих приела че е само когато някой си сложи името и УИНа под това предписание, всичко друго е просто мнение и в случая дори анонимно. В това число и на останалите тук, разбира се.

# 548
  • Пловдив
Вигантол 10 капки са близо 5000 единици

Ами точно така е  - 5000 единици за една седмица са 700 единици на ден.
Как се бори дефицит с тази доза?

# 549
Скрит текст:
Аз още съм в чуденка кой витамин К2 да си взема и по колко да пия, и докато търся и чета се появи нова дилема. Че водел до образуване на тромби и трябвало много да се внимава с него едно на ръка, но и гледам, че е базиран почти изцяло на основата на соята. Само че тъй като съм предразположена към рак на гърдата, на мен тази съставка ми е абсолютно забранена. Та, има ли К2 без соя? Не искам да всявам смут в темата, това си е мое притеснение.
Независимо от къде се добива , К2 си е К2, би трябвало когато се прави някакъв продукт да съдържа само следи , най-лесно можеш да видиш съдържанието в някоя аптека. Тромби могат да се получат при проблем с регулацията на кръвосъсирването или при стабилно предозиране.
"40кап.за 15 дни" множко ми се вижда поне на мен 20000 единици дневно
Много е да , ще навакса бързо и месец по-късно магия ще свърши. По добре 10 капки веднъж седмично , за 3 месеца ще има по-дълготраен ефект
Леле, пак предписваш точни дози, много ниски и ненужни.  С 10 капки седмично някой в дефицит ще си умре докато наваксва...

Лилиумче, странно ми е, че не реагираш на това, което потребителката е написала като доза, а реагираш на съвета на LionKing. Не съм виждала някой лекар да назначи подобна схема, като тази по-долу. А и въпросът е малко неясен - 15 дни по 40 капки дневно вигантол, или 40 капки общо за 15 дни.
Освен това, има ендокринолог във форума - д-р Въндева, не е ли по-правилно Stone flower да попита в нейната тема?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1608829.855
 Защото в тази наистина има много разнопосочни мнения.  

Здравейте, имам нужда от малко помощ. Имам дефицит на желязо(3,73mmol/L)и вит. Д(21,90ng/ml). Опитвам се да си направя схема за пиене на препаратите.
Сутрин- желязо+вит.Ц
Обяд- вит.Д+ К2
Вечер- магнезий
Взела съм си вигантол и се чудя с колко капки да започна. От прочетеното до тук 40кап.за 15 дни, после 30 за още 15дни и 20кап. за 60. Въпроса ми е, правилно ли е.
Личният ми е супер неадекватен, а с хематолога вит.Д не го обсъдих.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 21:54 от Diorela

# 550
Спрямо предписанията на лекарите тук е доста, да. Но спрямо с дозата , която аз и други от темата приемахме и приемаме не е много. Всеки си преценява. Нека споделяме опит, а не да даваме непоискани съвети.

# 551
Именно, да споделяме опит, да приемаме съвети, а не да скачаме и да нападаме. А съвета беше изрично поискан. И аз съм ужасена от дозите, които някои потребители тук споделят, че приемат. Но всеки решава за себе си кого да слуша и на кого да се доверява.
Лично аз предпочитам да се доверя на лекар и на фармацевт, а не на чуто и прочетено. Все пак затова са учили.

Допълних си горния коментар, въпросът на Stone flower беше неясен.
15 дни по 40 капки дневно вигантол, или 40 капки общо за 15 дни.

# 552
Те не са само в тази тема различни мненията, където и да отидеш вече не са едни и същи. И наистина човек не знае кое е по-"вярно" и кое не е, а пък се налага да избере едно и да му повярва, че да започне нещо...
Аз също приемам сравнително висока доза, но за себе си съм установила че с по-ниска не стават работите при мен. А постоянно с ниски нива не ми се стои, та си приемам по повече, изследвам от време на време и така.
Ако някой успява да вдигне и с малко - чудесно, супер. Просто май не са много такива хора, от това което виждам около мен и споделено и тук.
Ако на някого лекаря му изрично му забранява да приема висока доза - тогава по-добре да си послуша лекаря, независимо тук какво ще кажем.
Няма едно вярно за всички - нито за всички пациенти, нито явно и за всички лекари.

# 553
Предполагам затова ендокринолозите искат изследване след 3 месеца, без спиране на приема, за да преценят дозата за конкретния човек. Не започват с високи дози. Вероятно някои хора трябва да приемат  вит. Д  за по-дълъг период.

# 554
Ами те и не всички лекари го правят това, честно казано... Някои ти пишат рецептата и те пращат да си ходиш и приключвате до там.

Общи условия

Активация на акаунт