Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Не обичам толкова много месо. Всеки ден ще ми втръсне бързо. А и качествено се намира трудно, около нас няма от къде.

# 526
Аз още съм в чуденка кой витамин К2 да си взема и по колко да пия, и докато търся и чета се появи нова дилема. Че водел до образуване на тромби и трябвало много да се внимава с него едно на ръка, но и гледам, че е базиран почти изцяло на основата на соята. Само че тъй като съм предразположена към рак на гърдата, на мен тази съставка ми е абсолютно забранена. Та, има ли К2 без соя? Не искам да всявам смут в темата, това си е мое притеснение.

# 527
А да споделиш на ушенце от къде го купуваш това месо?

# 528
  • Пловдив
Гърне без похлупак - чудесни резултати!
И аз днес ще се изследвам .

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 06:19 от didi2004

# 529
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Имам дефицит на желязо(3,73mmol/L)и вит. Д(21,90ng/ml). Опитвам се да си направя схема за пиене на препаратите.
Сутрин- желязо+вит.Ц
Обяд- вит.Д+ К2
Вечер- магнезий
Взела съм си вигантол и се чудя с колко капки да започна. От прочетеното до тук 40кап.за 15 дни, после 30 за още 15дни и 20кап. за 60. Въпроса ми е, правилно ли е.
Личният ми е супер неадекватен, а с хематолога вит.Д не го обсъдих.

# 530
"40кап.за 15 дни" множко ми се вижда поне на мен 20000 единици дневно

# 531
И на мен много ми се вижда. С колко да започна? Направо се изгубих в цялата информация, която изчетох.

# 532
Според мен е прекалено много за кратко време.
Ще ви кажа моята схема, която се надявам да даде резултат при дефицит 31 ng/ml, изследван преди 2 седмици.
Сутрин приемам вит б12 в метилирана форма 1500 mcg
Витамин Д пия вечер, защото ми е най-удобно да го съчетая с мазна храна - взимам 6000IU с вит К
Преди лягане - 400 мг магнезиев цитрат
Смятам да се придържам към тази схема 2 месеца, след което да направя контрола и на база резултатите ще коригирам дозите, ако има нужда.

# 533
  • София
Супер съм с Холестеролите, Триглицеридите и всичко останало в този порядък, но това е, защото учените отхвърлиха теорията, че завишеният Холестерол е пряко свързан с консумацията на месо или въобще с диетата.
Иначе, всички, които са на ВМ-НВХ, биха имали големи проблеми в тази насока. Wink
Аз не съм на ВМ-НВХ, де, само споменавам.
Между другото, откакто започнах да консумирам качествено месо всеки ден, и пикочната ми киселина се нормализира, а преди постоянно беше над горната референтна.
Въобще, аз до момента нито един минус не съм видяла от този начин на хранене.

От къде си взимаш качествено месо ако говорим за София , разбира се. Или пък за магазин, който прави доставки?
На времето и аз хапвах повече месо и ми харесваше. В последните години вкусът му ми стана неприятен именно, защото масовото по магазините е ужасно.

# 534
  • Пловдив
Чела съм, че витамин Д + К е добре да се приема сутрин, защото дава енергия и вечер може да предизвика безсъние. А магнезият - вечер, за по- добър сън. И аз така ги приемам.

# 535
  • София
Все съм пила витамин Д и сега пия обаче никога никаква енергия не ми е давал на мен. Единствено от което мога да кажа, че виждам да ми дава някаква енергия е желязото ама може би просто, защото наваксвам с него.

# 536
  • Пловдив
Ето и моите резултати :

Приемам по 5000 единици витамин Д + К2 от около 2 седмици всеки ден.
Преди това същите единици но през ден-два.
Не съм спирала витамина преди изследването.
Имам да наваксвам още.

# 537
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Имам дефицит на желязо(3,73mmol/L)и вит. Д(21,90ng/ml). Опитвам се да си направя схема за пиене на препаратите.
Сутрин- желязо+вит.Ц
Обяд- вит.Д+ К2
Вечер- магнезий
Взела съм си вигантол и се чудя с колко капки да започна. От прочетеното до тук 40кап.за 15 дни, после 30 за още 15дни и 20кап. за 60. Въпроса ми е, правилно ли е.
Личният ми е супер неадекватен, а с хематолога вит.Д не го обсъдих.
Сутрин ако пиеш кафе, тези витавин Ц и желязо е хубаво да не са близо преди или след него, имай го предвид.
За витамин Д - зависи кого питаш и къде четеш - някои ще ти кажат че такава схема е супер, други ще те наплашат че едва ли не ще се гътнещ...
Няма как ние тук да ти кажем, в крайна сметка и ние сме просто куп непознати в интернет и пак не знаеш кой е за вярване и кой не. Ако съм с много голям дефицит и предвид и факта че не съм никак дребна, аз лично бих пробвала такава схема, тя не е и за дълго. Но аз решавам за себе си, за друг човек е редно да си реши той.

# 538
според мен почвайте с малка доза. Аз съм 160см и 56 кг. приемах 1 капка Витагол и за 1 м успях да вдигна от 11 на 25 . Когато приемах 2 капки получавах сърцебиене (понякога приемах 2 капки но по рядко). Всеки организъм е различен и вие си го познавате най-добре. Някои хора бързо усвояват всичко, други по бавно. Аз знам за себе си, че каквото и да приемам бързо ми се вдига.

# 539
Аз още съм в чуденка кой витамин К2 да си взема и по колко да пия, и докато търся и чета се появи нова дилема. Че водел до образуване на тромби и трябвало много да се внимава с него едно на ръка, но и гледам, че е базиран почти изцяло на основата на соята. Само че тъй като съм предразположена към рак на гърдата, на мен тази съставка ми е абсолютно забранена. Та, има ли К2 без соя? Не искам да всявам смут в темата, това си е мое притеснение.
Независимо от къде се добива , К2 си е К2, би трябвало когато се прави някакъв продукт да съдържа само следи , най-лесно можеш да видиш съдържанието в някоя аптека. Тромби могат да се получат при проблем с регулацията на кръвосъсирването или при стабилно предозиране.
"40кап.за 15 дни" множко ми се вижда поне на мен 20000 единици дневно
Много е да , ще навакса бързо и месец по-късно магия ще свърши. По добре 10 капки веднъж седмично , за 3 месеца ще има по-дълготраен ефект

Общи условия

Активация на акаунт