Термин Август 2025

• 43 713
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Най-добре ще е да се посъветваш с хематолог.Има си допълнителни изследвания за това състояние.

# 601
Като цяло на този етап няма много какво да се направи за риска от преекламсия. Споделете с АГ, пийте аспирина, проверявайте кръвното от време на време и увеличете богатите на протеин храни, хубаво е да се следи и общ белтък и албумин. Високият риск не означава, че задължително ще я развиете

# 602
Момичета втория триместър го посрещнах с кървене и в болница постъпих. Всичко нормализираха  Прибрах се и днес отново ми зацапа. А вчера бях при Аг всичко е наред с бебето.  Това хематомче колко време му трябва да изтече се чудя. ?

# 603
Момичета, вчера ми беше доста напрегнат ден на работа с много нерви плюс семейни. Вечерта усещах корема си твърд от двете страни а днес чувствам някакви леки иглички ту отляво ту отдясно. Дали е нормално? Защото започвам да се тревожа и за бебенцето..

# 604
Момичета, вчера ми беше доста напрегнат ден на работа с много нерви плюс семейни. Вечерта усещах корема си твърд от двете страни а днес чувствам някакви леки иглички ту отляво ту отдясно. Дали е нормално? Защото започвам да се тревожа и за бебенцето..
Цитат на: MayGodBless

link=topic=1714278.msg49407079#msg49407079 date=1741181057

От напрежението е.

# 605
Здравейте, бременна съм в 15-та седмица и бях на първата ми женска консултация в 13-та, следващата ще е след две седмици. Това което не разбрах е дали отново трябва да взема направление за женска консултация или не е нужно? Извинявам се ако вече е отговаряно на такъв въпрос, но ми се случва за първи път

# 606
Много зависи как личният ви лекар е пуснал първото направление.
При мен с първото направление отидох на първичен и вторичен преглед - в 6 и 8 г.с.
Последва второ посещение при личния ми лекар преди прегледа ми в 12г.с., които ми издаде ново направление и каза че то е за постоянно и няма нужда да ходя  при него повече.

Здравейте, бременна съм в 15-та седмица и бях на първата ми женска консултация в 13-та, следващата ще е след две седмици. Това което не разбрах е дали отново трябва да взема направление за женска консултация или не е нужно? Извинявам се ако вече е отговаряно на такъв въпрос, но ми се случва за първи път

# 607
  • Бургас
Ав първите два пъти докато си харесам лекар отидох с направление за гинеколог взето от ЛЛ.След това като си харесах вече следящо АГ исках направление номер 9 мисля,че се водеше за женска консултация и не е нужно повече да искаш ако си се записала вече при някое АГ.
Да попитам някоя от вас има ли пъпки след баня и сърби ли я кожата?Мислех ,че е защото е суха започнах редовно да мажа но не е от това.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 16:07 от SanyaM_

# 608
Кожата ми е много суха по принцип, ползвам козметика на Palmers, Mustela. При мен пъпки няма, но има силен сърбеж като цяло по и около корема, врата и тялото. Няма значение дали преди или след баня. Но аз съм на Фраксипарин и може да съм развила алергична реакция към него, след консултация минах към Клексан. Изчаквам организма да се изчисти, за момента сърбежа не е спрял. След седмица, ако продължава ще се замисля дали няма и друга причина.

# 609
Сърбежът е свързан и с жлъчката и жлъчните киселини. Проверете и тях.

# 610
  • Бургас
Не знаех,че от Фраксито може да имаш алергия.А как разбрахте, че имате? Нещо конкретно ли  изследвахте или?Благодаря May ще го обсъдя с АГ на прегледа.

# 611
Обсъдих го с Хематолог, който проследява лечението. Споделих от Фраксипарина какви са ми оплакванията, които не започнаха веднага, а може би след месец и половина. И ми изписа Клексан. Моите симптоми бяха сърбеж, бучки в корема (които си се получават така или иначе), усещане като парене след слагане и подобни.
С АГ не съм обсъждала, само казах, че терапията е сменена.

# 612
Здравейте, някоя от вас сблъсквала ли е се с хрема. Лека е, но постоянно кихам и носа ме боли, когато вдишвам.
Можете ли да ме посъветвате какво мога да направя?

# 613
Момичета, много е странно в 4ти месец, нищо не усещам, дори балона с вода в корема; изчезнаха неразположенията (не че и преди това бяха много, но поне усещах гадене като съм гладна, после тежест като се нахраня; течеше ми кръв от носа понякога; блокираше ми носа) Не знам нормално ли е, да се притеснявам ли, реално никакви оплаквания нямам? Чувствам се по същия начин както преди бременността, дори си спя спокойно на корем. Просто всички симптоми изчезнаха освен пишкането и малко задъхване. При вас как е?

# 614
Момичета, много е странно в 4ти месец, нищо не усещам, дори балона с вода в корема; изчезнаха неразположенията (не че и преди това бяха много, но поне усещах гадене като съм гладна, после тежест като се нахраня; течеше ми кръв от носа понякога; блокираше ми носа) Не знам нормално ли е, да се притеснявам ли, реално никакви оплаквания нямам? Чувствам се по същия начин както преди бременността, дори си спя спокойно на корем. Просто всички симптоми изчезнаха освен пишкането и малко задъхване. При вас как е?
.   

Същата работа и при мен...дори вече започнах да се притеснявам. Моля някоя мама да сподели в 17 та седмица дали усеща бебето дори и от време на време...

Общи условия

Активация на акаунт