Термин Август 2025

• 43 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Ако се ползват качествени материали няма проблем. Ако си правите вкъщи може да ползвате хема-фрий.
Трябва да се работи при специалист, да има добра дезинфекция на инструментите, стерилизация и тн.
Ако сами се правите да внимавате от зацапване по кожичките и тн., инфекции.
Иначе преди раждане е хубаво или без лак или поне палеца на крака и един пръст, най-место безименен, да е без лак. Това е за да се следи за посиняване.
Но ако се прави веднъж на месец, няма проблем.

# 586
Най-накрая ми излезе резултата от пренаталния тест, много нисък риск за всички тризомии и другите аномалии. Ох, така си отдъхнах...
При положение, че след ФМ риска беше 1:223, а след кръвните резултати падна на 1:114....
Поне сега ще спя спокойно..

Иначе е момиче, каката много ще се радва, утре ще и кажем. А таткото горкичкия, много ме е жал...много искаше момче..
Странна работа, но от малка си знаех, че ще имам две момичета..

# 587
Сега е момента да дадете почивка на цялото си тяло от всякакви процедури.
Подкрепям Азара. Абсолютно е вярно .
Махайте мигли, нокти и всякакви такива неща.
Аз единственото си правя кола маска на цяло тяло, за сега сама успявам. Взех си крем за лице 50 фактор, околоочен серум , мазила за тяло, домашен скраб и масло за коса.
Единствено ще се пазя да не стана на петна от слънцето , че после няма избеляване пигментацията по лицето.

# 588
Zaja, четох че кола маска на интим не се препоръчвала, защото можело да доведе до контракции заради болката? Иначе много бих искала но и преди да забременея карах на фото и бръснач, притеснявам се баш сега да пробвам 🩷

# 589
Зависи от прага на болка.
На мен са ми останали пет косъма дето се казва, понеже редовно се прави. Те буквално са като бебешки .

Zaja, четох че кола маска на интим не се препоръчвала, защото можело да доведе до контракции заради болката? Иначе много бих искала но и преди да забременея карах на фото и бръснач, притеснявам се баш сега да пробвам 🩷

# 590
Здравейте момичета , усещате ли вече бебчетата ?
В 17 седмица съм , но от 2 дни вече нищо не усещам и се притеснявам
Имали ли сте опит с движенията ?
Първа бременност ми е

# 591
Здравейте момичета , усещате ли вече бебчетата ?
В 17 седмица съм , но от 2 дни вече нищо не усещам и се притеснявам
Имали ли сте опит с движенията ?
Първа бременност ми е

Здравей! В 17 седмица е напълно нормално все още да не се усеща всеки ден бебето. То си рита, но ако сме навън или вършим нещо, не го усещаме. Аз съм в 18 седмица и едва от 3-4 дни усещам всеки ден движения и то все още са съвсем леки

# 592
Аз съм в 16 г.с. и 2 дни и точно четях кога започва да се усеща с първа бременност. Но и доста си похапвах и похапвам то иначе ми се гади само от глад и то на 2 3 часа🤣 та си мислех че от повечкото мазнинки не го усещам още иначе на прегледите е много активно и си играе с ръчички 🩷

# 593
И аз съм 17 седмица и още не съм го усетила 😒

# 594
С първата го усетих още в 15 седмица, но беше съвсем леко движение, не си представяйте силни ритници, като гъделичкане. Сега съм преди тази седмица още и ще видим кога ще усетя този път, пак съм с предна плацента, а с нея се усещало по-леко уж, въпреки че накрая на предната ми бременност някои ритници бяха болезнени и постоянно се движеше и го усещах.

# 595
Извинявайте за тъпия въпрос, но някой може ли да обяссни какво и къде точно усещате? 🙄 Аз усещам постоянно някакви неща ниско долу, посредата, около пъпа, но честно казно идея нямам какво е това. Все си мисля, че не е бебето. Аз съм в 17+3, първа бременност. Иначе като легна по корем вечер, без да се усетя, усещам все едно има балон в корема ми. Също като се свивам или клякам, усещам, че има нещо, но не мога да преценя усещам ли конкретно движенията бебето или не 😩

# 596
Усещането е като побутване като пърхане на пеперуда в корема ниско долу. Няма как да се сбърка. При първата бременност го усетих 17 седмица, сега в 14 седмица.

# 597
Момичета на БХС ми излезе много висок риск от прееклампсия. Сега се зачудих дали някой е запознат при втората фетална морфология изследва ли се пак? Има ли и някакви други изследвания, които на този етап могат да се направят? Пренатален не сме правили, но той не показва такива нещо, нали?. На преглед съм чак след две седмици и малко ме стреснаха тези резултати, започнала съм вече по препоръка на доктор Акард 150мг

# 598
Момичета на БХС ми излезе много висок риск от прееклампсия. Сега се зачудих дали някой е запознат при втората фетална морфология изследва ли се пак? Има ли и някакви други изследвания, които на този етап могат да се направят? Пренатален не сме правили, но той не показва такива нещо, нали?. На преглед съм чак след две седмици и малко ме стреснаха тези резултати, започнала съм вече по препоръка на доктор Акард 150мг

Как е обозначено в изследването или просто текст? Тъй като и аз взимам аспирин протекат от ден 1 за същото, а не виждам такава част в БХС?

# 599
На база на стойностите от изследването ми е написан коментар с риска от развитие на прееклампсия

Общи условия

Активация на акаунт