Термин Август 2025

• 38 682
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Аз забелязах, че накъдето му е гърба, на там ми е удобно да лежа. Все още много се мести и върти постоянно, видях го на ехограф, но и по усещане знам във всеки момент как е застанало, най-вече по това къде рита. Най-често е с главата надолу, гърба в лявата част на корема ми и крака към дясната, там са и ритниците, а на мен ми е удобно да лежа на ляво тогава, понякога е обратно с гръб на дясната ми страна и тогава ми е удобно на дясно и няма болка, така че нагаждаме се с него и за сега се разбираме. С другото ми дете в по-късни седмици си се намести и спря да се върти, гърба му остана от лявата ми страна и можех да лежа само на ляво по цяла нощ, будех се от болки от прекалено дълго лежане на една страна и ми се появиха гадни стрии само от тази страна, от лежането бяха като рани, много болезнени и не можех и на тази страна да лежа по едно време и спях седнала. Иначе и на мен ми сритва или натиска с глава или ръка пикочния мехур и ми се ходи тогава, това е нормално, а понякога не знам как застава и натиска пикочния мехур, че ми е трудно да отида до тоалетната.

Контракции на този етап като втвърдяване, придърпване, лека болка, може и без нея. Няма как да сбъркаш движение и контракция, бълбуканията в червата също са доста различно нещо по мои усещания поне и няма как да ги сбъркам. Забелязала съм, че ако червата ми нещо много се бунтуват, бебето се приспива и успокоява неговите движения. Контракции може да се предизвикат от движението на бебето, както се движи и изведнъж втвърдяване и придърпване, тогава може да е трудно да я различите.

# 721
A момичета в 23седица съм и започнах да имам болка ниско долу, ингвинално повече в дясно. Дали и при вас. Предимно при определени положения или при лек натиск. На преглед съм на 16ти и не знам дали да притеснявам лекаря

# 722
И аз съм в 23 г. с. и също изпитвам тази болка понякога. При мен е най-често при смяна на позиция на тялото в легнало положение и когато тръгвам да се изправям на една страна.

Аз усещам движенията доста леко, от скоро всеки ден по няколко пъти.

A момичета в 23седица съм и започнах да имам болка ниско долу, ингвинално повече в дясно. Дали и при вас. Предимно при определени положения или при лек натиск. На преглед съм на 16ти и не знам дали да притеснявам лекаря

# 723
Момичета, как сте със съня? От началото на бременността ми се събуждам веднъж през нощта и няма заспиване около 2-3 чАса. В първия триместър заспивах около 20:00ч. И се събуждах като краставичка в 2 и заспивах отново към 4-5. Сега във втория - заспивам към 11-12 и се събуждам в 5, отново супер свежа, но ми пречи, защото в 8 отново ми се доспива, а трябва да ставам за работа, съответно едвам гледам известно време и умирам за сън 😃 за безсънните нощи ли се подготвям или просто хормони? Няма нощ, в която да не се е случило това събуждане от декември насам.

# 724
Момичета, как сте със съня? От началото на бременността ми се събуждам веднъж през нощта и няма заспиване около 2-3 чАса. В първия триместър заспивах около 20:00ч. И се събуждах като краставичка в 2 и заспивах отново към 4-5. Сега във втория - заспивам към 11-12 и се събуждам в 5, отново супер свежа, но ми пречи, защото в 8 отново ми се доспива, а трябва да ставам за работа, съответно едвам гледам известно време и умирам за сън 😃 за безсънните нощи ли се подготвям или просто хормони? Няма нощ, в която да не се е случило това събуждане от декември насам.

Да, и аз всяка нощ се будя към 3-4 часа - будувам 1-2 часа и после заспивам и алармата звъни за работа 😑😑
Така съм от може би 2-3 месеца. Неприятно е да, но предполагам е някакъв период...знам ли :/
Тялото на всеки човек реагира по различен начин на хормоналните промени.

# 725
Преди около месец започна това при мен, една нощ детето ни събуди към 4, трудно заспах след 2-3 часа въртене и от тогава всяка нощ се будя в този час и едва заспивам, напоследък като стане гледам да затворя веднага очи и да мисля за съня, който съм сънувала до сега и да не се разсънвам с никакви странични мисли и така заспивам малко след това, така че все трябва да има нещо, което ви помага и да избягвате будуването.

# 726
Момичета, започнахте ли да пазарувате? Количка, кошче?🤗 Ние още не, само количка съм харесала он лайн.

# 727
  • София
Тази беше първата нощ, в която се случи нещо нетипично със съня ми - събудих се в 4:58 и не можах да заспя до алармата в 5:50ч. Иначе спя като заклана независимо дали съм бременна или не. Все пак смятам, че имаше причини да не успея да заспя и ще е единичен случай.

# 728
Момичета , по колко ФМ се прави ?
До тук минаха 2, препоръчаха ми 3 в 30 г.с

# 729
И аз се съдуждам почти всяка сутрин към 5 и ми е трудно да заспя отново. А иначе поне по 3-4 пъти ставам за тоалетна.

Ние сме купили само корито за къпане и то защото това, което харесахме беше доста намалено по случай някаква годишнина на бранда. На мен все ми се струва рано за покупки още, но май ще се ориентирам поне на разходка из магазините, за да видя нещата, които съм харесала и наживо.

Много се чудя за леглото. Какво ли не четох, аз съм харесала едно дървено, което е от 0 до 5 години, тоест може да се разширява. Иначе съм харесала и едно мъничко от плат. Има опция да се свали едната страна и да се закрепи към спалнята, но ми казаха, че ще ми върши работа само първите месеци. Та затова май ще се ориентирам към по-практичния избор.

Аз нещо изгубих апетит последните няколко седмици. Чак се плаша. Изобщо не огладнявам. Сутринта ядох морков, краставица и малко сурови бадеми, вече е 4:15 и аз още не съм огладняла. При вас как е?

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 17:16 от Aglaonike

# 730
Да, де факто всеки триместър по една. Ако апаратурата на следящия АГ е добра и му се занимава за обстоен преглед плюс ако с бебето видимо всичко се развива нормално, не всеки АГ праща на 3та. Но ние ще идем за собствено спокойствие а и да имаме по красиви снимки на бебка. Сега в 21г.с. си криеше личицето с юмручета, а единия специалист по ФМ вади снимките на хартия за истински снимки и са цветни, а не като хартията в принтерите на АГ, черно бяла☺️❤️
Също се обсъждат възможностите и препоръките за раждане на последната ФМ според размерите и позицията на бебето, водите, шийката и т.н.
Момичета , по колко ФМ се прави ?
До тук минаха 2, препоръчаха ми 3 в 30 г.с

# 731
За спането, да чукам на дърво изобщо не се будя . Обаче цял ден съм в движение и се изморявам много . Отделно се събуждам сутринта с мъжете към 7.30 . Мъжът ми ме размачква и така излиза за работа .В 8.00ч вече съм станала да пия кафе. Единствено някои път заспивам малко по трудно .
Миналата седмица покрай смяната на времето направих едни 5 дни по 9-10ч сън. Беше ми доста трудно ставането , но премина.

За бебешките неща вчера получих количката , която поръчахме от Германия , защото беше на много добра цена . Общо взето едни 400лв спестихме. Дай боже да ме изкара без проблем до края . Юни месец ще се активирам със шопинга , нямам къде да ги съхранявам тези неща сега. Купуват се за отрицателно време . Нали знаете , че жена с пари е като луд с картечница . Коментирахме и във Вайбър , че около 1 юни пускат и хубави намаления , но ако ми изкочи нещо много на оферта ще го взема. Имам неща , които смятам да оставя за погачата живот и здраве, защото всеки пита какво да вземе . Не обичам да ми се дават пари , предпочитам да си кажа. Нещата , които ще оставя са столче за хранене, гимнастика, паяк или бънджи, играчки . Всичко ще се взима умерено за да няма разхищение на пари , като с първото.

ФМ след втората , докторката каза , че няма нужда според нея , но ако искам мога да си направя такава. Каза, че всичко е наред с бебето , няма нищо притеснително . С мен също . Така че по моя преценка. Ние си взехме хубави цветни снимки на хартия .

# 732
На втора ФМ съм другата седмица в Марковс, взимат ли се пак кръвни изследвания? 🫣

# 733
На втора ФМ съм другата седмица в Марковс, взимат ли се пак кръвни изследвания? 🫣
На втората фетална морфология не се взимат кръвни изследвания.

# 734
Буденето по 1-2-3 пъти през нощта е нормално, имах го и през предните две бременности. Подготвяш се по малко за безсънни нощи за кърмене и обгрижване на бебето. Рано е за покупки, но ние взехме количката, защото имаше голямо намаление, доста неща си взех и от olx почти за без пари. От 7-8 месец ще идем вероятно на вилата близо до града и няма да ми се разкарва с големия корем в най-голямата жега на пазар.

Общи условия

Активация на акаунт