Термин Август 2025

• 38 678
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
С първата бременност  и аз така по-слабо усещах бебето, даже понякога като четях по колко движения трябва да усещам се филмирах, че нещо не е ок. Слава Богу си беше ок, през нощта беше партито. Сега с втората също съм в 22 г. с и усещам доста по-осезаемо и движения, и на моменти силни ритници, горе долу в едни и същи часове на деня. За болките и аз имам между краката в тазовите кости, в пубиса, в кръста, пробождания във влагалището, опъване на мускулите около матката, абее положението е леш. С предната бременност не помня да е било чак така, но бях на 25, сега на 31 ми е доста по-тежко. 🤦🏻‍♀️

# 706
Аз още не усещам освен някакви леки вибрации или бълбукане в 21 седмица.
Момичета моля снимайте протокол от втората ФМ със заличени лични данни разбира се, много ми е интересно другаде как поднасят информацията, при мен освен за дължината на маточната шийка други цифри няма. Всички показатели са само с normal😊🤗

# 707
Привет , мен никога не ми е давала лекарката по ФМ, наистина би ми било интересно да видя как изглежда ? Отделен документ ли е от този амбулаторен лист от преглед по ЖК , т.е не са един документ ?Мерси .

# 708
Здравейте има ли бъдещи майки от Пловдив, интересува ме къде правихте втората фетална морфология, доволни ли сте и дадоха ли ви снимки. Последното осъзнавам, че е дреболия, но на мен не ми дадоха дори и 1 и някак си го осъзнах чак вкъщи, понеже разбира се всичко останало по време на прегледа беше много по-важно
Здравейте, втората ми фетална морфология я направих при доктор Борис Стоилов в Център по майчино-фетална медицина.
Докторът преглежда много обстойно, като ме прегледа и за риск от преждевременно раждане.
3-4 снимки на бебка ми изпратиха по имейл.
Следващият ми АГ е в този център и съм изключително доволна от всички предлагани услуги там.
Силно препоръчвам!
Спокоен ден!

# 709
Привет ! С втората фетална морфология , прави ли се и втори биохимичен скрининг ?

# 710
  • Бургас
Здравейте. Не не се прави.

# 711
Здравейте. В 18-19 седмица колко често усещате бебчетата. Всеки ден или е възможно да има дни в които не се усеща. Днес например никъде го няма а онзи ден беше пък доста активно.

# 712
В 18-19 седмица мисля че всеки ден вече трябва да се усеща, но ако цял ден си в движение и имаш някаква работа, може да не се усети. Аз вече съм в 23 г с и го усещам сигурно по повече от 50 пъти на ден. То направо не се спира.

# 713
Ох, направо ми олекна като пишете, че и вие имате такова напрежение в пубисната кост. Почна при мен буквално с влизането във втория триместър и понеже имах кофти първа бременност със силно скъсена шийка, серклаж, лежане и всички бонуси се бях филмирала. Този път съм с трансабдоминален серклаж и по принцип не би трябвало да имам тези ядове, но пък да видим, гледам повечко да почивам. Първото ни детенце е на 2 години и когато излизаме, макар и за кратко, си става доста осезаемо това усещане за тежест и дори лека болка в костта долу, много странно е за описване. Чакам с нетърпение и аз следващия си преглед.

# 714
Аз съм в 18 седмица, усещам го почти постоянно, много по-активно е от първото ми сякаш, което също не се спираше и затова направо ме е страх пак какво непослушно ще излезе пак. По-осезаемо го усещам от около 16 седмица, тогава един ден ме събуди с няколко силни ритници, даже се вижда по корема ми, с първото такава сила на движенията мисля, че изпитах доста по-късно, въпреки че и двамата за пръв път усетих в една и съща седмица и двата пъти съм с предна плацента. Имах една по-стресова ситуация, тогава не спря да се движи това бебе, после не го усещах 2 дена, затова вчера си записах един преглед за днес и точно приключих записването и то се размърда, поуспокоих се, но пак по-рядко от предни дни го усещам, така че ще си отида на прегледа, имам и други оплаквания, така че нека видим.
Болки в срамната кост имам вече от около 2 месеца, даже наскоро си играехме нещо с детето и забравих за тези болки и като тръгнах да се разчеквам нещо да хвана топката и паднах от болка. С предната бременност ги имах на по-късен етап, но и тогава имаше, помня и едни ужасни болки в коленете, те даже след раждането бяха даже, така че очаквам и това отново.
На мен на всеки преглед ми дават лист с измерванията, има и на някои от ехографските снимки, обикновено измерванията са отбелязани със съкращенията на различните кости.

# 715
Здравейте. Има ли мами изкарали някакъв вирус с кашлица от вчера ме почна, преди това беше детето. Пия гринтус, смуча лук чета, мляко и чайове с мед, по намалява може би от вчера насам, но ме е страх дали може да навреди на бебето. В 19 седмица съм.

# 716
А също усещам бебето доста в 18г.с съм. Но има няколко вида движения в корема ми и малко съм се филмирала някое от тях да не е контракция на матката. С ниска плацента съм и АГ все ме пита имам ли аз все казвам не, но тази нощ се замислих, че всъщност нямам идея как се чувстват тези контракции. Между бълбуканията и нещо леко като побутване има и едни по-неприятни усещания даже като съвсем лека тъпа болка, която идва като вълна и за няколко секунди отшумява. Дали може някоя от вас ако знае да опише чувството при контракциите на този ранен етап. Иначе имам и доста болки в тазобедрената става, някои дни си куцам по няколко часа

# 717
  • Бургас
То това с контракциите е доста субективно всеки ги усеща по различен начин но според мен един симптом е най-отчетлив и това е стягането в корема.Ако ти е стегнат коремът има контракции.

# 718
Здравейте. Има ли мами изкарали някакъв вирус с кашлица от вчера ме почна, преди това беше детето. Пия гринтус, смуча лук чета, мляко и чайове с мед, по намалява може би от вчера насам, но ме е страх дали може да навреди на бебето. В 19 седмица съм.
Аз съм в 20 та седмица и за пореден път съм настинала с кашлица. Тъкмо се връщам от преглед и отново ме увериха, че с  бебето всичко е наред. Взимай Биозин мама, хапвай пилешка супа и мисли позитивно😇, всичко ще бъде наред🤗

# 719
И аз усещам бебето от 19 седмица някъде , тогава беше по-слабо. От няколко дни вечер става активен в 23 г.с. съм . Онзи ден не успях да заспя . Чак към 01.00ч се кротна. Болки имам само в тазобедрените кости ако съм стояла наведена, вдигала нещо тежко. Общо взето при натоварване . Точно на моменти накуцвам и не мога да стоя права на едно място. Отшумява си след почивка.  Тази билка в коста я имай за краткото няколко дни преди две седмици някъде. Доста неприятна болка придружена с тежест.

SimBo на преглед си беше подпряло краката върху матката ми в един момент и беше доста неприятно усещане. Някой път и ми се втвърдява корема ниско долу, но след като се намести отминава. Доста често ми нацелва и пикочния мехур, както си стоя и изведнъж имам рязка необходимост от малка нужда, но ако изчакам и се премести , преминава и това усещане . Под ребрата в дясно някой път застава и ми причинява дискомфорт . Това , което описваш обикновенно е когато съм по гръб застанала , а сега така ми е най удобно . От няколко дни предимно на дясно спя и сутринта имам лека болка от тази поза. На ляво когато слоя всичко е наред .

Общи условия

Активация на акаунт