Термин Август 2025

• 43 411
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Ако не се чувствате добре и не можете да си изпълнявате работните задължения както се очаква , според мен е напълно ок да си вземете болничен. Разбирам че на някои работодатели не им харесва , но е тяхно задължение да намерят заместник когато има болен служител. По тази логика трябва да не излизаме в отпуск и да ходим на работа болни , за да им е удобно на колеги и шефове ….

Абсолютно е така. Но да злоупотребяваш, както го правеше една от колежките не е редно. Взимаше си болничен за това че детето и е болно, а не за това че тя не се чувства добре. Криела се е близо два месеца без да каже и внезапно ми съобщи че е бременна и излезе 180 дневен. От 5 човека останахме 4 точно преди Коледа. За това се съобщава навреме, за да се има в предвид държанието и. Да можеш навреме да си търсиш човек , защото се изисква обучение. А това отнема време и не малко.
Тя си взимаше всеки месец по 10 дни болничен и все и се виждаше ниска заплатата.  Накрая страдаха колежките и аз.
Аз след спонтанния ми аборт си взех само 3 дни болничен. Не съм позволява да злоупотребявам. Уважавам колегите си и не мисля че заслужават лигавщини и капризи.
Както каза не сме болни, а бременни. Залежаването е по лош вариант. Ни ако наистина и е толкова зле , че да не може да си върши задълженията, по добре да илзиа в болничен или отпуск .

# 91
Абсолютно подкрепям, че бременните не са болни и в повечето случаи не е проблем да продължат да работят. Втора бременност ми е, с първата работих и сега планувам също да работя до 7-8ми месец. Не разбирам това излизане в болнични още от положителния тест или от 12та седмица при една нормално протичаща бременност. Естествено има работни позиции или здравословни обстоятелства които го изискват и там случая е по-различен.

# 92
Мисля че съвсем ясно написах че подкрепям ако не се чувствате добре и не можете да работите. Това че някъде някоя си взимала болничен всеки месец , съм сигурна че не е намерението на дамата писала по-горе. Но да се мъчите и да повръщате на работа , щото сте бременна , а не болна и работодателя ще трябва да търси кой да ви замести не е ОК.

# 93
Аз с първата си бременност излязах в болничен около четвъртия месец. И да си кажа честно изобщо не съжалявам, че така направих. Изкарах си страхотно, спокойно бременността без да се залежавам даже и ден. Излизах и си правих разходки както и нещата които обичам, вместо да ходя на работа и да се натоварвам психически и физически. Разбира се постъпих абсолютно коректно. Казах си месец по - рано. За мен също е важно колегите ми да не се чувстват прецакани заради мен.

# 94
Здравейте, включвам се с термин 04.08.25. След многобройни инвитро процедури най-накрая имаме успех. Имах отлепяне на сака в 6г и 2дни, но към момента всичко е наред с повече почивка и лежане.

# 95
Здравейте, включвам се с термин 04.08.25. След многобройни инвитро процедури най-накрая имаме успех. Имах отлепяне на сака в 6г и 2дни, но към момента всичко е наред с повече почивка и лежане.

Честито! Добре дошла!
Всичко ще е наред , важно е да си спокойна и да не се паникьосваш.

# 96
  • София
Здравейте! Записвам се и аз в темата, с положителен тест от 22.12 и едно плахо чхг 68 от 23.12, заради което мислех, че едва ли ще го бъде (за сравнение при предната ми бременност беше няколко хиляди горе долу по същото време), обаче от вчера така вече са ме затресли симптомите, че ми е пределно ясно, че вече се е вдигнало доста повече…покрай празниците така се пада, че няма и да пускам второ май, ще записвам час директно за януари. Винаги се следя при Ибрям, дано не му хвана някоя зимна отпуска, че до 6ти изобщо ги няма в центъра, в който преглежда…а после кой знае колко напред ще е заето.

Гаденето е по-силно и от преди,  но дано и този път се размина леко, че с едно тригодишно хлапе вкъщи ще ми е сложно да не съм във форма 🤪

# 97
Здравейте и от мен.
За пръв път пиша тук, досега само четях. Втора бременност, 7 г.с. , жив ембрион.
От два дни съм в болница поради много силно гадене, невъзможност да пия и да се храня. И първия път бях така, не знам как издържах до 5-ти месец.
Сега сън така от две седмици и не знам кога ще спре, но се чувствам много зле.
Надявам се този път да мине по-бързо, защото ми се работи, активен човек съм, имам 4-годишна дъщеря и това залежаване ме побърква.

# 98
Здравейте. Записвам се в темата с положителен тест от 24.12. Втора бременност, която много ни изненада и ако всичко е наред ме очаква голямо предизвикателство 🙃
Имам бебе на 7 месеца, което чакахме 4 години и преминахме през 6 инвитро процедури. Предстои ми преглед в понеделник, надявам се всичко да е наред и да получа зелена светлина от лекарите. Първото ми раждане се наложи да бъде  секцио по спешност, а до колкото знам се прави оценка на състоянието на белега и възможността матката да издържи нова бременност. Стискайте палци и вярвайте в чудеса. Лека бременност на всички 🍀

# 99
Стискаме палци всичко да е наред, да си се възстановила и да изкараш една спокойна бременност!
И моята първа бременност беше ин витро, малкия е на година и половина сега. Знам, каква изненада и вълнение е да видиш положителен тест след толкова много отрицателни 😊
Дръж ни в течение, когато мине първият преглед
Здравейте. Записвам се в темата с положителен тест от 24.12. Втора бременност, която много ни изненада и ако всичко е наред ме очаква голямо предизвикателство 🙃
Имам бебе на 7 месеца, което чакахме 4 години и преминахме през 6 инвитро процедури. Предстои ми преглед в понеделник, надявам се всичко да е наред и да получа зелена светлина от лекарите. Първото ми раждане се наложи да бъде  секцио по спешност, а до колкото знам се прави оценка на състоянието на белега и възможността матката да издържи нова бременност. Стискайте палци и вярвайте в чудеса. Лека бременност на всички 🍀

# 100
След толкова много прочит...
Най-накрая да се запиша и аз 🙂.
Бременна съм в 7г.с+1 първа бременност, след много опити инвитро...
Пожелавам успех на всички и се радвам, че Ви има!

# 101
Здравейте! Записвам се и аз с термин 08.08.2025г. Втора бременност ми е чакана и изкана!
В момента съм в 8г.с. и 3 дена!
Симптомите ми са малко по-различни от първата бременност. Сега от време на време имам много леко гадене, болки в гърдите и пробождания и болки ниско в корема.
Пожелавам леко бременеене на всички мамчета! 🙂🙃

# 102
Здравейте, пуснах изследвания за тромбофилия. Нямам фамилни "инциденти", пия метилиран фолат по принцип от вече година. Сега чета напред-назад, че трябвало и фактор 13 и ACE да се пусне, за които не знам доколко е необходимо да ги пускам и тях. Ще се радвам на мнения по темата от по-запознатите. Прилагам резултатите.

# 103
Здравейте, пуснах изследвания за тромбофилия. Нямам фамилни "инциденти", пия метилиран фолат по принцип от вече година. Сега чета напред-назад, че трябвало и фактор 13 и ACE да се пусне, за които не знам доколко е необходимо да ги пускам и тях. Ще се радвам на мнения по темата от по-запознатите. Прилагам резултатите.

Не е за нашата група. Има специални групи , които могат да съдействат.

haunted - Добре дошла! Лека бременност!
ХрисиС -   и на теб Добре дошла !
Николова 11 - стискаме палци всичко да е наред !

# 104
Благодаря 🙂

Общи условия

Активация на акаунт