Термин Август 2025

• 43 380
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Преди да забременея бях, но АГ и ендо го смениха с 3х1 Дуфастон, обосновават се, че той е доказано по-добре в началото на бременността, докато утрогестан се ползва на по-късен етап. Изчетох много по темата, но мненията са разнородни.
Добро утро. Има ли някоя мама, която е на терапия с утрогестан вагинално?

# 76
Здравейте и от мен ☺️ !
Имах зацапване в 6 г.с. с отлепване на плодния сак. Препоръката е само лежане.
Въпросът ми е от кога най- рано можем да взимаме болничен от АГ?

Успех на всички 🙏

# 77
Да, и аз чета различни мнения и за двата препарата, но не са ми непознати изобщо, защото ми се налага да ползвам и двата. Въпросът е, че от няколко дни след слагане вагинално след това се появява леко кафеникаво зацапване и започвам да откачам. АГ-то ме успокои, че е нормално, но съм лека паника и това не ми дава мира и усещам, че отново ще го посещавам тези дни....
Sunshine033, говори с личния лекар, ако може да ти даде 2 седмици болничен от него. След това мисля, че ще можеш спокойно да взимаш от АГ-то, но се консултирай първо и с него. Успех 🙏
Преди да забременея бях, но АГ и ендо го смениха с 3х1 Дуфастон, обосновават се, че той е доказано по-добре в началото на бременността, докато утрогестан се ползва на по-късен етап. Изчетох много по темата, но мненията са разнородни.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 10:05 от Звездичка7

# 78
Здравейте бъдещи мами ,искам да попитам как сте с апетита и гаденето ...започна ме отпреди 6-та седмица вече съм 7 ...никакъв апетит за нищо ,гади ми се от всичко ,дори от водата ...

# 79
Здравейте Дами! И аз съм с положителен тест от 13.12 и съм в 5г.с. От няколко дни имам много остри болки в корема -високо,на спазми,чак не мога да вървя.АГ ми каза да пия но шпа 3х2,нямам ефект от тях.
Според вас нормални ли е да имам болки ,и знаете ли облекчаващо болката? Следващия ми преглед е 06.01

# 80
Здравейте Дами! И аз съм с положителен тест от 13.12 и съм в 5г.с. От няколко дни имам много остри болки в корема -високо,на спазми,чак не мога да вървя.АГ ми каза да пия но шпа 3х2,нямам ефект от тях.
Според вас нормални ли е да имам болки ,и знаете ли облекчаващо болката? Следващия ми преглед е 06.01

Пробиотик Гастро баланс , смекта, чай мента?
За това се сещам. Аз пия от началото Гастро баланс, и Фемин на булгарбиотик и нямам проблеми освен, че ми се подува от определени храни, най вече въглехидрати.
До преди седмица и мен ме наболяваше все едно имам гастрит.

# 81
Здравейте и от мен
Моят термин е на 16.08! ☺☺

# 82
Здравейте, дами, аз съм с едно различно запитване, имам закъснение от 22 дена, правих тестове за бременност през два, три дена, но всички - отрицателни. Последно правих преди два дена отново - отрицателен. Имам доста болезнени гърди от два дена и придърпвания в стомахът и в областта на яйчниците. Преди МЦ имам голям апетит по принцип, а сега хапвам по доста мъничко на ден. Започнах да уринирам доста на често, особено по време на нощта(не ми се е случвало преди). Сутрин се събуждам с пълен мехур, а почти не пия течности. Постоянно ми се спи и заспивам доста раничко към 21:00 вече съм заспала😄. Разговарях с познати, които ми разказаха, че те не са имали положителни тестове, отишли са на гинеколог и чак тогава са разбрали, като са били вече в 2-ри, 3-ти месец от бременноста с всички отрицателни тестове. Има ли вариант това да са симптоми на бременност, при условие, че имам закъснение от 22 дена и тестовете са ми отрицателни? 🥰

# 83
Направете си кръвен тест и веднага ще разберете дали сте бременна. Аз имах отрицателен тест на първи ден закъснение, но на 5-ти вече беше положителен, потвърден с кръвен в същия ден.
Да разбереш, че си бременна във втори-трети месец е несериозно. Най-малкото при закъснение над 7-10 дни е редно да се посети гинеколог, за да се изключи киста, задържан фоликул или друг евентуален проблем.

Здравейте, дами, аз съм с едно различно запитване, имам закъснение от 22 дена, правих тестове за бременност през два, три дена, но всички - отрицателни. Последно правих преди два дена отново - отрицателен. Имам доста болезнени гърди от два дена и придърпвания в стомахът и в областта на яйчниците. Преди МЦ имам голям апетит по принцип, а сега хапвам по доста мъничко на ден. Започнах да уринирам доста на често, особено по време на нощта(не ми се е случвало преди). Сутрин се събуждам с пълен мехур, а почти не пия течности. Постоянно ми се спи и заспивам доста раничко към 21:00 вече съм заспала😄. Разговарях с познати, които ми разказаха, че те не са имали положителни тестове, отишли са на гинеколог и чак тогава са разбрали, като са били вече в 2-ри, 3-ти месец от бременноста с всички отрицателни тестове. Има ли вариант това да са симптоми на бременност, при условие, че имам закъснение от 22 дена и тестовете са ми отрицателни? 🥰

# 84
Аз съм с терапия Утрогестан, първоначално 3х2 орално, когато ми спря кървенето започнах да си го слагам вагинално, отново 3х2.
При първата ми бременност отново имах зацапвания в ранна бременност, но тогава бях ин витро и приемах утрогестан вагинално още преди да разберем дали съм бременна. Тогава бях и при друг лекар, но бях пак на същата терапия.

# 85
Здравейте,искам да питам какво мислите на темата с болнични (тези които ходите на работа ,разбира се )

# 86
Здравейте,искам да питам какво мислите на темата с болнични (тези които ходите на работа ,разбира се )

Аз като на Управителска позиция не одобрявам безпричинно пускане на болнични особено, ако трябва някой да поеме смените ти и му се налага да не почива седмица.
Колегиалността е на първо място.
На мен в началото ми беше много зле , но бях на работа , за да не се налага друг да ми взима смените. Пуснах чак когато се разболях само за 5 дни не повече. Сега пак се чувствам отпаднала , особено следобед, но съм на работа. Залежаването е по кофти вариант. По добре да си в движение още повече .

# 87
Ако не се чувствате добре и не можете да си изпълнявате работните задължения както се очаква , според мен е напълно ок да си вземете болничен. Разбирам че на някои работодатели не им харесва , но е тяхно задължение да намерят заместник когато има болен служител. По тази логика трябва да не излизаме в отпуск и да ходим на работа болни , за да им е удобно на колеги и шефове ….

# 88
Здравейте и от мен, записвам се с термин 03.08.2025 г. Simple Smile

# 89
Момичета, в 6 г.с.+5 дни съм. Овулация на 17 ден, няколко дни почти седмица имах периодически придърпване ниско долу, чак ме будеше сутрин, и леко гадене на празен стомах, както и чувствителни гърди. Но и 3те симптоми изчезнаха. Да се тревожа ли или е нормално?
На Дуфастон 3х1 съм.

Общи условия

Активация на акаунт