Термин Август 2025

• 38 787
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Ето ме и мен! С положителен тест от 15.12.
С приблизителен термин около 22.08.
Все още не съм записала преглед. Мисля да ходя след нова година , понеже смятам, че е рано. Втора бременност ми е имам едно августовче 2020г.
Симптоми - умора з сънливост и зверска болка в гърдите... 🙄

# 46
didka.biskvitka93 -Добре дошла и лека бременност!
И при мен в началото ми се спеше повече , бях замаяна, и гърдите ме боляха малко по парещо от цикъл.

miminka_12 - в момента задържаме вода и е нормално да сме плюс +2 кг . Поне аз още след теста като се притеглих от 56кг вече бях 57.600кг на гладно.
Апетит не мога да кажа, че имам. По- скоро като теб да сложа нещо да не ми е лошо но е за кратко. Мисля че след 12г.с трябва да се оправим малко. 14 кг изобщо не са много или 17кг за цяла бременност.

I.am  - аз нямам проблеми освен, че се разболях и пия хомеопатия.
Като цяло не съм спирала да пия витамини и преди това.
Сега пия цинк, селен, Ц, пробиотик Фемин и Гастробаланс, Неофолик.

Summer Story не си сама.
Следи си температура.
Аз вдигам и свалям постоянно. До към 37.5 много започва да ме втриса.
За гаденето смуча Ipeka 9CH. има облекчение. Чай мента и мащерка.

Black Orchid
Да, точно така. При вас се вижда. При сестра ми беше по същия начин или се вижда жлъчно мехурче.
Добре дошла Simple Smile

Chemistry11 добре дошла!
Безпроблемна и лека бременност ти желая този път!

SanyaM и аз съм с главоболие почти постоянно.
Ту се появява, ту изчезва.
Забранила съм им в нас да ме питат как съм , защото само се оплаквам 😆

Moni9907 ако не е наложително по-добре изчакай. На мен ми се наложи тези дни да кажа , защото съм на позиция, на която се изисква два месеца обучение. От днес качиха и обява. Побъркаха ме , защото съм от малък град и всичко се разчува веднага

NM94 - стискаме ти палци всичко да е наред на следващия преглед!
Ще се примириш с бъркотията вкъщи за известно време. По важно е да си почиваш. ♥️

Ivet.d

Предполагам ви е първа бременност и искате да се видите по бързо с корем.
Аз лично не бързам, защото не ми се търкаля 9 месеца . Тежестта е много неприятна, особено в жегите. Първата бременност ми беше до ЮЛИ. Пак минах метър но ми беше тежичко. Влязох да раждам +16кг , като имаш предвид че почти нищо не ядях през цялата бременност, особено месо.
Хемоглобина ми беше 97-100 .
Кръвното 90/60 .
Ужас .
При мен по скоро има проблем със задържането на вода. Единствения начин да избягваме задържане е като се намалят максимално сладките и въглехидрати. Предимно плодове , зеленчуци и чисто месо. Риба не е препоръчително.

# 47
Привет, бъдещи лъвски майки! Simple Smile

Записвам се и аз с първа бременност и след първи успешен опит ин витро, с термин 7-ми август. В 7 г.с съм и миналата седмица видяхме сърдечните пулсации. Беше магично Heart
Иначе симптоми да искате. Първо, зверска сънливост. Спя по 10-12 часа и следобед 1-2 Сега пък се събудих през нощта все едно е сутрин - бодра съм като репичка. Възпалиха ми се венците, оттам имах болки по хода на целия нерв, горната и долната челюст ме боляха и едната половина на главата. Отмина. Гади ми се от разни миризми и храни. Вие ми се свят като повървя повече, раздразнителна съм леко и не мога да се концентрирам да чета за изпита, който ми предстои. И ме мързи много.
Отчитам го, защото винаги съм била много активна и спях по 6-7 часа. А и пишкам на 30 минути.

Иначе се вълнувам много, в понеделник ми е следващият преглед и нямам търпение. Притеснено ми е все още.

Освен фолиева киселина киселина и аспирин, какви други витамини приемате?

# 48
Здравейте момичета, аз съм в 7 + 5 г.с. Последния преглед беше в 6 +0  видяхме ембриона чухме сърчицето и сега на 23 пак съм на преглед. Имам въпрос към вас - кога ви пуснаха  първите изследвания кръвна картина и други, защото моята АГ като я питах предния път дали има нужда от изследвания каза още не. Може би следващия път, но малко се притеснявам мислех, че още от началото като се останови бременност и започват изследвания (първа бременност ми е) Confused

# 49
Здравейте момичета, аз съм в 7 + 5 г.с. Последния преглед беше в 6 +0  видяхме ембриона чухме сърчицето и сега на 23 пак съм на преглед. Имам въпрос към вас - кога ви пуснаха  първите изследвания кръвна картина и други, защото моята АГ като я питах предния път дали има нужда от изследвания каза още не. Може би следващия път, но малко се притеснявам мислех, че още от началото като се останови бременност и започват изследвания (първа бременност ми е) Confused

Henriette Честито! Лека бременност и успешно подготвяме за изпита!

Sssss96 на мен също все още не са ми пуснали изследвания. Дори не съм насочена за женска консултация. На 2 Януари съм на последен преглед с това направление и каза, че ще ме насочи за женска консултация. Тоест с направлението от личния ще мина три прегледа на ехограф и така вече.

# 50
Здравейте! След година и половина опити, за първи път видях две чертички и още не можем да се зарадваме вкъщи. Предвид колко бавно ни се случиха нещата и през колко изследвания, сгрешени диагнози и какво ли не минахме, веднага след положителния тест направих кръвен + прогестерон, който повторих след 48 часа. На 4-5ти ден закъснение ЧХГ бе 148, а 48 часа по-късно 379, което показа удвояване на 35 часа, което за по-ниските стойности на ЧХГ в началото четох, че е напълно нормално. Отидох на първи преглед тази седмица - видя се сакчето (4.8мм), докторът ми честити и ми каза, че ще се видим след празниците на 07.01., за да изберем кой ще води ЖК.
И сега като ви чета как в 6 г.с. сте чули и пулс, почвам да се напрягам, въореки че от всичко прочетено разбрах, че пулс не е задължително да се чуе толкова рано и не е индикатор за проблем. Доста тръпна около всичко това и се замислям за един преглед преди нова година при друг доктор, колкото да съм сигурна, че пулс има, макар да искам по-скоро да съм по-спокойно настроена и да не мисля все кофти сценарии.
ПРМ беше на 06.11. (цикъл на около 30-32 дни), по приложение и изчисление на АГ на прегледа бях точно в 6г.с., а следващият преглед ще е в 9г.с. и 1 ден. Не знам късно ли е за втори преглед, необходимо ли е да има втори между тях...
Моите "симптоми" са умора и ставане до тоалетната по 3-4 пъти през нощта, което е доста досадно. Болезнените гърди също са факт, но не нещо фрапиращо.

Като цяло постоянно чета за ФМ, пренатест, избор на следящ, раждане и ми идва малко в повече всичко, за което тепърва трябва да се взимат решения, а гледам, че тук вече се обсъжда и кога и къде ще правите ФМ.. Та, изказах си мъката, ще се радвам по-опитните да ударят едно рамо.

# 51
Здравейте и от мен;

Много плахо се записвам. Не съм сигурна дали всичко е ок.

Разликата между ЧХГ за 72 часа:

41.76 miu/ml

74.94 miu/ml

Стискайте палци. 🥰

# 52
От опит те съветвам да не го мислиш много и да не се притесняваш. Радвай се на празниците, на малкото човече, което расте в теб и изчакай търпеливо прегледа си на 07.01. Ако все пак не  можеш да изчакаш и имаш сигурен втори лекар, отиди на преглед. Важното е ти да се чувстваш спокойна и добре. Всичко ще е наред 😊

Здравейте! След година и половина опити, за първи път видях две чертички и още не можем да се зарадваме вкъщи. Предвид колко бавно ни се случиха нещата и през колко изследвания, сгрешени диагнози и какво ли не минахме, веднага след положителния тест направих кръвен + прогестерон, който повторих след 48 часа. На 4-5ти ден закъснение ЧХГ бе 148, а 48 часа по-късно 379, което показа удвояване на 35 часа, което за по-ниските стойности на ЧХГ в началото четох, че е напълно нормално. Отидох на първи преглед тази седмица - видя се сакчето (4.8мм), докторът ми честити и ми каза, че ще се видим след празниците на 07.01., за да изберем кой ще води ЖК.
И сега като ви чета как в 6 г.с. сте чули и пулс, почвам да се напрягам, въореки че от всичко прочетено разбрах, че пулс не е задължително да се чуе толкова рано и не е индикатор за проблем. Доста тръпна около всичко това и се замислям за един преглед преди нова година при друг доктор, колкото да съм сигурна, че пулс има, макар да искам по-скоро да съм по-спокойно настроена и да не мисля все кофти сценарии.
ПРМ беше на 06.11. (цикъл на около 30-32 дни), по приложение и изчисление на АГ на прегледа бях точно в 6г.с., а следващият преглед ще е в 9г.с. и 1 ден. Не знам късно ли е за втори преглед, необходимо ли е да има втори между тях...
Моите "симптоми" са умора и ставане до тоалетната по 3-4 пъти през нощта, което е доста досадно. Болезнените гърди също са факт, но не нещо фрапиращо.

Като цяло постоянно чета за ФМ, пренатест, избор на следящ, раждане и ми идва малко в повече всичко, за което тепърва трябва да се взимат решения, а гледам, че тук вече се обсъжда и кога и къде ще правите ФМ.. Та, изказах си мъката, ще се радвам по-опитните да ударят едно рамо.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 14:44 от Звездичка7

# 53
Звездичка, благодаря ти за окуражаващите думи, май наистина ще си изчакам до 7-ми януари, доверявам се на лекаря изцяло.

И един друг въпрос - някой с препоръка за приятна книга, свързана с бременността? Имам "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае, но не ми допада особено, доста е "суховата". Хвърлила съм око на "Докато аз и ти сме едно", та чакам да отида до някоя книжарница да я разгледам на живо преди да я взема.

Имам нужда от приятно четиво, което не е просто "суха теория", а по-скоро практически полезно, с което да се почувствам малко по-спокойна и подготвена за първа бременност.

# 54
Bohne, аз си взех ,,докато аз и ти сме едно”. Истината е, че когато съм тревожна и я чета, леко се изнервям, че нямам тази спокойна, позитивна, положителна енергия, която да създава идеалната среда за растежа на ембриончето, плода и бла-бла. Обаче в момента, в който започна да я попълвам или да изпълнявам упражненията вътре, неусетно ме залива една топлина и спокойствие. Много е хубаво, че е под формата на дневник и за всяка седмица има по нещо за попълване. Бих я подарила на някоя близка приятелка със сигурност. Също, един ден, когато детенцето порасне сигурно би било вълнуващо да прочете трепетите и вълненията още откакто е било купчинка клетки и няколко милиметра.

Истината е, че толкова се бях мобилизирала покрай ин витрото за всякакви възможни развои, та изобщо не се бях подготвяла и интересувала за промените, които настъпват по време на бременност. Постоянно се чувствам странно, питам се това нормално ли е, онова нормално ли е и забивам в мислите си. Иска ми се да го карам по-ведро и не ми се получава много. Но тази книжка дава някакъв момент на магия и възможност за свързване с ембриончето. Хубаво е Simple Smile

# 55
Благодаря, спечели ме с този коментар за книгата. Тъкмо онзи ден осъзнах, че докато сдъвквах и приемах информация на килограм за бебеправене, всъщност никак не съм се подготвила за частта след това, а именно самата бременност. Знам толкова много за добавките, изследванията и какво ли още не, когато човек се опитва да създаде бебе, но почти нищо за тях, след като бобчето вече е факт. Та, всичко започва отначало сега, но е вълнуващо.

# 56
Bohne, аз съм с ПРМ 05.11 и цикъл около 35дни, на 17.12 видяхме само гестационен сак, който отговаря на 5с2д. Моят АГ въпреки, че ЧХГ нараства чудесно ме знае каква към паника покрай предната бременност и, че ще се напрягам ако отложим прегледа за след НГ ми даде час на 31.12 и обеща да видим бебе тогава.😁

# 57

Henriette Честито! Лека бременност и успешно подготвяме за изпита!

Sssss96 на мен също все още не са ми пуснали изследвания. Дори не съм насочена за женска консултация. На 2 Януари съм на последен преглед с това направление и каза, че ще ме насочи за женска консултация. Тоест с направлението от личния ще мина три прегледа на ехограф и така вече.
Здравейте, момичета!На мен ми пуснаха пълни кръвни при второто ми посещение при АГ но може би защото аз бях притеснена за показателите на ТСХ, с Хашимото съм. Имам инсулинова резистентност и анемия, също и котарак вкъщи 😀 (правят се допълнителни изследвания)
Zajia с какво направление ходиш на прегледи? Аз като отидох при личния му казах, че имам положителен тест и ми пусна направление за "следене" (то май се води номер 3 дано не бъркам) и не се налага да взимам други направления.

# 58
Bohne, аз съм с ПРМ 05.11 и цикъл около 35дни, на 17.12 видяхме само гестационен сак, който отговаря на 5с2д. Моят АГ въпреки, че ЧХГ нараства чудесно ме знае каква към паника покрай предната бременност и, че ще се напрягам ако отложим прегледа за след НГ ми даде час на 31.12 и обеща да видим бебе тогава.😁

Стискам силно палци тогава да видите ембрионче!

# 59
Здравейте момичета,
И аз съм в групата на чакащите августовски бебета. Термин по приложение 02.08.
Имам една девойка на близо 10г, но така не съм се притеснявала с нея, както сега. Не мога да се позная. Лошото е, че паралелно с двете черти ме почна и цистит, от който страдах и преди. Отделно от това сменям АГто, защото моя е много възрастен и сега имам проблем с доверието и дали всичко се гледа като хората. При д-р Коновалова се записах и имам 2 прегледа досега. Видях ембрион, чух сърчице, уж трябва да съм доволна. Изписа ми само фолиева и Биозин мама и ме записа пак на 07.01.
Каза заради възрастта ми (41г), че имало пренатални тестове, но аз да преценя, защото нали ще правим и БХС.
Та така, сега седя и чета и си пълня главата с глупости, грам не мога да се зарадвам, а не е хубаво това.
Пожелавам на всички здрава и спокойна бременност:)

Общи условия

Активация на акаунт