Термин Август 2025

• 43 694
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,във 18 седмица съм и при последния преглед ,доктора изказа леко притеснение относно водите .
Каза че по принцип трябва да са мин.500 и макс .1 литър а моите били малко към минимум .
Препоръча ми да пия кокосово мляко и след месец пак ще видим как е положението.
На някоя дали и се е случвало подобно нещо,четох че в по големи месеци е нормално да намалеят водите ,но в такъв ранен етап..?

# 616
Момичета, много е странно в 4ти месец, нищо не усещам, дори балона с вода в корема; изчезнаха неразположенията (не че и преди това бяха много, но поне усещах гадене като съм гладна, после тежест като се нахраня; течеше ми кръв от носа понякога; блокираше ми носа) Не знам нормално ли е, да се притеснявам ли, реално никакви оплаквания нямам? Чувствам се по същия начин както преди бременността, дори си спя спокойно на корем. Просто всички симптоми изчезнаха освен пишкането и малко задъхване. При вас как е?
Аз знам,че след 3м при доста жени става по-леко. Аз съм средата на 5тия месец, по точно 19седмица и чак сега започнах леки балони да усещам. Лекаря ми каза чак 21,22 че ще усетя бебето. При всеки е различно, за мен ако имате притеснения обадете се на Аг

# 617
  • Бургас
Предполага се, че сега сме влезли в тези спокойни месеци и всички неразположения от преди това трябва да отпаднат и е нормално да нямаме толкова симптоми.Аз преди 2 дена усетих бебето за първи път както и таткото.Много се зарадва във началото на 18 седмица то усетих.

# 618
Благодаря ви, малко по-леко ми стана. Ще звънна за една бърза консултация с АГ, въпреки че последния път ми каза, че ако нещо не е наред ще си покаже със сигурност (не дай Боже кървене, болки) Аз все още нищо не съм усетила (16та седмица) или не мога да разграничавам движенията, първа бременност ми е. От време на време има пукане и бълбукане някакво сякаш, но следва пръцкане, та не знам 😂

# 619
Ох и аз съм същата, и да има движения си мисля че е храносмилателната система и чревцата😅🫣 на второто бебе вече ще сме по-опитни.. аз си мисля че докато стабилно не ме побутне отвътре няма да усетя а сега милата ми тежи 170гр .. колкото половин порция храна🤗❤️

# 620
И аз все още не усещам бебчето, в 19-та седмица съм, първа бременност. Очаквам с нетърпение да се случи. Знам, че при всички е по различно време, но някъде около 20-та седмица с първа бременност се очаква да се усети за първи път.

# 621
  • Бургас
На мен това ми и втора бременност и може би заради това успявам да различа газови от движения 😁 но и той вече и над 250 гр.С първата си бременност доста късно усетих чак към 21-22 седмица.АГ все ми казваше ако усетиш нещо преди това газове са 😁 и ми трябваше доста време преди да различа ритник от балончета 🫣
По отношение на водите не съм много компетентна защото не съм имала подобен проблем но си спомням, че към края на бременноста забраняваха сладкото и ограничават от към въглехидрати именно заради водите за да не са много.Аз обичам кокосова вода и вече не си спомням за какво но пих по едно време и май добре ми се отрази.Мисълта ми е, че може би и начина на хранене има значение за околоплодните води но нека АГ и по-компетентните от мен се изкажат!

# 622
Аз съм 16+4 дни и снощи за първи път го усетих, две ритничета, а днес веднъж. Със задна плацента съм и казаха, че по-рано ще го усетя. Направо ритничета, няма как да го объркате. Газовете и къркоренето са съвсем различни като усет.

С първата бременност - предна плацента в 19 гс го усетих.

# 623
Момичета, преди 2 дни бях на преглед и доктора каза че шийката е перфектна, видя е през коремен ехограф. Обаче настоя много да ходя и както преди това по цял ден спях и навъртах 2 3 хиляди крачки максимум 5 и то у дома с шетане, вчера ударих разходка 7 км 12 хиляди крачки но от снощи усещам вагинага една стегната все едно нещо я придърпва надолу.. усещане все едно съм с тампон. И много се уплаших да не съм направила някоя беля🥹

# 624
Момичета, преди 2 дни бях на преглед и доктора каза че шийката е перфектна, видя е през коремен ехограф. Обаче настоя много да ходя и както преди това по цял ден спях и навъртах 2 3 хиляди крачки максимум 5 и то у дома с шетане, вчера ударих разходка 7 км 12 хиляди крачки но от снощи усещам вагинага една стегната все едно нещо я придърпва надолу.. усещане все едно съм с тампон. И много се уплаших да не съм направила някоя беля🥹
Абсолютно нормални са тези усещания и тепърва ще се усилват. Вървенето си е препоръчително и важно за бременните. Аз съм със скъсена шийка и въпреки това се старая да правя 10-15 хиляди крачки всеки ден без да се зоря прекалено, движете се, полезно е

# 625
  • Бургас
Здравейте мами някоя с разширени вени да даде съвет някакви мазила или каквото и да е.Сега видях че имам 4-5 на прасеца 🫤

# 626
Същото нещо и при мен . Първо беше слязла шийката , тя се издърпа нагоре, и общо взето усещам предна влагалищна стена след по- дълга разходка . На последния преглед окончателно казаха че е цистостеле и се оправя оперативно след раждане . Зависи пак от тежестта на свличане . Почивай си повече и вдигай краката. Аз съм 19 г.с  и подпри отшумя, но при по-дълго ходене 7-8 хиляди и нагоре усещам пълнота , но не както в началото . Буквално си висеше нещо от нея .
Когато усетих , веднага на другия ден бях на преглед, за да се види проблема .

[
quote author=MayGodBless link=topic=1714278.msg49423549#msg49423549 date=1741527697]
[/quote]

# 627
Здравейте мами някоя с разширени вени да даде съвет някакви мазила или каквото и да е.Сега видях че имам 4-5 на прасеца 🫤

Аз съм с разширени вени и по принцип от топлото краката и стъпалата ми се подуват ужасно, лятото дори сандалите не мога да обуя следобеда. Но за момента все още не изпитвам дискомфорт предвид температурите. Мазала съм се с Венолгон преди, но сега не мога да потвърдя дали ще действа и няма някакви съставки, които да дразнят през бременността. Може да направите консултация с хематолог или проследяващ АГ.
Иначе неща извън медикаментите, които ми помагат са душ с хладка вода на краката, да не се заседявам на едно място, а при продължително седене да повдигам краката на високо и при възможност кратка разходка.
Ако намерите подходящо кремче, споделете, че май и при мен ще предстои дискомфорта от разширените вени.

# 628
Някой запознат ли е дали наличието на много дни болничен преди 45те дни по закон, влияе по някакъв начин на сумата, която ще се получава по време на майчинството?
И още един въпрос - как е възможно със сегашното законодателство да получавам по-голяма заплата, когато имам определен брой болнични дни в месеца, отколкото като нямам (вече бях 1 цял месец и отделно 5 дни, и двата месеца заплатата ми беше по-висока)? Да уточня, че работя на трудов договор с високи осигуровки и съм от 6 години във фирмата.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 18:02 от FBID10213355054383755

# 629

Общи условия

Активация на акаунт