Термин Август 2025

• 38 695
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
При първа бременност е нормално да изпъква по-бавно коремчето. При мен към 6-ти месец си пролича, а бебето се роди голямо - 3600кг.
Сега съм в началото на 5-ти, а корема ми е като за 7-ми. Чувствам се тромава и корема започна да ми пречи в ежедневието.

# 676
Ама 3600 не е голямо бебе, а средно, мъжът ми се е родил 5кг🤗

# 677
Олее 5 кг не знам как са го раждали... На мен 3.6 ми се стори много голямо. А повечето ми приятелки родиха деца по около 2.8 кг

# 678
Аз съм 18 и 4, първа бременност, слаба съм и съм качила едвам 3-4кг (не съм повръщала грам) почти не ми личи коремчето, по-скоро изглежда сякаш съм преяла 😀 но според АГ дори сме си наваксали, че отначало беше с няколко дни назад бебко. +- 203 грама е, къде са в това коремче не знам 😀 Големите кореми, спокойната бременност и т.н не са гаранция, че всичко е наред, както и обратното. Няма нужда да се сравняваме, вярвайте си на лекаря и бъдете спокойни ☀

# 679
Иди да го изследваш. Кръвна проба е и струва 3лв 🙂

Здравейте,

Имам въпрос относно калция. От няколко седмици усещам болки в таза (само в левия крак) и се замислих дали не е необходимо да приемам допълнително калций. Вие приемате ли?

Забелязах, че в много малко комбинирани пренатални добавки калцият присъства като съставка, а дори и да го има, количеството е незначително – 100-200 mg. За да се достигне препоръчителната дневна доза от 1000 mg за бременни, е необходимо да се приема допълнително.

При първата си бременност не съм приемала калций и бих искала да сверя часовника.

Благодаря!

# 680
Здравейте , имате ли проблем с изхождането
Как се справяте с това , АГ ми изписа Лактулоза сироп , но няма ефект при  мен

# 681
Привет , пробвайте с хуск 2 пъти по 2 чаени лъжички в кисело мляко с плодове или сок. Simple Smile Чай от мента също 2 пъти на ден.Успех

# 682
При първа бременност е нормално да изпъква по-бавно коремчето. При мен към 6-ти месец си пролича, а бебето се роди голямо - 3600кг.
Сега съм в началото на 5-ти, а корема ми е като за 7-ми. Чувствам се тромава и корема започна да ми пречи в ежедневието.

Абсолютно същото е при мен, но и с предната ми пролича малко по-рано. Правят ми място в градския, доста си личи. Аз съм ниска, преди бях и слаба, но преди тази бременност не бях толкова слаба, имам и диастаза и корема е отпуснат по принцип. Определено след бременността ще работя повече върху оформяне на тялото, че напоследък бях доста разпусната, килограми нямах за сваляне толкова, ще видим след тази бременност как ще е това, но не качвам много за момента, 3кг. до тук.

# 683

На мен ми помагат сушени сини сливи. Накисваш ги с малко топла водичка и ги изяждаш на гладно сутрин.

# 684
Глицерин Монтавит свещички - има за бебета и за възрастни, но тъй като действат “избухващо” 😀 ви съветвам да си вземете за бебета като за начало. Безотказни са и максимално природен продукт.

# 685
Момичета, които бяхте на Дуфастон 3х1, по каква схема го спряхте?

# 686
И на мен ми изписаха някакви прахчета, но пих само един път и нямаш особен ефект. Започнах да ям по един морков и куша на гладно и след всяко хранене отивам на бягащата пътека с бърз ход, около 5 км./час. Супер много ми помага. Понякога само след 10 минути ходене търча към тоалетната. Също пия и много вода.

Как се справяте с това , АГ ми изписа Лактулоза сироп , но няма ефект при  мен

# 687
Пробвахте с круши и вода, ако не подейства зелева чорба 😁. Аз се дърпах, но действа безотказно, а и няма как да навредите с нея на бебчо.

# 688

Съвет да пробвате това - Laxatinil fruct Слабителен мармалад x200 мл
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008148

# 689
Аз бях го закъсала с това. АГ ми даде Ева кю свещички и прахчета Ефекол. Ева кю ползвах само първия път, когато проблемът беше вече няколко дни. Прахчетата започнах да пия през ден, през два и вече нямам проблем.
За съжаление при мен сушени сливи и др не помогнаха изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт